Ik was me altijd al bewust van wat ik eet, maar sinds ik mama ben sta ik er nog meer bij stil. Wat geef ik Suus te eten en zijn er alternatieven? Een hele uitdaging, want als mama zijn we allemaal erg druk en schiet een gezonde, gevarieerde maaltijd er wel eens bij in. Op We Are Pregnant spotte ik een concept dat ik je niet wil onthouden… Vandaag vertel ik meer over Bio Bebo, een webshop voor biologische babyvoeding! 

Bewuster bezig met voeding

Sinds ik moeder ben, sta ik veel meer stil bij voeding: wat bied ik mijn dochter aan en wat zit er allemaal in? Momenteel eet ze volledig met de pot mee, maar op drukke dagen en bij uitjes pak ik alsnog een potje. Ook wil ik haar graag gezonde en verantwoorde tussendoortjes aanbieden. Zoals jullie weten ben ik afgestudeerd als diëtist en hierdoor hecht ik veel waarde aan een gezonde basis. Een hele uitdaging, want als mama zijn er zoveel dingen die je het liefst iedere dag perfect voor je oogappeltje zou doen!

Een gezonde basis

Als mama ben je een duizendpoot pur sang: het gezin draaiende houden, een baan buitenshuis, werken aan je bikini body en je vriendinnen af en toe nog zien… Je bent gewoon héél druk maar er moet ’s avonds wel een maaltijd op tafel komen. Natuurlijk willen we allemaal het beste voor onze kinderen: gezond eten is de basis. Toch schiet dat er makkelijk bij in omdat het simpelweg veel tijd kost een verse, voedzame én liefst ook nog lekkere maaltijd op tafel te zetten. Op de We Are Pregnant beurs kwam ik bij de stand van Bio Bebo en het concept sprak me direct aan. Bio Bebo is een online shop waar je heel gemakkelijk biologische voedingsmiddelen voor de allerkleinsten kunt bestellen. Voeding die geproduceerd is met zorgvuldig geselecteerde en gecontroleerde ingrediënten en die ouders daardoor de kans biedt hun kinderen biologische voeding aan te bieden. Dankzij Bio Bebo wordt het makkelijk om de gezonde keuze te maken: je kunt het bestellen vanuit je luie stoel (je hoeft dus niet eerst de hele stad rond te fietsen op zoek naar dat ene biologische fruitpotje) en het wordt zelfs thuisbezorgd!

BIOBEBO Biologische kindervoeding advertorial1

Bio Bebo: biologische babyvoeding online bestellen

Bewuster omgaan met voeding en weten wat erin zit: wat krijgt mijn kleintje binnen? Want naast allerlei essentiële stoffen, wordt er ook gebruik gemaakt van chemische processen, toevoegingen en conserveringsmiddelen. Barbara, oprichtster van Bio Bebo en zelf ook moeder van twee jonge kinderen, ondervond hoe lastig het is om haar kids iedere dag een gezonde hap voor te schotelen. Als voorstander van borstvoeding en vers bereide maaltijden merkte zij dat het aanbod van een alternatief zonder onnodige extra’s teleurstellend was. Bio Bebo brengt verschillende merken samen en biedt daarmee een assortiment biologische kindervoeding aan waar niet allerlei enge toevoegingen en conserveringsmiddelen in zitten. Wist je dat we, in vergelijking met andere landen in West-Europa, in Nederland erg achter lopen als het gaat om biologische babyvoeding? In Scandinavische landen is bijna alle babyvoeding biologisch, tegenover 5% in Nederland*. Dankzij Bio Bebo kun je makkelijker kiezen voor een biologisch alternatief, zonder pesticiden en conserveringsmiddelen.

*) Onderzoek: Prille moeders; Kansen voor biologisch? uitgevoerd door LEI in 2010

Copy of IMG 5687 1

 

Verschillende merken biologische babyvoeding

Wist je bijvoorbeeld dat er, naast de standaard pakken zuigelingenvoeding, ook biologische flesvoeding bestaat? Ik wist dit niet! Bio Bebo biedt allerlei verschillende merken biologische babyvoeding aan, van flesvoeding tot fruit- en groentehapjes en van granen tot snacks. In de supermarkt zijn veel merken niet verkrijgbaar of heb ik slechts de keuze uit 1 of 2 smaken, maar via de website is het aanbod veel vollediger en doordat het thuisbezorgd wordt, kan ik makkelijk de favoriete snacks en maaltijden voor Suus bestellen! Bio Bebo maakt het makkelijk en dan is het toch superfijn om een gezond alternatief te hebben?

SAM 4566 001

Ben jij je ook bewuster van gezonde voeding sinds je mama bent? Heb jij al kennisgemaakt met Bio Bebo? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin

 

 

 

 

 

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking