Over 9 dagen is het kerst en omdat veel mensen, net als ik, volop genieten van vakantie en gezelligheid, heb ik de planning voor de komende weken een beetje aangepast. Daarnaast is het ontzettend druk geweest en ben ik even toe aan rust… Ik vertel in de blog van vandaag wat je de komende tijd op mamasmeisje.com kunt verwachten. Lees je mee?

Druk, drukker, drukst!

Volgens mij kon je de laatste tijd wel merken dat het hier thuis niet helemaal op rolletjes liep. De grieptsunami nam de overhand in ons huishouden en daardoor had ik handen tekort. De afgelopen maanden ging het met Mama’s Meisje beter dan ooit en aangezien de drukste tijd van het jaar was aangebroken, betekende dat veel samenwerkingen. Wauw, ik ben daar heel erg dankbaar voor, want bloggen als baan is fantastisch! Maar er moet natuurlijk ook geld verdiend worden en dat doe ik onder andere door betaalde samenwerkingen aan te gaan. Daarbij begon ik met mijnt tweede bedrijf als virtueel assistent en ben ik nog steeds bezig met de online zelfstudie, zoals je in de update rondom mijn bedrijven kon lezen. Al met al neemt de decembermaand ook bepaalde ‘verplichtingen‘ met zich mee en hebben wij ieder weekend een feestje, verjaardag of andere gelegenheid. Kortom: er zaten regelmatig te weinig uren in een dag en dat betekent: stress. Stress en ik, wij zijn niet echt bff’s en daarom besloot ik een speciale planning rondom de feestdagen in te voeren op mijn blog.

multimeisje 29

Bankhangen, filmpje kijken en genieten

Echt, ik vind het geweldig om blogs te schrijven en foto’s te maken voor artikelen en voor op social media. Maar de laatste tijd zat ik regelmatig te stressen. Moest ik ’s avonds eerst mijn huishouden enigszins rechttrekken omdat ik daar overdag niet aan toe was gekomen, kon ik na 22:00 uur nog achter mijn laptop plaatsnemen om artikelen af te maken. Dat is voor een tijdje niet erg en gelukkig duurt die griep ook niet eeuwig, maar je zult vast begrijpen dat ik tot aan de jaarwisseling geen zin heb in die zorgen. Dat ik ’s avonds even lekker op de bank kan hangen en alle leuke kerstfilms op tv en op Netflix kan bingewatchen. Of dat ik tijdens het kerstdiner lekker kan ontspannen, in plaats van me druk te maken dat ik véél te weinig tijd aan mijn studie heb besteed. Waar ik dan wel weer méér tijd aan ga besteden in de komende weken. Verder staan op mijn lijstje: fotoalbums en invulboeken bijwerken, mijn kledingkast uitmesten, meer wandelen en met Suus en Niene op pad! Ik wil met ze naar het tuincentrum, misschien een krijspaleis en eventueel een playdate! Ik kan mijn blog moeilijk loslaten, maar ik heb toch besloten om de boel even de boel te laten, zodat ik in januari weer met een fris hoofd kan doorgaan. Maar dat betekent natuurlijk niet dat de blog tot januari stil ligt… :)

multimeisje 55 2

Terugblikken en vooruitkijken

Sinds ik blog heb ik al een paar keer eerder zo’n rustige periode ingelast. Soms wilde ik in zo’n periode geen blogs plaatsen, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik weet van mezelf dat ik dit niet kan volhouden, want meestal krijg ik in die periode ontzettend veel inspiratie. Daarom komen er in de komende weken zo’n 4 à 5 artikelen per week online. Ook plaats ik regelmatig zogenaamde ‘throwbacks‘, want ik heb in een jaar tijd veel verschillende onderwerpen behandeld op mijn blog. Het zou zonde zijn als die maar één keer verschijnen ;) Natuurlijk ga ik, net als vorig jaar, weer terugblikken in verschillende categorieën en zowel op persoonlijk vlak als op bloggebied vertellen hoe ik terugkijk op 2018. Maar ik ga ook genieten van the most wonderful time of the year, me bezighouden met mijn studie en een nieuwe opzet van een planning maken, zodat ik het in 2019 net iets meer onder controle heb!

Wat staat er allemaal op jouw planning tijdens deze feestmaand? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin 1