Bio-Oil, wie kent het niet? Ik wist dat het veel gebruikt wordt door zwangere dames, om hun baby belly lekker mee in te smeren. Maar wist jij wat je nog meer allemaal kunt met Bio-Oil? Lees mee en leer: Bio-Oil Beauty Hacks!

#1 Bio-Oil als remover

Ken je dat? Je hebt flink uitgepakt qua make-up, maar het moet er ook weer van af… Vooral waterproof mascara vind ik wel eens lastig te verwijderen! Breng een paar druppeltjes Bio-Oil op een wattenschijfje aan en verwijder je oogmake-up op een zachte manier. De huid rondom je ogen is dun en kwetsbaar, maar op deze manier hoef je niet hard te boenen. En het heeft nog een handig effect: het verzorgd die gevoelige huid en is óók nog eens een conditioner voor je wimpers en wenkbrauwen.

SAM 2099

#2 Bio-Oil als bodyscrub

Deze scrub kun je heel makkelijk zelf maken: schenk een kleine hoeveelheid Body-Oil in een kommetje en doe hier een handje vol grof zeezout doorheen. Scrub met dit mengsel voorzichtig je huid en spoel daarna af onder de douche. Je huid voelt na deze ‘exfoliating’ behandeling gereinigd en zacht!

 

#3 Bio-Oil voor je nagels

Masseer een beetje Bio-Oil op je nagelriemen voor het slapen gaan. Als je dit dagelijks herhaalt, worden de nagelriemen soepeler en kun je overgaan op één à twee keer per week. Ook kun je de olie gebruiken voor een hand- of voetbadje. Vooral als je last hebt van droge en harde nagelriemen is dit het proberen waard!

#4 Bio-Oil als make-up primer

Wil jij de hele dag een prachtige dewy glow? Een goede basis voordat je foundation aanbrengt, is het begin. Breng een kleine hoeveelheid Bio-Oil aan op je gezicht als primer. De olie is niet vet, maar zorgt er wel voor dat de foundation goed en gelijkmatig wordt opgenomen. Voor een stralend effect op je jukbeenderen, kun je na het aanbrengen van de foundation een beetje olie op je jukbeenderen aanbrengen.

SAM 2106

#5 Bio-Oil bij het scheren

Tijdens het scheren kan je huid makkelijk beschadigd raken. Door een beetje Bio-Oil op de huid aan te brengen vóór het scheren, is deze glad en gehydrateerd. Zo bescherm je je huid en voorkom je schade. De olie is geschikt voor ieder huidtype, dus ook voor de gevoelige huid!

#6 Bio-Oil tegen statisch haar

Ik heb heel snel statisch haar tijdens de wintermaanden. Nu het lentezonnetje weer schijnt, lijkt deze tip misplaatst, maar onthoud ‘m goed voor de volgende winter! Warm een paar druppeltjes Bio-Oil op tussen je handen en masseer dit vervolgens in! Helpt ook goed tegen krullen of pieken die graag hun eigen gang gaan, of bij droge, geïrriteerde hoofdhuid. De olie beschermt de haarvezel en voorkomt statisch worden.

Wist jij dat je zoveel mogelijkheden hebt met Bio-Oil? Misschien weet jij nog wel meer Beauty Hacks! Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter

Liefs Karin

 

 

 

 

 

Deze blogpost bevat een gekregen artikel