Inmiddels is week 8 weer voorbij en dit houdt in dat ik inmiddels al 2 maanden bezig ben met het BenFit programma! Ik ben, vooral na deze week, best trots op het gewichtsverlies tot nu toe. Zeker gezien de omstandigheden…

Want zoals ik in de vorige update al liet weten, heb ik last van mijn knie en was deze ingetaped ter ondersteuning. Nadat mijn knie voor Kerst voor de tweede keer was ingetaped, ging ik weer wandelen in het weekend. Dat ging goed. Ik had ook oefeningen van de fysio meegekregen en die heb ik natuurlijk ook gedaan. Met Oud&Nieuw hadden we een feestje bij mijn ouders. Ik merkte dat de combinatie autorit van een klein uurtje en een pijnlijke knie van het bewegen al vervelend was. Op het feestje had ik na 1,5 uur staan mega pijn. Dus heb ik een groot deel van de avond met mijn benen omhoog op de bank gezeten, elke keer wisselen van houding omdat ik zoveel last had. Het feestje viel voor mij dus een beetje in het water: om 01:00 uur lag ik in bed omdat ik het niet meer volhield.

Maandagavond voelde ik me al niet zo fit, Suus was ook verkouden.. Vroeg naar bed allemaal! En ja hoor, voor de vierde keer op rij werd ik dinsdagochtend ziek wakker. Koorts, m’n hele hoofd bonkte, superverkouden. Dat heeft tot donderdag geduurd en daardoor moest ik me afmelden van de MamaFit (beweeguurtje) en heb ik verder niets gedaan aan oefeningen of bewegen in die dagen. Donderdag werd mijn knie opnieuw ingetaped. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Maar dit gedoe zorgde er wel voor dat ik me donderdag knap vervelend voelde. In mijn hoofd welteverstaan. Ik baalde zo vreselijk, waarom kan het nou lichamelijk niet even goed gaan zonder terugval of obstakels? De tissues vlogen erdoor en niet alleen van verkoudheid ;)  Ik had ’s avonds heeeel veel zin in chocolade, maar ik heb het niet genomen. In mijn hoofd had ik namelijk al het weegmoment van vrijdag in mijn hoofd. En aangezien het bewegen allemaal in de soep was gelopen én ik een aantal dagen minder had gegeten door de griep, dacht ik dat het resultaat wel zou tegenvallen…

Niets is minder waar! Ik was helemaal verbaasd door het resultaat van deze week: ik ben ten opzichte van vorige week  0,9 kg afgevallen! Dat zet de tussenstand op 5,9 kg in totaal :D *doet een vreugdedansje* !
En dat brengt mij weer heel veel motivatie. Dus met frisse moed op naar de volgende kilo ;)

Ik ben fan van quotes en bovenstaande spreken me nu aan, dus ik ga er weer voor en hoop dat ik aankomende week weer wat meer kan bewegen. De eerste stappen zijn vrijdag letterlijk en figuurlijk gezet met een wandeling in het winterzonnetje. Om niet meteen te hard van stapel te lopen (ik klink nu als een oud wijf, maar ja die stomme knie hè) heb ik zaterdag niets gedaan en zondag heb ik de crosstrainer gedaan.

En qua eten ging het verder prima. Ik heb alleen zaterdag pannekoeken gegeten als avondeten, daar hadden we beiden megaveel zin in dus hebben we gewoon gedaan. En lekker was het! Heb er geen foto van gemaakt, was te druk met genieten ;)

Ik ga er weer voor! En ik zou het super leuk vinden als jij me volgt in mijn strijd tegen de kilo’s!

Heb jij een gezonde leefstijl? Waar merk je dit aan? En hoe vind je deze update?
Laat het weten in de reacties of op Facebook / Twitter / Instagram!

Vind je het trouwens leuk om, naast deze updates, wat vaker op de hoogte te blijven? Volg me dan op Facebook (Mama’s Meisje) , Instagram (@mamas_meisje) of Twitter (@mamas_meisje)! Ik post regelmatig foto’s tussen de updates door!