Beveiligingscamera’s rondom huis: ik wilde dat toch wel heel erg graag. Sinds kort hebben we er twee en in deze blog vertel ik meer over onze ervaring met de TP-Link Tapo C310 buitencamera!

Ik ben niet zo’n held

Al wonend op de ‘boerderie’ is het hier op het Twentse platteland een komen en gaan van mensen. ‘Goed volk’, zou je denken. Maar niets is minder waar… Ik heb al eerder verteld waarom bij ons de deur altijd op slot zit, want van ons erf is al het één en ander ontvreemd. Nu ben ik een dorpsmeisje en ben ik opgegroeid in de woonwijk. Mijn ouders leerden me sowieso al om altijd de deur op slot te doen en niet zomaar de deur te openen als er wordt aangebeld. Misschien heb ik teveel naar ‘Opsporing Verzocht’ gekeken, maar ik ben niet zo’n held. Insluipers, overvallers, ongenode gasten: we zijn het er allemaal over eens dat die ons deurtje over mogen slaan. Dat we bij de verbouwing van ons huis kozen voor een voordeur met melkglas, helpt ook niet echt mee: het zicht op wie er voor de deur staat, wordt daarmee enigszins belemmerd. En dan wordt het ’s avonds ook nog aardedonker buitenaf… Als ik dan alleen thuis ben en er wordt aangebeld, doe ik niet meer open. Tenzij bijvoorbeeld een vriendin me appt dat ze voor de deur staat. Zoals ik al zei: ik ben niet zo’n held en ik denk niet dat ik de enige vrouw ben die ‘alleen thuis zijn terwijl er iemand aanbelt’ niet op haar favorietenlijstje heeft staan. Als moeder van drie jonge kinderen is veiligheid sowieso een hot topic, dus genoeg om te overwegen. Van TP-Link kregen we beveiligingscamera’s voor rondom ons huis: de Tapo C310 buitencamera. Deze hebben we geïnstalleerd en in gebruik en in deze blog vertel ik meer over onze ervaringen.

TP-Link Tapo C310 buitencamera review beveiligingscamera buiten camera - Mama's Meisje blog

TP-Link Tapo C310 buitencamera review

Allereerst wat ins & outs over de TP-Link Tapo C310 buitencamera:

  • Deze beveiligingscamera is uitgerust met een 3 megapixel resolutie.
  • Werkt zowel via wifi (draadloos) als via een Ethernet-kabel.
  • Is weerbestendig (IP66).
  • Is uitgerust met tweeweg audio: je hoort dus niet alleen het geluid dat de camera opneemt, maar kunt ook terugspreken.
  • Is uit te breiden met een microSD-kaart tot 128 GB zodat beelden worden opgeslagen.
  • Bevat een automatisch alarmsysteem: bij het signaleren van ongewenste bezoekers worden licht- en geluidseffecten ingeschakeld om ze weg te jagen.
  • Live-weergave, instellingen en opgeslagen beelden: dat bekijk en beheer je allemaal lekker overzichtelijk via één app!

Als onafhankelijk orgaan beoordeelde de Consumentenbond een heleboel beveiligingscamera’s rondom huis en daaruit is de TP-Link Tapo C310 buitencamera als “Beste Koop” beoordeeld. Dat geeft al een fijn gevoel! Wij wilden in eerste instantie beginnen met één camera bij de voordeur, maar gingen toch voor een tweede in de achtertuin. Wij hebben de luxe van een grote tuin, helemaal kidsproof en omheind. Er is alleen één hoek van de tuin die we niet kunnen zien als we uit het woonkamerraam of het raam van de achterdeur kijken. De kinderen spelen heel veel buiten, maar ik wil ook weleens een wasje in de machine doen, de jongste uit bed halen na haar middagslaapje of eten koken terwijl zij nog niet naar binnen willen. Dankzij de TP-Link Tapo C310 buitencamera, die we precies in deze hoek hebben opgehangen, kan ik ze constant in de gaten houden, gewoon via de app op mijn tablet. Ideaal!

weerbestendige camera app op afstand - Mama's Meisje blog

Beveiligingscamera’s rondom huis

Vandaag de dag zijn beveiligingscamera’s rondom huis eigenlijk niet meer weg te denken, maar voor ons was het allemaal nieuw. Eerlijk gezegd keek ik best wel op tegen de installatie ervan: zou dat wel lukken? Al die zorgen waren nergens voor nodig, want de TP-Link Tapo C310 buitencamera is echt heel gebruiksvriendelijk. We startten met het downloaden van de Tapo app: die begeleidde ons door de verschillende stappen. Voordat we de beveiligingscamera aan de wand hebben gemonteerd, hebben we eerst via de app de perfecte positie bepaald. De één hield de camera vast, de ander keek via de smartphone of de camera misschien nog iets verschoven moest worden. Er zit een handige sticker bij die je vervolgens op de plaats van de camera op de muur kunt plakken: hierop zijn de boorgaten weergegeven. Houdt er wel rekening mee dat de camera aangesloten moet worden op het lichtnet en dat je wifi signaal voldoende sterk is óf dat je een Ethernet-kabel naar de camera trekt. Nadat de camera’s aangesloten en gemonteerd waren, voegden we ze toe via de app. Kind kan de was doen! En er is geen woord gelogen over de resolutie van deze camera’s: ook ’s nachts is het beeld superscherp. Zó scherp, dat we de auto’s over de rondweg (500 meter verderop) nog voorbij zien rijden. Onder de overkapping willen we de stroomkabel nog netjes wegwerken, maar de camera’s doen het en daar zijn we ontzettend blij mee! Een veilig gevoel én een blije mama die met een gerust hart in de keuken kan gaan staan terwijl de kids zich buiten vermaken. Naast deze beveiligingscamera heeft TP-Link een hele uitgebreide serie smart home producten: slimme stekkers, lampen en lichtsnoeren die je allemaal via één app kunt besturen. Fijn om het licht alvast aan te kunnen zetten als je ’s avonds in het donker thuiskomt!

Heb jij ook smart home producten in huis? Of beveiligingscamera’s rondom huis? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer