Vorige week kon je lezen dat ik iets was aangekomen. Ik kon de maaltijden van het BenFit menu nog niet op krijgen en ook was het bewegen er helemaal bij in geschoten. Deze week ging het weer helemaal de goede kant op!

En dat was ook wel goed voor mijn motivatie, want ik had er even een hard hoofd in na vorige week. Dus stelde ik aan het eind van week 2 doelen: ik zou de maaltijden van het menu helemaal op kunnen en ik zou iedere dag 30 minuten bewegen.

Heb ik mijn doelen behaald? Deels! Ik begin maar met hetgeen dat nog steeds minder goed ging deze week: het opeten van alles wat op mijn menu staat.
Het is heel verschillend per dag, maar soms moet ik zoveel in een maaltijd of tussendoortje eten, dat ik het gewoonweg niet op krijg. Ik heb wel ontzettend lekker gegeten afgelopen week. Er stonden leuke recepten op het menu, zo ook de kipburgers, waar ik vorige week het recept van deelde.
Daarnaast hadden we een broodje warm vlees met een salade on the side:

Eigenlijk had ik een sausje met crème fraîche moeten maken, maar ik was dit vergeten in huis te halen! Dus heb ik een lepel slasaus over de salade gedaan.
Het is trouwens wel ideaal dat ik een keukenweegschaal in huis heb. Op de menu’s staan porties soms in grammen, bijvoorbeeld 125 gram kipfilet rauw. Dan weeg ik het even af en weet ik precies hoeveel ik mag hebben.

Daarnaast stond mijn favoriete ontbijt weer op het menu: een broodje roerei met tomaat en ui. Heerlijk!

Qua tussendoortjes stond er veel rauwkost en fruit op het menu. Een bouillon in de middag vind ik, vooral met koud weer, een hartige afwisseling. En de rijstwafels gaan er ook prima in.

Het enige waar ik soms moeite mee heb ik de portiegrootte. Ik kreeg als advies van BenFit diëtist Auke om zoveel mogelijk te proberen, maar om niet te proppen. Dus dit doel gaat mee naar week 4!

Het bewegen is deze week wel heel goed gegaan! Ik heb, op woensdag na, iedere dag minstens 30 minuten bewogen. Op maandag en dinsdag heb ik gewandeld, want het was stralend weer. Dus mini in de kinderwagen en hoppa, naar buiten! Gezond, een zonnetje en vrieskou. Zo mag het van mij de hele winter wel zijn.

Op dinsdagavond was het weer tijd voor de wekelijkse MamaFit. Hier sport ik één keer per week onder begeleiding van een fysiotherapeut. Het is voor vele mama’s een opstapje om te kijken hoe hun conditie is na de zwangerschap en bevalling. Een soort doorstroom naar de sport die ze voor de zwangerschap deden. Omdat ik allerlei lichamelijke klachten heb sinds mijn zwangerschap en bevalling, volg ik de lessen nog steeds. We doen cardio- en krachtoefeningen, maar het is ook gericht op stabiliteit en ontspanning. En we kletsen gezellig over van alles en nog wat!

Op woensdag heb ik een dag overgeslagen. Ik ging ’s ochtends stofzuigen en dweilen en daarna had ik het zo in de rug, dat ik verder rustig aan heb gedaan.
Donderdag heb ik mijn fysio-oefeningen gedaan en daarna nog 20 minuten op de crosstrainer geweest. Vrijdag heb ik een wandeling gemaakt met de hond van mijn ouders. En zaterdag en zondag heb ik gewandeld met Suus, door het park vlakbij mijn ouders.

Maar hoe is het nu met mijn gewicht? Ik ben ten opzichte van vorige week een klein beetje afgevallen: 0,8 kg. Maar omdat ik er zo’n rare week op had zitten, ben ik er heel tevreden mee. Ik heb mijn motivatie te pakken en ik hoop dat ik dit vast kan houden. Ook omdat het de moeilijkste maand van het jaar is, met allerlei verleidingen en lekkers. Maar ik heb mijn doel voor ogen, ik wil weer terug naar de oude en fitte Karin! En dat gaat me met BenFit lukken!
img_4892

Heb jij een gezonde leefstijl? Waar merk je dit aan? Vind je de decembermaand ook zo lastig? En hoe vind je deze update?
Laat het weten in de reacties of op Facebook / Twitter / Instagram!