Naar je blogplanning kijken en je hardop afvragen waar je nu eens over zult schrijven… Eens in de zoveel tijd heb ik er weer één: een blogdipje! Het is weer zover, dus schreef ik erover. Lees je mee?

Ik heb geen idee

Daar zit ik dan, starend naar het witte scherm. De planning voor de komende tijd is rond, maar het moest echt uit mijn tenen komen. Meestal barst ik van de inspiratie, maar ergens in de afgelopen maand is er een barstje gekomen in die eeuwige bron van ideeën waar ik rakelings iets uit kan vissen. Kijkend naar een lege planning, me afvragend waar ik over moet schrijven: ik heb geen idee. Inmiddels blog ik ruim 4 jaar en is me dit echt wel vaker overkomen. Ik weet dan ook dat het totaal niet nodig is om in paniekmodus te schieten, maar het gebeurt toch iedere keer wel een beetje. “Wat nou als ik nooit meer een goed idee heb? Dat ik vanaf nu helemaal niet meer weet waar ik over moet schrijven?“. Het zijn gedachten die de laatste weken weleens door mijn hoofd schoten en dat is allesbehalve relaxt… Het grappige is trouwens dat de lezers er meestal niets van merken. Maar ik vind het prettig om eerlijk te zijn, ook naar collega bloggers toe. De boog kan nu eenmaal niet 24/7 gespannen staan.

Inspiratiedip blogger bloggen - Mama's Meisje blog

Te veel ideeën, te weinig tijd

Dat gebrek aan ideeën is de afgelopen anderhalf jaar gelukkig wel anders geweest. Sinds de geboorte van Niene hield ik het op zo’n 3 à 4 blogs per week. Mijn aandacht ging ook uit naar Instagram en er zitten nu eenmaal maar 24 uren in een dag. Ik wilde mezelf geen onnodige druk opleggen en dat hielp enorm: niet móéten bloggen zorgde voor te veel ideeën. Té veel ja: ik had vaak zoveel ideeën, maar te weinig tijd om ze uit te werken. Sommige concepten zijn vrij tijdloos, dus die kon ik gerust op een ander moment tevoorschijn halen. Maar sommige dingen zijn meer tijds- of seizoensgebonden en schuiven dan op óf verdwijnen in de prullenbak. Tussendoor had ik wel eens een blogdipje, maar nooit voor lang. De tijd tikt door en mijn leven is in de tussentijd natuurlijk ook veranderd. Een derde zwangerschap, de geboorte van Linn en Suus die naar de basisschool gaat. Ook mijn publiek is veranderd: de groep lezers en volgers is met name groter geworden. Nóg meer mensen die meelezen dus, waardoor ik niet meer zoveel over onze kinderen wil delen als voorheen. Hun privacy heb ik nu eenmaal hoog in het vaandel! Gelukkig zijn er tal van andere dingen om over te bloggen, ware het niet dat we nu in een uitzonderlijke situatie zitten.

Blogdipje ik heb er één! - Mama's Meisje blog

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd

Want door het coronavirus zitten we vooral veel thuis. Thuiswerken deed ik al ver vóór het hip werd, haha. Maar ik kan merken dat het nu vooral ontbreekt aan inspiratie omdat we minder meemaken. Ik kon echt zwaar geïnspireerd raken van ‘de deur uit zijn’. Inspirerende gesprekken opvangen, dingen meemaken, even de kop op wat anders: daar krijg ik altijd goede ideeën van. En thuis hebben we het natuurlijk wel een keertje gezien wat dat betreft. Daarnaast is het een ontzettend drukke tijd en dat werkt ook niet echt mee qua blogideeën. Daarom heb ik besloten dat ik me precies niet druk ga maken over dit blogdipje; ervaring leert dat de inspiratie wel weer komt zodra ik me stort op allerlei andere dingen. En dus heb ik een lijstje gemaakt met dingen die ik in de decembermaand wil doen! Of zeg maar gerust: lijst. Zo ga ik aan de slag met de fotoalbums voor de kinderen, wil ik de kasten in huis weer eens uitmesten en vooral ook lekker ontspannen en genieten van de feestdagen. Op Netflix staan allemaal cheesy kerstfilms die ik niet wil missen en heb je al die nieuwe seizoenen van series als The Crown en Virgin River gezien? Je snapt: ik hoef me niet te vervelen. Komen de originele ideeën vanzelf weer!

Kun jij goed tegen drukke periodes? En voor collega bloggers: heb jij weleens een blogdipje gehad? Hoe ging je hiermee om? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1