Klussen, de ene vrouw sprint naar de bouwmarkt terwijl de ander ‘jammer genoeg’ heel nodig op de koffie moet bij haar beste vriendin en de klus aan haar partner overlaat… Betegel jij een badkamer als een baas of weet je niet eens wat een klauwhamer is? Oftewel: ben jij een klusvrouw?

Klussen: hate it or love it!

Ik moet toegeven: ik ben niet echt dol op klussen. Misschien heeft de verbouwing van ons huis ermee te maken: hier hebben we iets langer dan een jaar over gedaan. Van compleet strippen naar weer opbouwen, het is prachtig geworden maar het heeft heel wat bloed, zweet en tranen gekost. Puin in de kruiwagen scheppen, gereedschap aangeven, voorstrijk smeren, het moest allemaal gebeuren! Toen we er eenmaal woonden, hebben we na een half jaar de bovenverdieping aangepakt. Ik zeg nu ‘we‘, maar ik was toen al zwanger en dat vond ik helemaal niet erg… De grovere werkzaamheden, dat is niet mijn pakkie an. Schilderen, behang afhalen of schuren, dat lukt me echt wel. Of ik het leuk vind, is een tweede. Daarom vind ik mezelf niet echt een klusvrouw. Zodra er een lijstje moet worden opgehangen, laat ik het liever aan Erik over. Ik vind het een beetje jammer om een gat in de pas behangen muur te veroorzaken, dus laten we het er niet op gokken ;)

IMG 1908

Klussen als vrouw

Wat ik wel heel erg leuk vind, is het pimpen van meubels. Zo heb ik een buffetkast in de keuken staan, die ik eigenhandig heb omgetoverd tot een prachtig oud groen exemplaar mét bloemetjes aan de binnenkant. Daarnaast heb ik een side table, kapstok, theekastje, krukje en krantenbak gepimpt. Aan zulke projecten begin ik met veel enthousiasme en maak ik binnen een paar dagen af, zodat het niet blijft liggen. Zelf bedacht, zelf uitgevoerd, dat geeft altijd een trots gevoel en ik geniet extra van het resultaat. Maar daardoor een klusvrouw? Ik vind van niet, omdat dit hele makkelijke projecten zijn en bij klussen denk ik toch echt aan een verbouwing of activiteit waar ik zelf niet zo goed in ben, zoals behangen, boren, muren betegelen en dergelijke.

Klussen als vrouw handig klusvrouw - Mama's Meisje blog

Ons konijn had een nieuw buitenhokje en dat moest nog in elkaar worden gezet. Dus ik vertelde Erik dat ik een poging ging doen. Hij zei verbaasd: ‘jij‘? ‘Ik kan heus wel een konijnenhok in elkaar zetten, hoor!’, dacht ik bij mezelf. Ik ging aan de slag en ook al had ik er na een half uur al de p… in, het is gelukt. Nouja, Erik moest nog wel even helpen met de deksel vastboren, want met één hand vasthouden en de andere hand boren, lukte me niet…

Ben jij een klusvrouw?

Het is niet dat ik onhandig ben of niet kan klussen, maar echt leuk vind ik het niet. En het grovere werk laat ik liever aan de man des huizes over. Maar zodra ik zelf iets bedacht heb, vind ik het geweldig. Kan het nog ingewikkelder? Waar ik heel benieuwd naar ben: ben jij een klusvrouw? Wat vind je van verbouwen, klussen of kleine karweitjes zoals een lijstje ophangen?

Klusvrouw of niet? Red jij je ermee of heb je twee linkerhanden? Vertel jij de verkoper van de bouwmarkt hoe het zit of heb je juist hulp nodig als je naar de bouwmarkt gestuurd bent met een boodschappenlijstje? Ik lees graag jouw reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin