Of ik mee wilde om de nieuwe badkamer voor mijn ouders’ nieuwbouwwoning uit te zoeken? Yes please! Ik spotte allerlei moois en deze badkamertrends vind ik geweldig!

Nieuwe badkamer uitzoeken

Nee, we hebben geen plannen, maar toen ik vorige maand samen met mijn moeder op pad ging om een nieuwe badkamer uit te zoeken, raakte ik zwaar geïnspireerd. Laat ik vooropstellen dat ik méér dan tevreden ben met onze huidige badkamer en dat we, zoals gezegd, echt geen plannen hebben om de boel te veranderen. Mijn ouders daarentegen wel: hun nieuwbouwwoning is nog in aanbouw, maar de badkamer moest al worden uitgezocht. En ik was de gelukkige die mee mocht om mijn mams te ondersteunen in het keuzeproces. Hoe leuk?! Ik vond het geweldig en spotte en heleboel toffe badkamertrends die, als ik morgen een miljoen win, overmorgen nog in mijn badkamer te vinden zullen zijn!

Badkamertrends 2022

De badkamertrends 2022 zijn een wereld van verschil met zo’n zeven jaar geleden, toen Erik en ik onze badkamer uitzochten. Meer dan destijds halen mensen hun inspiratie van social media, zoals het platform Pinterest. Je vindt daar tal van voorbeelden en omdat je een badkamer niet kant-en-klaar uit de showroom hoeft uit te kiezen, maar helemaal zelf kunt samenstellen, is het mogelijk om alles compleet naar eigen smaak in te richten. Toch zijn er wel degelijk badkamertrends te bespeuren en deze zijn mijn favoriet:

Zwart sanitair

Goud, koperkleurig of zwart sanitair: you name it en het is verkrijgbaar. Sterker nog, het lijkt alsof de chroomkleurige optie langzaam uit het modebeeld verdwijnt! Tijdens het samenstellen van de nieuwe badkamer voor mijn ouders begreep ik dat veel van deze hippe kleuren zelfs zijn uitgerust met een speciale laag, waardoor kalkaanslag minder kans heeft. Toch fijn als je nieuwe doucheset inbouw makkelijk schoon te houden is, want zelf ben ik maandelijks met azijn bezig om de kalkvlekken weg te poetsen. Zwart sanitair gecombineerd met robuust hout en een Marokkaanse tegel ademt een hammam sfeer en dat zou ik sowieso kiezen als ik vandaag opnieuw mijn badkamer mocht inrichten!

badkamertrends 2022 - Mama's Meisje blog

Waskom

Eén van de dingen waarbij ik mijn moeder hielp, was een wastafel kopen. Dé trend die ik echt geweldig vind, is een waskom op een zwevend badkamermeubel. Dit levert unieke combinaties op, want je kunt uit tal van verschillende kleuren, vormen en groottes waskommen kiezen. Ik vind zelf de combinatie hout met wit erg mooi, maar kan ook de industriële look hierin erg waarderen.

Marmer

Misschien heb ik iets teveel naar Selling Sunset gekeken de afgelopen tijd, maar het heeft ervoor gezorgd dat ik de marmer badkamertrends enorm kan waarderen. Marmer is er namelijk in vele soorten en maten. Mijn voorkeur zou uitgaan naar een subtiel aanwezige marmerprint op een warm witte tegel: heel luxueus en stijlvol! Je kunt dit ook weer combineren met zwart sanitair, al zie je het ook wel met koper of goud. Qua meubels kun je met marmer ook alle kanten op: een marmeren blad op een zwarte of witte kast óf dit juist combineren met hout. Ik zou het wel weten!

koperkleurige kraan boho sfeer - Mama's Meisje blog

Verlengstuk van je leefruimte

Het leuke aan de badkamertrends van tegenwoordig vind ik dat je badkamer echt een verlengstuk van je leefruimte wordt. Men houdt rekening met plekjes voor decoratie, bijvoorbeeld een nis waar een vaas in geplaatst kan worden of een extra ruim badmeubel waar mooie accessoires op gezet kunnen worden. Naast de Marokkaanse tegels vind ik de visgraat trend ook erg mooi, net als een tegelwand in hexagonpatroon. Bijvoorbeeld door deze in een baan achter het toilet en op de douchewand te plaatsen, of als vak in de vloer. Door er een neutrale tegel omheen te laten leggen, creëer je een super sfeervolle en fijne ruimte waar je optimaal kunt ontspannen!

Welke badkamertrends vind jij het mooist? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer // afbeelding