Volgende week ben ik al op de helft van mijn BenFit avontuur! Jeetje, de tijd vliegt en dat heeft niet alleen met de feestdagen te maken. Ik vertel je hoe week 5 van mijn uitdaging verliep!

Het was namelijk een fan-tas-tische week. Noot: lees dit met veel sarcasme. Mijn meisje was namelijk ziek en dat was super zielig. Het begon allemaal van zondag op maandag, toen sliep ze al niet lekker. Dus toen ze maandag nog niet opknapte,  en dinsdagavond koorts kreeg, belde ik de huisarts woensdag voor een afspraak. We hadden dus al een paar nachten met weinig slaap achter de rug. (Lees: ik. Mijn vriend krijgt er weinig van mee als de beeb huilt). Toen we op de afspraak kwamen, bleek wel waarom. Ze had een beginnende longontsteking, koorts, ontroostbaar huilerig en heel hangerig. Antibioticakuur en dan zou ze snel opknappen.

As we speak is het zondagavond. Inmiddels zijn we een hele week verder en ben ik zelf ook half ziek aan het worden. Die slaap, daar konden we naar fluiten. Pfff daar wordt je geen vrolijk mens van. Eén en al begrip voor en medelijden met de kleine meid, maar om 3 uur wakker zijn en daarna niet meer kunnen slapen vanwege de huilende baby is na 4 nachten al niet echt grappig meer. Ondertussen ben ik, zoals ze het hier in het Oosten zeggen, kats aan de latten ;)

Dit hele gebeuren had ook invloed op mijn BenFit-voortgang. Aan beweging heb ik amper iets gedaan. Dinsdagavond ben ik bij de MamaFit geweest, vrijdag ben ik met mini in de kinderwagen naar de brievenbus gelopen en zaterdag zijn we een rondje door het dorp gelopen. Wat ook balen is, is dat ik na inspanning zoals een simpel rondje lopen, steeds weer last heb van m’n knie. Dus heb een afspraak bij de fysio en hoop dat ik er snel vanaf ben! Van al het gesjouw en getroost met de kleine heb ik het inmiddels ook weer in m’n rug. Gaat dus iets niet goed haha. Ik had het idee dat de tijd me inhaalde, mijn voornemens moest ik allemaal even aan de kant leggen omdat mijn dochter nu even voor ging! Maar dat deed ik natuurlijk met liefde.

Wat het eten betreft heb ik mij amper aan het dagmenu gehouden! Er was één heel lekker recept: kip teriyaki. Die houden we er zeker in, zie foto hieronder. Vrijdag was Erik thuis met de lunch en toen hebben we een broodje carpaccio gemaakt met een salade ernaast. Dit stond niet op mijn menu, dus ik heb een beetje gesmokkeld. Al wijkt het niet heel veel af, want ik had 2 boterhammen met filet american en rauwkost moeten eten ;) Bijna hetzelfde! En verder heb ik veel te weinig gegeten en gedronken. Ik kwam er gewoon niet aan toe. Als m’n meisje eindelijk sliep of even rustig was, dan ging ik snel de wasmachine vullen, de zooi opruimen, dingen doen die anders bleven liggen. Een dag is zo om! Er stond trouwens ook nog een heel lekker tussendoortje op het menu: amandelen. Daar ben ik echt dol op, dus driewerf hoera voor het feit dat er best vaak nootjes als tussendoortje op staan!

Kreeg nog een tip van BenFit diëtist Auke, naar aanleiding van mijn Cheatday vorige week. Als je ongezondere dingen in huis haalt, bijvoorbeeld voor bezoek of voor de kerstdagen, leg deze producten dan niet in dezelfde kast als waar je gezonde tussendoortjes liggen. Leg ze in een kast waar je niet teveel kijkt, zo zie je ze minder vaak en kom je niet snel in de verleiding. Handig! Heb m’n Tony’s reep dus even ergens bovenin een kastje bij de wijnglazen ‘verstopt‘.

Omdat het bewegen er zo bij in was geschoten én omdat ik weer te weinig heb gegeten, was ik een beetje huiverig voor het resultaat. Ik was vooral bang dat ik misschien weer was aangekomen (net als toen ik ziek was, in week 2). Maar gelukkig ben ik deze week qua gewicht gelijk gebleven! Dus er is niets bij op, maar ook niets van af. Ik heb ook het vetpercentage gemeten vanaf het begin en hierin zag ik wel een daling deze week! Dus ik ben erg tevreden over de voortgang. Krijg nu ook complimenten van mensen die zien dat ik aan het afvallen ben. Dat doet me goed en geeft me extra motivatie om door te gaan. Ik ben nog lang niet op mijn streefgewicht, maar ga zeker de goede kant op!

Op naar week 6, waar een grote uitdaging ligt in het weerstaan van verleidingen tijdens de Kerst! Ook hoop ik dat ons meisje goed opknapt zodat we weer lekker door kunnen slapen… En het zou erg fijn zijn als ik snel van mijn knie- en rugpijn af ben, zodat ik het bewegen weer kan oppakken en uitbreiden!

Ik ga er weer voor! En ik zou het super leuk vinden als jij me volgt in mijn strijd tegen de kilo’s!

Heb jij een gezonde leefstijl? Waar merk je dit aan? En hoe vind je deze update?
Laat het weten in de reacties of op Facebook / Twitter / Instagram!

Vind je het trouwens leuk om, naast deze updates, wat vaker op de hoogte te blijven? Volg me dan op Facebook (Mama’s Meisje) , Instagram (@mamas_meisje) of Twitter (@mamas_meisje)! Ik post regelmatig foto’s tussen de updates door!

index