Iedere donderdag verschijnt er een bevallingsverhaal op Mama’s Meisje. Tess is 5 dagen overtijd als haar vliezen breken en ze groen vruchtwater verliest… Lees het bijzondere bevallingsverhaal van Tess.

Mijn eerste bevalling… Ik was 29 jaar, zwanger van mijn eerste en dat bevallen? Ach, dat hoorde erbij. Ik keek er niet tegenop, integendeel. De uitgerekende datum passeerde en we werden steeds nieuwsgieriger. Toen ik vijf dagen overtijd was, voelde ik me wat minder goed. Ik had krampen en twijfelde of het begonnen was. Ik dacht: ‘hmm, zou dit het zijn?‘. Dat was vast niet het geval schatte ik zo in, dus we hebben nog lekker geluncht. Ik besloot daarna toch de verloskundige maar te bellen. Ik vertelde haar dat ik het idee had dat het nu toch begonnen was. Ze antwoordde met; “ik hoor het en ik kom er nu aan!“. Ik pufte toch iets erger dan ik zelf in de gaten had. Mijn man was in de tuin bezig en ik vertelde dat de verloskundige er aan kwam. Toen ik me omdraaide, voelde ik ineens iets knappen. Snel liep ik naar het toilet, daar schrok ik me rot want ik verloor groen vruchtwater. Geschrokken belde ik de verloskundige weer, die me direct naar het ziekenhuis stuurde.

Bevallingsverhalen 2020 - Mama's Meisje blog

Ik belde snel mijn zusje en moeder, want die zouden bij de bevalling aanwezig zijn. We legden snel een vuilniszak op de passagiersstoel, vluchtkoffer mee, de auto in en gaan! Daar aangekomen stonden mijn zusje en moeder ons al op te wachten, die waren er sneller dan wij.
Eenmaal op de verloskamer werd ik aan de monitor gelegd en gelukkig bleek alles goed te gaan met onze baby. Helaas had ik nog maar 1 centimeter ontsluiting en werd ik overgedragen aan de gynaecoloog, omdat de baby in het vruchtwater gepoept had. Doordat ik wel weeën had maar mijn ontsluiting niet vorderde, werd ik aan het infuus gelegd. Dit was rond 14.00 uur… Ik weet nog dat ze zeiden: “voordat het donker wordt hebben jullie je baby in handen“. Het was juni, dus ik zuchtte nog dat het pas om 22.30 uur donker werd.

Na uren en uren aan het infuus, een ruggenprik, weeënopwekkers, eindeloos puffen en alle ellende die ik van tevoren niet had kunnen bedenken, werd onze dochter de volgende ochtend om 05.59 uur met een keizersnede geboren. Als ik achteraf terugdenk aan hoe het allemaal verliep, was ik totaal kapot. De eerste uren na haar geboorte heb ik weinig meegekregen en was ik totaal van de wereld door vermoeidheid en de morfine. Gelukkig ging alles goed met onze dochter, ze was alleen erg misselijk doordat ze meconiumhoudend vruchtwater binnen had gekregen. Na een paar dagen mochten we naar huis en kon het genieten met ons eerste kindje en van ons kersverse gezinnetje beginnen. Inmiddels is ze alweer 11, wat gaat de tijd toch snel!

Beschuit met muisjes bevallingsverhalen 2019 - Mama's Meisje blog

Bedankt dat je jouw bevallingsverhaal met ons wilde delen, Tess! Een pittige bevalling!

Wil jij, net als Tess, ook graag je bevallingsverhaal (anoniem) vertellen op Mama’s Meisje? Of wil je reageren op dit verhaal? Ik lees graag jouw reactie in de comments of op Facebook of Instagram! Mailen mag ook: info@mamasmeisje.com