Soms heb je van die momenten dat je even moet terugkomen op je eigen voornemens. Vorige week deed ik iets waarvan ik héél stellig zei: ‘dat ga ik echt niet doen als ik moeder ben’. Ha! Welles!

Mijn goede opvoedvoornemens

Ik denk dat het wel herkenbaar is voor alle mama’s: je hebt een beeld van hoe jij je kind ‘later‘ gaat opvoeden. Toen ik als puber een bijbaantje in de supermarkt had, ergerde ik me groen en geel aan vervelende peuters die met hun moeders mee boodschappen gingen doen. Als ik later zelf kinderen zou hebben, dan zou ik ze gewoon opvoeden en dan zouden ze netjes en rustig blijven… Ik lach mezelf nu al uit ;) Ik was ook altijd heel stellig over televisie kijken: er zijn zát andere dingen te doen en je moet als moeder maar je best doen om je kind te vermaken. Het heten waarschijnlijk niet voor niets ‘voornemens‘, want vorige week was er een kleine change of plans!

Éven afleiding

Wat was de situatie: Suus had een off day. Niks was goed: niet in de box, op de grond, in de wipstoel/Stokke, niet in bed of op schoot: ze hield het hooguit 2 minuten vol en zette het weer op een schreeuwen! Nu begon dat al bij het opstaan en inmiddels was het 15:00 uur ’s middags. Ik heb álle geduld van de wereld maar ik moest een artikel af hebben vanwege een samenwerking. En dat was nog hoogstens een kwartiertje werk. Maar het moest wel voor 17:00 uur op de mail staan. Dilemma… Met baby op schoot achter de laptop: kleine miep helpt mama wel even typen… Niet handig! Als ze maar een kwartiertje rustig was, dan kon ik even die mail de deur uit doen ;)

SAM 2206

Loedermoeder XXL

En toen bedacht ik me dat Netflix ook de Nijntje serie heeft. Ba dum tssss! Suus in de wipstoel, de begintune van Niiiiiiiiiiiiiiiiiijntje, een lief klein konijntje begon en ze zat geboeid naar mevrouw Pluis en kornuiten te kijken. En mama? Die voelde zich eventjes een Loedermoeder XXL (waar zijn je principes, doos!) en kroop snel achter de laptop. Met een kwartiertje had ik mijn opdracht de deur uit en ging de televisie weer uit. Ik voelde me er een beetje slecht om, omdat je zoveel wisselende verhalen hoort over dat televisie slecht is voor jonge kindjes. Maar ach, ik laat m’n kind niet onbeheerd op de snelweg spelen dus het zal vast nog wel een keer voorkomen ;)

Laat jij je baby wel eens televisie kijken? En wat vind jij van de adviezen hierover? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin