Iedere donderdag verschijnt er een bevallingsverhaal op Mama’s Meisje. Als je ex-man een nieuwe liefde ontmoet en het klikt zo goed, dat je zelfs bij de bevalling van hun kindje aanwezig mag zijn… Menig vrouw zou er niet aan moeten denken, maar Michella mocht bij de bevalling van Suzan aanwezig zijn. Lees het bijzondere bevallingsverhaal van Suzan.

Al ben ik dan zelf niet pas geleden bevallen, WEL heb ik een bijzonder mooi verhaal! Misschien wel het meest bijzondere wat me ooit is overkomen… In januari 2015 ben ik gescheiden van de vader van mijn twee jongens. Een paar maanden later kwam het nieuws dat hij een nieuwe liefde had. Een ontzettend spannend moment! Wie gaat er immers nu moederen over mijn jongens? Ik kon me geen betere bonusmoeder voor mijn jongens wensen. Ze zorgt voor mijn kinderen op het moment dat ik dat niet kan. Ze troost ze op het moment dat ik dat niet kan. En het mooie eraan: ze doet het uit liefde en niet uit verwachting, met haar hele hart! En wat ben ik haar dankbaar! Haar naam is Suzan en dat ze me ooit nog meer zou verrassen dan dat, had ik niet verwacht tot pas geleden…

sam 4797

Op 18 april 2017 kreeg ik een appje of ik wilde komen. Haar vliezen waren al een tijdje gebroken en zo kon Danny nog even wat slapen. Ze had de 37 weken zwangerschap net aangetikt en inmiddels waren de weeën gekomen. Tussen de weeën, koffie en massages stonden we verpakkingen los te maken en grapjes te vertellen. Wat een eer dat ze mij zo vertrouwde! En wat een fijn gevoel dat ze zoveel steun aan me had. Samen baanden we ons die ochtend een weg door de weeën heen. ’s Middags om 13:30 uur mocht ze weer in het ziekenhuis komen voor een vervolgonderzoek. De weeën kwamen sneller achter elkaar en ik beloofde haar dat een warme douche heerlijk zou zijn. Ik hoor nog de woorden: “ja, dan moet je me wel helpen!“. Zonder teveel nadenken hielp ik de nieuwe vrouw van mijn ex-man onder de douche en masseerde haar weeën weg. Vooruitdenkend zei ik nog dat ik wat wasjes zou wegwerken en alvast beschuit met muisjes zou halen. Maar totaal verrast was ik toen Suus tegen me zei: “Ik wil eigenlijk wel graag dat je mee gaat naar het ziekenhuis!“.  “Wow!“, dacht ik, want hoe bijzonder is dat? Ga ik bij de bevalling zijn? Is dat wat ze bedoelt? En ja, dat was wat ze bedoelde…

sam 4766

Ik ervaar zoveel rust van jou“, zei ze, “en je geeft me een prettig gevoel“. Dus daar ging ik! Samen met mijn ex-man en zijn nieuwe liefde naar het ziekenhuis om nogmaals een baby’tje te verwelkomen. Onderweg naar het ziekenhuis kwam er een golf van emoties over me heen. Ik dacht terug aan mijn eigen bevallingen… Maar ondertussen konden we ook lachen om Suzan! Ze wilde wel eerst graag McDonald’s. Toen Danny wilde afslaan schreeuwde ze zo hard als ze kon: “Neeeee! Naar het ziekenhuis! Nú!“.

Aangekomen in het ziekenhuis namen de weeën af en besloot ik, vastberaden dat de kleine vent wel even zou wachten, dat ik toch eerst die beschuit met muisjes ging halen! Ook kocht ik wat slingers en eerste versiering. Ondertussen werd Suzan aan het infuus gelegd omdat de weeën op zich lieten wachten en kreeg ze een ruggenprik om de weeënstorm die volgde te verzachten. Toen ik het huis van Danny & Suzan versierd had, ging ik weer terug naar het ziekenhuis. Daar was weer die bijzonder mooie sfeer. Al zag ik een vrouw liggen die het zwaar had, ik begreep haar zo goed! Ik wist wat ik kon doen en stond ik te popelen om dat kleine ventje geboren te zien worden!

De uren gleden voorbij. En toen was het moment daar: Suzan mocht persen! Danny aan haar ene zijde, ik aan haar andere zijde. Als een team waren we allebei vastberaden om er het beste van te maken voor Suzan. En daar was hij: Ties! Tranen van spanning en geluk vloeiden rijkelijk. Wat een prachtig mooi moment en zo bijzonder, zo eigen en zo… Niet te beschrijven eigenlijk! Ik voelde zo’n enorme band met Suzan en zeer zeker ook met Ties. Zoveel herkenning vanuit mijn eigen jongens. Vandaag de dag is dit een van de mooiste herinneringen uit mijn leven. Ik ben super trots op mijn ‘nieuwe‘ vriendin en mijn heerlijke bonuszoon!

bevallingsverhalen 201819

michella4

Bedankt dat je jouw bevallingsverhaal met ons wilde delen, Suzan! En wat bijzonder dat jij erbij aanwezig mocht zijn, Michella! Ik denk dat er maar weinig gescheiden vrouwen zijn die zo’n goede band met de nieuwe partner van hun ex hebben, heel bijzonder!

Wil jij ook graag je bevallingsverhaal (anoniem) vertellen op Mama’s Meisje? Of wil je reageren op dit verhaal? Ik lees graag jouw reactie in de comments of op Facebook of Instagram! Mailen mag ook: info@mamasmeisje.com