Door de verhuizing van mijn blog, is er vorige week geen BenFit update verschenen! Daarom deze week een dubbeldikke update van week 6 en 7!

Zoals het woord leefstijlprogramma al zegt: ik werk niet alleen aan mijn voeding! Door aandacht te schenken aan bewegen én ontspannen, is het cirkeltje helemaal rond. Ik heb superveel gehad aan het opdrachtenboek dat ik van BenFit toegestuurd kreeg. Door de vragen die erin staan, ben ik gaan inzien hoe het was, waar ik naartoe wil en dat ik daar niet ga komen als ik op dezelfde manier doorging als ik deed. Natuurlijk heb ik tot nu toe wel moeilijke momenten gehad, maar ik heb mezelf ook weer herpakt om door te gaan, omdat ik maar één doel voor ogen heb: terug naar mijn oude ik!

En dat was rond de feestdagen echt wel een uitdaging. Want met kerstavond hadden we een borrel, gevolgd door een soort buffet. We maakten allemaal een voor-, hoofd- of nagerecht en we waren in totaal met 15 personen. Je kunt je dus voorstellen dat er een overvloed aan eten was. Toch heb ik wel maat gehouden. En dat gaat eigenlijk vanzelf want door regelmatig te eten, eet ik kleinere porties van de warme maaltijd dan ik voorheen deed. Toch maakte ik wel een minder gezonde keuze op kerstavond: ik nam een stukje van mijn eigen gemaakte tiramisu!
IMG 0551

Zo, de eerste eetgelegenheid is geweest, op naar de tweede. Want op 1e Kerstdag togen we met de familie richting van der Valk voor een uitgebreide brunch. En uitgebreid was het! Wow, zoveel lekker eten bij elkaar, het was ontzettend moeilijk om al die verleidingen te weerstaan en dat is dus ook niet zo goed gelukt. Ik heb niet veel gegeten, maar wel een aantal ongezonde dingen, zoals een croissantje en american pancakes… Het voorgerecht was trouwens heel chique, met een kwarteleitje, aardbeiensmoothie, parelhoender en zalmrolletje.

IMG 0602 e1483107046181

Vervolgens hadden we op 2e Kerstdag een ontbijt met de schoonfamilie. Hier heb ik wel weer maat gehouden. Maar van familie hadden we de dag ervoor een stuk zelfgebakken appeltaart meegekregen, dus die hebben we ’s avond bij de thee opgegeten. En ik had een etagère met kerstkransjes en chocolade, daar heb ik overdag wel wat van genomen.

Het was dus heel veel Eat – Sleep – Repeat… Maar tegenover al dat eten stond gelukkig nog wel activiteit! We hebben op 2e Kerstdag heerlijk gewandeld. Het blokje was bijna 4 kilometer.

Uiteindelijk hadden we zelf niets extra’s in huis, dus ben ik niet al eerder begonnen met snoepen/ongezondere tussendoortjes. Ik was dus heel benieuwd hoe beperkt de schade was gebleven. Want in de dagen voorafgaand aan Kerst heb ik weinig aan beweging gedaan. Vlak voor Kerst heeft de fysio mijn knie ingetaped ter ondersteuning, omdat er irritatie achter de knieschijf zit. In het weekend van Kerst haalde ik de tape eraf en heb ik zonder tape gewandeld. Dit ging super goed, maar helaas in de loop naar Oud & Nieuw toch weer klachten na de crosstrainer. Dus weer opnieuw ingetaped! Maar hierdoor heb ik wel weer crosstrainer gedaan en een lange wandeling gemaakt.
IMG 0462
Tja, dat eten was heerlijk, maar de tussenliggende dagen heb ik uiteraard gewoon het menu aangehouden. Dus geen vreet-twee-weekse, maar toch bang voor de gevolgen in combinatie met weinig beweging! Het eerste puntje viel al mee: mijn vetpercentage is met 2% gedaald! Dat is heel positief :D
Qua gewicht viel het me 100% mee. Ik heb mijn eerste mijlpaal bereikt: Ik ben sinds de start van het BenFit programma nu in totaal 5 kilo kwijt! Ten opzichte van week 5 ben ik 0,3 kg afgevallen. Dit had natuurlijk meer kunnen zijn, maar ik heb dan ook wel genoten van het lekkere eten tijdens de feestdagen. Dus ik pak het nu weer helemaal goed op en dan zien we in week 8 wat er is gebeurd ;) 

Ik heb trouwens nog iets bijzonders gegeten afgelopen week! Een Antilliaanse specialiteit, genaamd Ayaka. Ik heb zelf op Curaçao gewoond als kind en ben daarna vaak terug geweest op vakantie! Ik geniet dan enorm van de Antilliaanse keuken en was dan ook heel blij dat ik deze Ayaka kreeg. Het is een pakketje van voorgekookt maïsmeel, gevuld met vlees, groenten, vruchten en saus. Traditioneel wordt de Ayaka tijdens de Kerst en Oud & Nieuw gegeten. Ik vond het heerlijk en was weer even in tropische sferen. Binnenkort verschijnt er een blog met mijn favorieten uit de Antilliaanse keuken en laat ik zien meer van de Ayaka zien!

Ik ga er weer voor! En ik zou het super leuk vinden als jij me volgt in mijn strijd tegen de kilo’s!

Heb jij een gezonde leefstijl? Waar merk je dit aan? En hoe vind je deze update?
Laat het weten in de reacties of op Facebook / Twitter / Instagram!

Vind je het trouwens leuk om, naast deze updates, wat vaker op de hoogte te blijven? Volg me dan op Facebook (Mama’s Meisje) , Instagram (@mamas_meisje) of Twitter (@mamas_meisje)! Ik post regelmatig foto’s tussen de updates door!