Iedere donderdag verschijnt er een bevallingsverhaal op Mama’s Meisje. Carmen raakt onverwacht zwanger en hoewel het eerst anders lijkt, staat zij er al snel alleen voor. Lees het bijzondere bevallingsverhaal van Carmen.

Ik was ruim 2 jaar samen met mijn toenmalige vriend toen ik erachter kwam dat ik zwanger was. Ik werd niet ongesteld en was ongeveer 6 weken zwanger toen ik het ontdekte. Ik heb 4 verschillende zwangerschapstesten gedaan, waarvan 2 van Kruidvat. Die waren niet correct en er kwam niets uit. Vervolgens deed ik in de avond 2 tests van de Action en daaruit bleek dat ik zwanger was. Na deze tests besloot ik mijn toenmalige vriend te vertellen over de zwangerschap. Hij wist niet zo goed was hij hiervan moest vinden, omdat we er nooit mee bezig zijn geweest en ik altijd had gezegd dat ik geen kinderen wilde. Hij stond erop om naar de huisarts te gaan, ik denk omdat hij niet goed besefte dat ik echt zwanger was. De huisarts bevestigde alleen maar wat de tests ook al zeiden.

Bevallingsverhaal - Mama's Meisje blog

Na dit bezoek heb ik vrij snel de verloskundige gecontacteerd en 2 weken later stond de eerste afspraak gepland. Ik was 8 weken zwanger en samen zagen we een hele mooie echo van een prachtig kindje. Inmiddels waren we verloofd want dat is toch het perfecte plaatje dat je erbij hebt. Destijds woonde ik op mezelf in een antikraak woning. Er stond duidelijk in de regels vermeld dat je hier niet met kinderen mag wonen. Dat betekende dus dat ik op zoek moest naar een ander appartement. Gelukkig vond ik die vrij snel en per 1 juni verhuisden we naar ons nieuwe stekje. Ik zei ook al vrij snel mijn antikraak woning op, om dubbele kosten te voorkomen. Maar helaas kwam aan wonen in ons nieuwe appartement snel een einde. Door de keuzes van de ’tegenpartij’ kwam ik er alleen voor te staan. Ik ging weer bij mijn ouders wonen.

Ik was op 31 december uitgerekend. Mijn zwangerschap verliep prima, volgens het boekje. Op de dag dat mijn bevalling begon was ik nog gaan winkelen met een vriendin en had ik nog een kerstviering op school. ’s Nachts werd ik om 04.00 uur wakker van de pijn. Deze pijn hield niet op, maar ik wilde mijn ouders ook niet wakker maken. Toch heb ik dat al snel gedaan. Mijn moeder had snel door dat dit weeën waren en belde de verloskundige. Toen de verloskundige er was en mij controleerde, bleek ik al 5 centimeter ontsluiting te hebben. We pakten snel de spullen bij elkaar en belden de personen die aanwezig zouden zijn bij de bevalling. Mijn oma, mijn moeder en de kraamverzorgster waren bij de bevalling. Rond 06.30 uur waren we in het ziekenhuis.

Ik heb de bevalling als erg mooi ervaren. Ik was helemaal in mezelf gekeerd. Op de baarkruk kon ik de weeën goed opvangen en wegpuffen. Al vrij snel zat ik op 10 centimeter ontsluiting en mocht ik beginnen met persen. Mijn mooie dochter is op 21 december om 9.08 uur geboren en kreeg de naam Lynn Feline. Het was een zeer mooie bevalling: er was een rustige, kalme sfeer en alles was precies hoe ik het wilde.

collage bevallingsverhaal Carmen alleen bevallen alleenstaande moeder - Mama's Meisje blog

Bedankt dat je jouw bevallingsverhaal met ons wilde delen, Carmen! Wat fijn dat je zo’n mooie bevalling hebt gehad en dat je zoveel steun kreeg van je moeder en oma.

Wil jij ook, net als Carmen, graag je bevallingsverhaal (anoniem) vertellen op Mama’s Meisje? Of wil je reageren op dit verhaal? Ik lees graag jouw reactie in de comments of op Facebook of Instagram! Mailen mag ook: info@mamasmeisje.com