Iedere maand balen van de rekening voor het gebruik van je smartphone? Besparen op je telefoonkosten wordt wel héél makkelijk dankzij de tips in deze blog! Lees maar mee.

Besparen op je telefoonkosten

Vandaag de dag kun je er niet meer om heen: het niet hebben van een smartphone is haast ondenkbaar. Muziek luisteren, video’s streamen, social media checken, inkomende mailtjes beantwoorden, appen en telefoneren: we doen dat massaal via onze smartphone. Superhandig en leuk natuurlijk, maar er komen óók kosten bij kijken… Ongemerkt kunnen die kosten best oplopen of betaal je misschien teveel doordat je abonnement niet aansluit bij je persoonlijke bel- en datagedrag. Daarom deel ik in deze blog enkele tips om te besparen op je telefoonkosten!

Refurbished smartphone

Eén van de mogelijkheden om te besparen op je telefoonkosten, is door een refurbished smartphone te kopen. Wanneer je een abonnement afsluit waarbij je betaalt voor het toestel én de belminuten/data, ben je in veel gevallen een stuk duurder uit. Daarnaast is een nieuw toestel ook een behoorlijke investering, waardoor uitwijken naar een refurbished smartphone een slimme zet is. In veel gevallen doet een refurbished toestel, zoals een iphone x refurbished, niet onder voor een nieuw toestel en krijg je zelfs garantie. Het is raadzaam om de aanschaf bij een betrouwbaar adres te doen en van tevoren reviews en ervaringen op te zoeken. Je kunt dit combineren met een sim only abonnement en bent dan vaak goedkoper uit.

goedkoop abonnement voor mobiele telefoon tips - Mama's Meisje blog

Check je abonnement

Nu het leven steeds duurder wordt en we bijvoorbeeld meer uitgeven aan boodschappen, energiekosten en aan de pomp, is het een goed moment om te onderzoeken waar je op kunt bezuinigen. Besparen op je telefoonkosten kan verrassend uitpakken, zo ondervond ik rond de jaarwisseling. Ik logde online in bij mijn provider en kwam erachter dat ik mijn sim only abonnement weer kon verlengen. Ik sloot daarop een nieuw abonnement af voor twee jaar, met méér data voor minder geld! Dat leverde mij een besparing op van €6 per maand (ik betaalde eerst €16, nu een tientje per maand) en een goed gevoel. Fijn om dit soort dingen on point te hebben! Aangezien je iedere euro maar één keer uit kunt geven, raad ik je aan om hetzelfde te doen. Let dan met name op de volgende punten:

  • Gebruik je je telefoon voornamelijk voor internet of bel je er vooral mee? Verstuur je sms’jes of gebruik je dat gedeelte van je bundel niet? Het is slim om de samenstelling van je abonnement af te stemmen op wat je daadwerkelijk gebruikt: zo voorkom je dat je over je databundel heen gaat en extra kosten betaalt bovenop je abonnementskosten.
  • Mijn vorige bundel bevatte nèt te weinig data, dus ging ik er maandelijks overheen. Bijbetalen is in verhouding duurder dan een grotere bundel. In mijn geval pakte het zelfs zo goed uit dat ik nu een bundel heb met méér data, maar voor een lagere prijs dan voorheen. Zorg dus dat je ruim zit in je bundel op de onderdelen die je veelal gebruikt (bijvoorbeeld data of juist belminuten), want een iets duurdere bundel is uiteindelijk goedkoper dan maandelijks bijleggen.
  • Extra veiligheidje inbouwen? Stel dan een plafond in. Zo heb ik ingesteld dat ik maximaal €25 kosten bovenop m’n abonnement wil betalen. Nader ik dat bedrag? Dan ontvang ik een seintje via sms en weet ik dat ik even moet opletten. Ook handig voor als je kinderen aan hun eerste smartphone beginnen en jij het betaalt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan!
  • Kijk vooral naar wat jij belangrijk vindt en wat bij je past. De één let op duurzaamheid en zoekt naar een passend sim only abonnement bij zijn fairphone 4, de ander zoekt een bundel die geschikt is voor haar kind dat naar de middelbare school gaat en voor het eerst een smartphone krijgt.

Ga offline!

Wifi in de buurt? Ga offline! Via je instellingen kun je, als je bijvoorbeeld thuis bent, je mobiele data uitzetten zodat er niet ongemerkt toch van je databundel wordt gesnoept. Op die manier kun je tóch muziek luisteren via Spotify, je socials checken, TikTok filmpjes kijken of appen met je bff. Ook bieden veel apps de mogelijkheid om vooraf muziek, films of series te downloaden en deze offline te kunnen afspelen. Een voorbeeld hiervan is Netflix. Dat scheelt veel data als je onderweg bent! Maar leg ook af en toe die smartphone aan de kant en ga écht offline. Zo wordt besparen op je telefoonkosten nóg makkelijker en het is, vooral voor kleine kinderen, belangrijk om oogproblemen te voorkomen. Genieten van het hier en nu!

Welke tip ga jij gelijk toepassen? En ken je meer manieren om te besparen op je telefoonkosten? Ik lees het graag in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

In samenwerking met Simyo // afbeelding: flatlay