Precies één week geleden postte ik mijn verhaal over het oppakken van een gezonde leefstijl. Inmiddels heb ik de daad bij het woord gevoegd en ben ik dus ook een week bezig met het leefstijlprogramma BenFit. Tijd voor een update!

Vrijdag voordat mijn post online kwam, kreeg ik van BenFit diëtiste Auke alle benodigde informatie opgestuurd om van start te kunnen. Via de website heb ik een account aangemaakt en de webomgeving verkend. Op mijn account kan ik een eetdagboekje bijhouden, een caloriechecker raadplegen en mijn huidige weekmenu inzien.

img_9726

Bij het weekmenu zit ook een boodschappenlijst. Super handig, want zo kon ik in één keer zien wat ik allemaal nodig had! En dus ging ik de supermarkt in om alle ‘benodigdheden’ voor mijn nieuwe ‘vroegere’ leefstijl te halen.

img_9631

Vorige week maandag begon ik dus. En ik begon meteen slecht. Nee, ik heb geen frikandellen gegeten als ontbijt en ik heb ook geen reep chocolade bij de thee weggewerkt.
Ik moest Suus naar de opvang brengen en bedacht me dat ik nog wat dingetjes moest halen in het dorp. Onder andere voeding, billendoekjes, luiers en nog wat andere dingen. Ik had me een beetje verslapen, dus moest snel Suus aankleden en wegbrengen. Daarna ben ik meteen het dorp in gegaan. Ik was pas om half 11 thuis en ik had nog geen ontbijt gegeten. Oeps… Puntje van aandacht dus!

img_9632

Verder merk ik eigenlijk iedere dag dat ik mezelf te weinig tijd gun om te eten. Suus is maar één dag naar de opvang geweest, de rest van de week was ze thuis omdat ze ziek was. Dus ze had veel aandacht nodig en als ze dan even sliep of rustig in de box lag, ging ik snel wat huishoudelijke dingetjes doen. Eten en drinken schoot er steeds een beetje bij in. Daarom heb ik niet iedere dag alles gegeten wat op mijn lijstje stond.

Waarop we meteen op het meest opvallende punt komen: dit is echt geen dieet. Honger? Pfoeh, ik eet als een bootwerker! Heerlijk, dat wel! Zo had ik een ontbijt met een hard meergranen broodje met daarop roerei met ui en tomaat. Hoezo vervelend?
Ook de avondmaaltijden waren lekker en gevarieerd. De recepten zijn makkelijk te maken en daarom heb ik er wel vertrouwen in dat ik dit ga volhouden.

img_9704

Helaas werd ik vrijdagavond ziek met koorts en keelontsteking. Ik heb zaterdag en zondag veel thee met honing gedronken en af en toe een kwarkje of een kommetje soep. Van meloen, mango, banaan en appel hebben we smoothie gemaakt, dus heb wel vitamientjes binnengekregen. De eerste week is dus echt een slechte start geweest, maar de dagen dat ik wel gewoon kon eten waren wel in de meerderheid.

Ik heb dus een doel voor de volgende week: de tijd nemen om te eten! Niet zonder ontbijt de deur uit, eerst eten, dan pas huishouden en ook proberen alles wat op de daglijst staat, te eten. We zullen over een week zien of het beter gaat :)

En dan de hamvraag van vandaag: ben ik afgevallen? 
Ik ben deze week 3,6 kg afgevallen volgens mijn weegschaal. Dit is niet zo betrouwbaar, doordat ik ook ziek was, volgende week hoop ik dan ook op een goede week met een meer betrouwbaar resultaat.

Heb jij een gezonde leefstijl? Waar merk je dit aan? En hoe vind je deze update?
Laat het weten in de reacties of op Facebook / Twitter / Instagram!