Het moge inmiddels wel duidelijk zijn dat ik weer zwanger ben en dat baby no.3 op komst is! Hoewel het super makkelijk is dat we deze derde keer weer een meisje verwachten, zijn er heus nog een heleboel dingen die moeten gebeuren… Daarom deel ik vandaag onze Before Baby to-do list met je! Lees je mee?

Before Baby lijstje

Toen wij dit voorjaar besloten ons gezin niet bij twee kindjes te willen laten, ging er in mijn mamabrein natuurlijk alweer een hele stroom aan gedachten van start. Zo wilde ik al een tijdje de kamer van Suus aanpakken en daar hebben we toen maar gelijk een actiepunt van gemaakt. Binnen no time toverden we haar slaapkamer om van dreumes- naar peuterproof. Dag commode, hallo speelhoek! En met een fris kleurtje op de muren was dit alvast puntje 1 van ons Before Baby lijstje dat we konden afstrepen. Diezelfde commode staat nu op zolder te wachten voor gebruik in de volgende slaapkamer en oh ja, de rest van de zolder is ook niet bepaald ‘leeg’ te noemen… Zet je schrap, want er is nog best veel te doen voordat baby no.3 zich meldt!

Onze Before Baby to-do list - Mama's Meisje blog

Opruimen

Ik hoef je vast niet te vertellen hoeveel spullen een mens kan verzamelen en zeker als er eenmaal kinderen in het ooit-zo-opgeruimde huishouden zijn… Stond ik vorig jaar nog netjes alle bakken met kinderkleding opnieuw op maat te sorteren, is er inmiddels niets meer van dat geordende systeem te bekennen. Niene past pas sinds dit seizoen in de bewaarde kleding van Suus, want hoewel twee meisjes van te voren heel makkelijk leek, liepen ze qua seizoen altijd scheef. En zo zat ik dus met zomerkleding van Suus in een maat die Niene op dat moment niet paste. Dubbelop shoppen en dubbel zoveel kleertjes om te bewaren. Nu er een derde meisje op komst is, moet ik nodig die kledingbakken opnieuw door, opnieuw sorteren en een selectie maken van wat nog een ronde mee kan, wat naar een goed doel kan en wat direct de prullenbak in kan… Een beetje ruimte creëren zodat de ’te kleine’ kleren die nu steeds weer in de rij aansluiten, weer ergens kunnen worden opgeborgen. Maar er is meer, want de zolder, voorraadkast, badkamerkast en al die andere kasten in huis moeten ook uitgemest worden. Uit ervaring weet ik dat je hier never nooit aan toe komt als je met een newborn in huis zit, laat staan met een newborn, een peuter én een kleuter. En iedere keer verbaas ik me er weer over hoeveel ik uiteindelijk weggeef of weggooi…

Verbouwen

Op dit moment hebben we boven twee slaapkamers, daar slapen Suus en Niene. Niene maakt nog gebruik van wat de ‘babykamer’ moet worden (of eigenlijk: blijven). Het is namelijk de bedoeling dat Niene een gangetje opschuift, maar daarvoor moeten we eerst verbouwen! We wonen op een boerderij, naast onze (schoon)familie en destijds hebben we een muurtje gebouwd op een plek die we weer door kunnen breken. Die doorbraak gaan we dus maken en daardoor hebben we straks twee extra slaapkamers en een toilet boven. De ene slaapkamer wordt die van Niene, de andere wordt logeerkamer annex kantoorruimte. Die slaapkamers moeten we dus ook onder handen nemen met een nieuwe vloer, verf en behang en raamdecoratie. Het liefst een beetje tijdig, zodat Niene al gewend is aan haar kamer vóórdat we weer volop in de nachtvoedingen zitten. We zitten niet echt te wachten op twee wakkere kinderen ’s nachts en het risico op een derde wakkere :P En dat is nu net de uitdaging, want ’s avonds slapen de dames boven en overdag werkt Erik. Het zal dus vooral overdag in de weekenden moeten gebeuren…

Uitgelichte afbeelding nieuw interieur = nieuwe posters aan de muur desenio - Mama's Meisje blog

Schuiven maar!

Je leest het goed: ik wil één slaapkamer gedeeltelijk gebruiken als kantoorruimte! Mijn bureau verhuist naar boven zodat de speelhoek wat ruimer wordt. Ook verplaatsen we dan één kast naar de speelhoek, zodat de box op de vrijgekomen plek kan staan. Zodra het boven dus af is, kunnen we beneden aan de slag. Schuiven maar!

Babykamer

Op een Before Baby to-do list kan een slaapkamer voor de baby op komst natuurlijk niet ontbreken… De oude slaapkamer van Niene blijft de babykamer. De meubels blijven er dus gewoon staan, hoewel ik ze wel weer anders ga neerzetten dan ze nu staan. Daarnaast wil ik sowieso één muur verven en wat andere muurstickers opplakken. Ook wil ik de posters in de lijsten en enkele accessoires vervangen. Zo creëer ik met minimale inspanning een nieuw kamertje voor ons derde kindje. Ik hoef amper te shoppen, maar wil natuurlijk wel enkele nieuwe dingetjes scoren voor deze dame op komst.

Uitgelichte afbeelding kidsproof tuin onze plannen voor de achtertuin - Mama's Meisje blog

De tuin

Oei, weet je nog, onze ambitieuze plannen om de tuin in de zomer af te ronden? Die zijn een beetje vertraagd, maar dan schuiven we het gewoon een zomer op ;) Op een boerderij ligt áltijd werk en als je veel zelf wilt doen, dan merk je dat je weinig tijd overhoudt in sommige drukke periodes. Er ligt dus nog veel werk om onze tuin helemaal af te krijgen, maar we zijn van plan er in de zomer van 2020 de barbecue aan te steken!

Je leest het: wij hoeven ons niet te vervelen! Had jij ook zo’n Before Baby to-do list? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1