Welke cosmeticaproducten mag je absoluut niet vergeten in je koffer? Ik vertel wat mijn toilettas essentials tijdens een zonvakantie zijn!

Beauty essentials tijdens zonvakantie

Een ruime maand geleden pakte ik mijn koffer in voor een heerlijke girlstrip naar Mallorca. Het was al een hele poos geleden dat ik alleen, zonder man en kinderen, op vakantie was geweest dus je kunt je voorstellen hoe erg ik daar naar uitkeek. Vakantie begint voor mij al met de voorpret: foto’s van de plaats van bestemming opzoeken, nieuwe outfits scoren én koffers inpakken! Niets is zo vervelend als op vakantie gaan en niet bij je hebben wat je nodig hebt. Vooral qua cosmetica ben ik behoorlijk merkvast en gebruik ik liever niet zomaar iets anders. Daarom vertel ik in deze blog welke toilettas essentials tijdens een zonvakantie onmisbaar zijn!

Make-up

Misschien is make-up wel het laatste waar je aan denkt als je je handdoekje aan de azuurblauwe zee uitrolt, maar wat mij betreft mag het niet in de koffer ontbreken. Datzelfde geldt voor parfum: het liefst neem ik een kleine verpakking mee van één van mijn favorieten zoals la vie est belle. Nee, make-up of parfum en zon zijn geen goede combi, maar voor de avonden vond ik het fijn om me op te maken, mijn haar leuk te doen, mijn zomerse outfit aan te trekken en mijn favoriete geurtje op te sprayen. Ook leuk: maak vakantiefoto’s bij zonsondergang! Een leuke herinnering om te hebben…

Beauty Toilettas essentials tijdens een zonvakantie - Mama's Meisje blog

Zonbescherming

Dat je zonbescherming meeneemt op zonvakantie klinkt niet als hogere wiskunde, maar wist je dat er veel verschil zit tussen de verschillende merken en producten? Ik ging voor een aparte zonnefluïde voor mijn huid: die smeerde lichter en liet geen vette laag op mijn huid achter. Toch fijn, want je huid heeft het zwaarder te verduren als je meer uren in de zon doorbrengt en zeker als daar de (zoute) zee of het chloorzwembad bij opgeteld wordt! Vergeet ook niet om een beschermende lippenbalsem mee te nemen om te voorkomen dat je lippen uitdrogen of verbranden.

Toilettas essentials: skincare routine

Wat bij mij zonder twijfel tot de toilettas essentials behoort, is mijn volledige skincare routine. Eerder vertelde ik al dat ik mijn skincare producten onder de loep nam na het lezen van de onafhankelijke info die op de website van de huidtherapeute van Sproet te vinden is. Ik verving alles: van reiniger tot dagcrème en van scrub tot masker. Ik gooide van alles weg en kocht er nieuwe producten voor terug. Inmiddels is mijn huid helemaal gewend aan deze nieuwe producten en moet ik er niet aan denken om iets anders op mijn huid te smeren tijdens een vakantie, omdat ik iets vergeten ben. En dus verdwenen er een mini micellair water, exfoliant, dagcrème en oogmake-upreiniger in mijn toilettas!

Zonvakantie: nagelverzorging

Vlak voor vertrek liet ik mijn nagels doen bij de nagelsalon. Ik koos twee supermooie kleuren gellak en was helemaal ready to go! Om te voorkomen dat mijn nagelriemen uitdroogden en mijn nagelverzorging on point bleef, noteerde ik nog wat andere dingetjes op mijn lijstje met beauty essentials tijdens zonvakantie. Zo nam ik een setje mee met nagelknipper en vijl, een fijne handcrème die snel intrekt en een nagelriemolie.

Welke toilettas essentials tijdens zonvakantie zijn voor jou onmisbaar in de koffer? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog