Zoals veel van jullie wel weten, ben ik momenteel bezig met leefstijlprogramma BenFit. Op het menu van deze week stond een heel makkelijk én smaakvol recept voor kipburgers. Vandaag deel ik dat met jullie!

Recept kipburgers

Hoe fijn is het om naast gezond, ook lekker te kunnen eten? Omdat ik met BenFit bezig ben met afvallen, probeerde ik een nieuw recept: kipburgers! Ik vond het super simpel om te maken en het past in een gezonde leefstijl. Tijdens het bereiden hiervan heb ik ook foto’s gemaakt, daardoor wordt het wat inzichtelijker hoe makkelijk je deze burgers zelf kunt maken!

Benodigdheden:

Food processor (keukenmachine), oven met bakplaat, schaal, aluminiumfolie, lepel, snijplank, mes, knoflookpers

Ingrediënten:

50 gram kipfilet, 1 teentje knoflook, 1 theelepel bouillonpoeder, 4 cherry tomaatjes, 1/4 komkommer, 1/4 gele paprika, 2 stengels bosui of 1/2 gewone ui, fijngesneden peterselie (vers), handje sla, handje geraspte wortel, kwart rode paprika, 1 zacht volkoren broodje

Zelf kipburgers maken

In plaats van bosui heb ik gewone ui gebruikt. De hoeveelheden die ik heb gemaakt zijn groter! Ik ben begonnen met 2 hele kipfilets, mijn vriend is een grote eter i.v.m. zwaar lichamelijk werk dus kook ik altijd extra voor hem. Ik heb kippenbouillon gebruikt.

Snij de kipfilet in stukjes en gooi die in de foodprocessor. Pureer ze 1 minuut. Snijd de ui in stukjes, pers de knoflook (of snijd in stukjes) en voeg dit samen met de peterselie toe aan het kipmengsel. Pureer dit alles nog 30 seconden. Los het bouillonpoeder op in 1 eetlepel kokend water en doe dit bij het kipmengsel. Pureer dit alles nogmaals 30 seconden tot het een zachte bal is geworden:

Doe deze bal in een schaal en dek dit af met aluminiumfolie. Zet de schaal gedurende 30 minuten in de koelkast.

img_9991

Haal na 30 minuten de schaal weer uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. Van het kippenmengsel maak je ballen van gelijke grootte. Leg die op de bakplaat en druk ze met de achterkant van een lepel plat tot de dikte van burgers.

Zet ze 5 tot 7 minuten in de oven. Draai de burgers om en laat nog 5 tot 10 minuten garen. Neem ze uit de oven en laat ze 5 minuten staan.
Snijd een broodje open, leg een burger op een handje sla en beleg de burger met de tomaatjes, geraspte wortel, komkommer en repen paprika.

Eet Smakelijk!!!

img_0011

Ga jij aan de slag met dit recept voor kipburgers? Vind je het leuk om vaker recepten te zien op Mama’s Meisje? Heb je verzoekjes? Laat het weten in de reacties of op Facebook / Instagram / Twitter!