Aangekomen bij de laatste update van mijn 12-weekse BenFit programma, kan ik concluderen dat het eerste woordje van deze zin absoluut niet van toepassing is :D

Ervaring met BenFit

Vorige week behaalde ik een nieuwe mijlpaal en nu is het alweer tijd voor de laatste BenFit update. Ik deel graag mijn ervaring met BenFit met je. Ik ben super tevreden over het resultaat dat ik behaald heb. Deze laatste officiële BenFit week stond eigenlijk helemaal niet in het teken van afsluiten: ik ga gewoon door! Doordat het programma 12 weken duurde, heb ik een soort eetritme ontwikkeld en dat gaat nu eigenlijk vanzelf. Het is wel super handig dat ik alle menulijsten nog heb. Zo kan ik altijd even terugkijken of bijvoorbeeld inspiratie opdoen wat we vanavond eens zullen eten. Er staan hele fijne recepten in!

Inspannen en ontspannen

Daarnaast vond ik het van toegevoegde waarde dat BenFit zich niet alleen richt op het eten, maar ook op bewegen en relaxen. Als je alleen maar druk bent, dan sta je veel minder bij dingen stil. Zo ook bij je eigen eetgedrag en natuurlijk bij het eten van de maaltijd zelf. Dus als ik bijvoorbeeld zit te lunchen met mijn telefoon in mijn hand, dan proef ik helemaal niet bewust wat ik eet en daardoor ben ik ook minder verzadigd. Dat soort dingetjes hebben allemaal bijgedragen aan het succes dat ik heb behaald. Een fijne wandeling, maar ook een momentje voor mezelf met thee en een tijdschrift, het komt allemaal aan bod.

Resultaat met BenFit

Als ik de weken op een rijtje zet, ben ik een aantal keer op hetzelfde gewicht gebleven of zelfs iets aangekomen. Maar als we het in een grafiek zouden zetten, ben ik in 12 weken tijd 8,2 kg afgevallen. Ik ben echt supertrots op het behaalde resultaat, maar ik wil zeker nog 10 kg afvallen zodat ik weer 80 kg weeg, zoals voor mijn zwangerschap. Dat is eigenlijk nog wel een de zware kant, want mijn ideale gewicht is 76 kg. Maar ik wil in tussenstapjes werken.

Ook heb ik aan het begin van mijn BenFit avontuur foto’s gemaakt en nu aan het eind dus ook. Eerlijk gezegd vind ik ze vét lelijk, ik zie d’r uut, maarja om toch te laten zien hoe ik ben afgevallen, plaats ik ze:

Week 12

Wat vinden jullie, kun je verschil zien?

Omdat het BenFit programma nu is afgelopen, zal ik minder updates plaatsen, maar ik houd jullie nog wel op de hoogte van mijn vervolg! Ik ga nog even bekijken hoe ik dat ga vormgeven: iedere week of eens in de maand bijvoorbeeld. Wat vinden jullie leuk?

En zoals iedere week sluit ik mijn update weer af met:

Ik ga er weer voor! En ik zou het super leuk vinden als jij me volgt in mijn strijd tegen de kilo’s!

Heb jij een gezonde leefstijl? Waar merk je dit aan? En hoe vind je deze update?
Laat het weten in de reacties of op Facebook / Twitter / Instagram!

Vind je het trouwens leuk om wat vaker op de hoogte te blijven? Volg me dan op Facebook (Mama’s Meisje) , Instagram (@mamas_meisje) of Twitter (@mamas_meisje)! Ik post regelmatig foto’s tussen de updates door!

Liefs Karin 1