Stop de tijd! Onze meiden worden zó snel groot en dus staat er in het najaar weer eens een project op de planning: de slaapkamers restylen en bedden doorschuiven! Over het hoe en wat praat ik je bij in deze blog.

Tijd voor een ‘groot’ bed

Ik was nog maar 15 weken zwanger toen we via de plaatselijke verkoophoek een prachtige babykamer spotten. We maakten een afspraak om te komen kijken en waren verkocht. Letterlijk en figuurlijk, want we kochten deze tweedehands babykamer en er hebben uiteindelijk drie baby’s van mogen genieten. Tijdens iedere zwangerschap veranderde ik de sfeer in de babykamer door een nieuwe muurverf, behang en accessoires, maar de basis bleef hetzelfde. De grote zussen schoven steeds een kamertje op: de babykamer bleef op het oorspronkelijke kamertje staan. Daardoor hebben we al heel wat slaapkamer restyle projecten gehad de afgelopen jaren. En stiekem kijk ik alweer uit naar de volgende: in het najaar wordt het langzaamaan tijd voor een ‘groot’ bed voor Linn en nemen we afscheid van het ledikant. Het einde van een tijdperk, maar ik heb er zin in!

slaapkamers restylen bedden doorschuiven - Mama's Meisje blog

Nieuw bed en beddengoed

Toen Niene geboren werd, was Suus nog geen twee dus hadden ze beiden nog een ledikantje nodig. Wij leenden toen het logeerbedje van mijn ouders om de tijd te overbruggen. Suus sliep toen al wel op haar nieuwe kamer en toen ze tweeënhalf was, maakte ze de overstap naar het ‘grote’ bed. We kochten destijds een meegroeibed dat uitschuifbaar is: we begonnen klein en inmiddels is het bed uitgeschoven. Niene was net twee toen Linn geboren werd en maakte rond dezelfde leeftijd als Suus de stap naar het meegroeibed. We kochten een tweede exemplaar voor op Nienes nieuwe kamer. In mei wordt Linn twee, dus ik verwacht dat ze in het najaar de overstap naar een groter bed gaat maken. We gaan dan bedden doorschuiven: Suus krijgt een eenpersoonsbed en haar meegroeibed gaat naar Linn. Niene houdt hetzelfde bed, maar we moeten qua indeling wel wat schuiven op haar kamer. Voor Suus betekent een nieuw bed ook nieuw beddengoed en omdat ze in de zomer jarig is, leek me dat een leuk praktisch verjaardagscadeau. Een dekbedovertrek prinses ligt inmiddels al klaar voor haar en ook tussen de dekbedovertrekken dieren vond ik een schattig exemplaar met een konijn en een eekhoorntje. Die laatste bewaar ik voor de decembermaand voor Niene, want ook haar bed zal weer een stukje uitgeschoven moeten worden waardoor het nieuwe dekbed makkelijk past.

dekbedovertrek SNURK amsterdam - Mama's Meisje blog

Slaapkamers restylen

Als we dan toch bezig zijn met bedden doorschuiven, pakken we de slaapkamers meteen aan. Op Nienes kamer moet, zoals gezegd, geschoven worden qua indeling. Een goed moment om het hartjesbehang op haar kamer onder handen te nemen. Een zeker iemand (en ik noem geen namen) besloot daar namelijk aan te peuteren waardoor er een hele flap losgescheurd is… Op de kamer van Suus twijfel ik over een nieuwe muurverf, maar ik heb nog geen knoop doorgehakt. Op Linns kamer moet één wand opnieuw gesausd worden: daar zijn allemaal vlekken op gekomen door schuiven met het bedje. Natuurlijk laat ik te zijner tijd zien waar we mee aan de slag gaan en deel ik het resultaat op mijn social media en blog!

Op welke leeftijd maakte(n) jouw kindje(s) de overstap van ledikant naar een groter bed? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer