Iedere donderdag verschijnt er een bevallingsverhaal op Mama’s Meisje. Dankzij jullie deelname kon ik het afgelopen jaar iedere week een nieuw verhaal plaatsen, een écht bevallingsverhaal, door jullie verteld! Vandaag zet ik de 5 best gelezen bevallingsverhalen voor jullie op een rijtje. Een onverwachte zwangerschap, een bewust alleenstaande mama en een hele spannende zwangerschap vanwege een genetische afwijking. Lees je weer mee? 

Iedere week een nieuw verhaal

In 2016 besloot ik van bevallingsverhalen een vaste rubriek te maken en sindsdien verschijnt er iedere week een nieuw verhaal. Inmiddels zijn er meer dan 170 verhalen geplaatst en dat vind ik zo bijzonder! Zonder jullie input was het namelijk niet mogelijk geweest om deze rubriek in stand te houden! Wekelijks krijg ik berichtjes van vrouwen die iedere donderdag klaarzitten voor een nieuw bevallingsverhaal. Op mijn oproepjes reageren gelukkig nog steeds nieuwe mommy’s, maar de afgelopen weken zat ik regelmatig met de handen in het haar omdat ik geen verhalen meer had om te plaatsen. Dus lees je dit en heb je interesse om je bevallingsverhaal op mijn blog te doen? Stuur me dan even een mailtje (info@mamasmeisje.com) en ik stuur je wat informatie toe. Het is mogelijk om je verhaal anoniem te doen, ik werk niet met selectiecriteria en plaats eigenlijk ieder verhaal dat wordt ingestuurd. In al die tijd heb ik slechts één keer een verhaal geweigerd, omdat het zo slecht en kort geschreven was dat ik er écht niets van kon maken… Ik plaats het verhaal dus zoals het wordt ingestuurd, maak het alleen goed leesbaar en verander verder niets aan de inhoud. Hierdoor lezen jullie wekelijks een écht bevallingsverhaal en deze worden nog altijd goed gelezen. Toch zijn er altijd verhalen die extra goed gelezen worden! Daarom maakte ik een overzicht van de 5 best gelezen bevallingsverhalen van 2019.

Top 5 best gelezen bevallingsverhalen - Mama's Meisje blog

5. De Bevalling van Rozanne

Rozanne is 28, single en heel gelukkig met haar leven. Ze heeft alles voor elkaar: een koophuis, een leuke baan, een auto en het belangrijkste: fijne familie en leuke vrienden en vriendinnen om zich heen. Er mist alleen één ding: een kindje! Als bewust alleenstaande moeder doorloopt zij een traject en wordt tijdens haar bevalling gesteund door haar zusje.

4. De Bevalling van Lisette

Lisette werd makkelijk zwanger, maar zwanger blijven was helaas niet zo gemakkelijk. Nadat zij drie kindjes verloor, blijkt uit onderzoek dat zij geen jongetjes kan voldragen door een genetisch probleem. En dan raakt zij opnieuw zwanger van een jongetje… Een heftig verhaal, gelukkig met een goede afloop.

3. De Bevalling van Carmen

Carmen is 2 jaar samen met haar vriend als zij onverwacht zwanger blijkt te zijn. Hoewel het eerst anders lijkt, staat zij er al snel alleen voor. Gelukkig krijgt zij veel steun van haar familie.

Beschuit met muisjes bevallingsverhalen 2019 - Mama's Meisje blog

2. De Bevalling van Sanne

Sanne is 38 weken zwanger als er eiwitten in haar urine worden gevonden. Ook is haar bloeddruk verhoogd en daarom wordt ze voor controle verwacht in het ziekenhuis. Dit kan namelijk duiden op het ontstaan van zwangerschapsvergiftiging. ’s Nachts wordt ze echter wakker van krampen…

1. De Bevalling van Nophar

Nophar krijgt tijdens haar zwangerschap te horen dat ze kwaadaardige baarmoederhalskanker heeft en moet voor controle naar het ziekenhuis. Als de datum voor de keizersnede gepland staat, gaat ze in het ziekenhuis nog even naar het toilet. Daar breken haar vliezen…

Jouw bevallingsverhaal insturen?

Als ik zo doorga, plaats ik in 2020 het 200e bevallingsverhaal! Dan moet ik alleen wel genoeg verhalen hebben om te kunnen plaatsen… Je voelt ‘m al aankomen, want zonder jullie hulp gaat dit natuurlijk niet lukken ;) Lijkt het je mooi om jouw ervaring te delen? Wil je eerst meer informatie ontvangen? Heb je vragen? Mail me! Via info@mamasmeisje.com kan ik je meer informatie toesturen over het (eventueel) plaatsen van je verhaal. Laat je niet tegenhouden door de gedachte dat jouw verhaal misschien ‘te saai‘ is: alle verhalen zijn welkom, juist om te benadrukken dat iedere bevalling uniek en anders is. Ik hoop op veel reacties zodat ik jullie in het nieuwe jaar weer wekelijks een verhaal kan aanbieden.

Wat vind jij van deze best gelezen bevallingsverhalen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1