Heb jij moeite om aan je dagelijkse groente intake te komen? En zoek je een makkelijke manier om dit wél voor elkaar te krijgen? Ik ontving een proefpakket met biologische groentesap om je weerstand te boosten. Lees maar mee!

Groentesap als ondersteuning

Een gezonde leefstijl en een sterk immuunsysteem: in de roerige tijden waarin we onder druk staan van een wereldwijde pandemie verdienen deze onderwerpen onze aandacht meer dan ooit. Door onze weerstand te boosten kunnen we tegen een onverhoopt stootje en is ons lichaam beter in staat om ziekmakende virussen en bacteriën te bestrijden. Een must dus! De belangrijkste basis voor een goede weerstand zijn voldoende nachtrust, regelmatig bewegen én een gezonde voeding. Die laatste kan een flinke uitdaging zijn, helemaal als je een druk #momlife hebt waarbij je een heleboel ballen in de lucht probeert te houden. Voor mijzelf is de grootste valkuil dat ik ‘vergeet’ te eten: eerst zijn de kinderen aan de beurt en als die dan even rustig zitten, pak ik vaak mijn kans om snel een wasje aan te zetten of rommeltjes op te ruimen. Hierdoor schieten de tussendoortjes er vaak bij in en dus was ik nieuwsgierig toen ik las over de Sapje groentesap als ondersteuning in het dagelijkse voedingspatroon.

Biologische groentesap drinken om je weerstand te boosten als ondersteuning gezonde levensstijl - Mama's Meisje blog

85% rauwe groenten

Biologische groentesap van Sapje wordt op ambachtelijke wijze geperst met de slowjuicer en bestaat voor 85% uit rauwe groenten. Daarnaast worden er fruit, specerijen, kruiden en zeewier toegevoegd voor extra smaak en gezonde voedingsstoffen. Alle ingrediënten zijn 100% biologisch, seizoensgebonden en grotendeels afkomstig van lokale leveranciers. Wanneer de groenten- en fruitbestellingen aangeleverd worden, worden ze direct verwerkt in het ‘Sap-lab’ en binnen een uur na het slowjuicen gebotteld in glazen flesjes, waarna ze ook binnen datzelfde uur in de shockvriezer opgeslagen worden. Daar blijven ze tot het moment van bezorging met een speciale bezorgdienst: de sapjes komen ingevroren aan huis en daarmee wordt optimale versheid en kwaliteit gegarandeerd! Nog een voordeel: ze zijn lang houdbaar. Mijn sapjes waren nog zo’n 9 à 10 maanden in de vriezer te bewaren na ontvangst.

bietensap sapje review - Mama's Meisje blog

Groentesapbox

Ik ontving de Groentesapbox met 24 flesjes biologische groentesap. Van tevoren kon ik heel makkelijk een dag en tijdstip van bezorging selecteren, zodat ik zeker thuis zou zijn. De flesjes worden immers bevroren geleverd, dus na ontvangst heb ik ze thuis gelijk in de vriezer gestopt. Het viel me mee hoeveel ruimte het inneemt: het nam ongeveer een halve la in de vriezer in beslag qua plek. Daarna begon het moeilijkste gedeelte: welk sapje zal ik als eerst gaan proeven? In de Groentesapbox zit veel variatie: van sommige flesjes zitten er 2 in, maar dit is een goede manier om kennis te maken met het assortiment van Sapje. Ik besloot te starten met Energy: een rode bietensap die je energieniveau opkrikt en daarmee helpt tegen vermoeidheid. That’s what a mom needs! Al snel blijkt mijn voorkeur vooral bij de meer fruitige en zoetige sapjes te liggen: een gember shot is aan mij niet besteed en van de groene sapjes heb ik nog niet alles geproefd. Ik vind het wél een hele prettige manier om aan mijn dagelijkse intake te komen en het is erg makkelijk, want ik kan het gewoon als tussendoortje drinken. En dat is precies wat het concept voor mij als drukke moeder ideaal maakt. Mijn weerstand krijgt een boost, ik kan het direct opdrinken zonder eerst groentes te hoeven snijden en slowjuicen én het is een gezond tussendoortje. Ik neem het niet iedere dag, want mijn eetpatroon is geen dag hetzelfde en dus drink ik de sapjes vooral als ik behoefte heb aan die aanvulling. Er zijn verschillende losse sapjes, maar ook boxen en detoxkuren te koop, evenals soepjes en shots. Op de website van Sapje vind je meer info!

Groentesap drinken: is dat iets wat jij al doet of zou willen proberen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer