Bedplassen, concentratieproblemen of moeilijkheden met slapen: het zijn hele vervelende dingen die we liever gisteren als vandaag opgelost zien. Ik las kortgeleden over een middel op natuurlijke basis dat ondersteuning kan bieden bij dit soort dingen. Bachbloesems voor kinderen: wat is het en wat kunnen ze betekenen? Ik vertel er meer over…

Uitdagingen van het ouderschap

Vanaf het moment dat je zwanger bent, ga je een bepaald beeld in je hoofd schetsen: “hoe zal het zijn als ons kleintje er eenmaal is?“. Persoonlijk was mijn beeld vooral heel erg rooskleurig. In mijn toekomstplaatje dacht ik niet aan allerlei ‘onverwachte’ dingetjes die om de hoek kunnen komen kijken. Het hoort bij de uitdagingen van het ouderschap, maar soms kunnen er vervelende dingen optreden die je liever gisteren als vandaag opgelost ziet. De zindelijkheid die maar niet lijkt te slagen, iedere ochtend het bed verschonen óf de hele nacht in de weer zijn omdat je kleintje niet kan slapen. Maar ook concentratieproblemen, het niet kunnen uiten van gevoelens en bang of onzeker zijn kunnen de gemoederen flink bezighouden. Als ouders kun je dan met je handen in het haar zitten: hoe lossen we dit nu weer op?

Wat zijn Bachbloesems?

Allereerst vind ik het belangrijk om aan te geven dat Bachbloesems bedoeld zijn om ondersteuning te bieden. Ze kunnen op geen enkele manier de reguliere medische zorg vervangen. Daarom adviseer ik in alle gevallen altijd eerst een arts te raadplegen bij problemen of klachten. Maar wat zijn Bachbloesems? Het zijn vloeibare extracten van planten die een positieve ondersteuning kunnen geven aan negatieve gevoelens en gemoedstoestand. Deze vorm van homeopathie wordt bloesemtherapie genoemd en de grondlegger hiervan was arts en homeopaat Edward Bach. Hij ontwikkelde allerlei verschillende Bachbloesems in de jaren ’30 van de vorige eeuw die ieder op een ander vlak ondersteuning kunnen bieden en bepaalde gevoelens kunnen verzachten. Zo zijn er voor volwassenen mixen die ondersteuning kunnen bieden bij onder andere afvallen, overgangsklachten en stoppen met roken. Maar wist je dat er ook mixen zijn voor huisdieren? Toen ik dat las, ging er een belletje rinkelen, want op die manier heb ik weleens van deze extracten gehoord. Ik ken iemand die dit haar hond gaf rondom de jaarwisseling, omdat het dier doodsangsten uitstond door het vuurwerk. Er zijn ook speciale Bachbloesems voor kinderen.

homeopathisch middel tegen bedplassen tip ervaring Mamas Meisje blog

Bachbloesems ter ondersteuning voor kinderen

De school open, de school weer dicht, nieuwsberichten over een virus, (digitaal) huiswerk, het gemis van klasgenootjes en face to face vriendschappen: het leven  van schoolkinderen is momenteel niet bepaald rooskleurig te noemen en hoewel kinderen over het algemeen heel flexibel zijn, kan het ook een boel zorgen met zich meebrengen. Zorgen waar je met je kinderen over kunt praten om aan te stippen dat die gevoelens er mogen zijn, maar soms gaat het verder dan dat. Aan negatieve gevoelens zoals angst en onzekerheid mag je nooit voorbijgaan en als het probleem groter is, is professionele hulp sowieso prioriteit nummer één. Maar soms gaat het om kleinere dingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Er zijn diverse Bachbloesems ter ondersteuning voor kinderen, zoals ‘Bachbloesems bij Faalangst‘. Deze mix ondersteunt bij onder andere angstige gedachten en piekeren en kan helpen bij het bewerkstelligen van een kalmerend en rustgevend gevoel. Een ander voorbeeld is ‘Bachbloesems voor Bedplassen‘, een mix die ondersteuning biedt bij het zindelijk worden. Deze mix is bedoeld voor kinderen die zowel overdag als ’s nachts niet droog blijven, schaamtegevoelens ervaren of niet de tijd nemen om te plassen.

Bach bloesem mix voor kinderen tips review ervaring ervaringen - Mama's Meisje blog

Werking van Bachbloesems

Of het nu voor jezelf is, voor de hond of je wilt Bachbloesems voor kinderen inzetten: de werking van Bachbloesems is hetzelfde. Zoals ik vertelde zijn ze ontwikkeld door een homeopaat. Homeopathie is gebaseerd op het principe dat het lichaam een zelfherstellend vermogen heeft dat geprikkeld of geactiveerd kan worden door het toedienen van een homeopathisch middel. In dit geval dus een extract van planten: de Bachbloesem mix! Via de website kun je kiezen welke mix uit het assortiment het beste bij je past. Na aankoop ontvang je een vragenlijst per mail die je kunt beantwoorden. Op basis van deze antwoorden wordt de Bachbloesem mix voor jou persoonlijk samengesteld, zodat het helemaal aansluit op jouw behoeften. Vervolgens krijg je de mix thuisbezorgd en kun je starten met het gebruik. De dosering voor kinderen is minimaal 4 keer per dag 4 druppeltjes. Het beste is om dit verspreid over de dag te doen, zodat de werking versterkt. Een voorbeeldschema is om dit bij ontbijt, lunch, diner en vlak voor het slapengaan te doen. Je kunt de druppeltjes vanuit het pipet in de mond druppelen, maar uit hygiënisch oogpunt is het beter om ze eerst op een lepeltje te druppelen en vervolgens in te nemen. Via de Feedback Company las ik ervaringen van gebruikers: een tip is om hier zelf ook even naar te kijken als je van plan bent om Bachbloesems voor kinderen aan te schaffen!

Baat het niet, dan schaadt het niet

Een bekend gezegde luidt: ‘Baat het niet, dan schaadt het niet‘. Dit is precies hoe ik naar Bachbloesems voor kinderen kijk. Ik wil nogmaals benadrukken dat dit middel geen vervanging is voor de reguliere gezondheidszorg en dat het belangrijk is om advies in te winnen alvorens keuzes te maken over het wel of niet gebruiken. Alle Bachbloesem mixen worden persoonlijk samengesteld door Greetje, de eigenaar van de website. Zij kan je persoonlijk adviseren, je vragen beantwoorden en natuurlijk kun je ook zelf in de materie duiken voordat je een besluit neemt. Wie weet heb je iets aan bovenstaande info!

Heb jij al eens gehoord over Bachbloesems voor kinderen? Of misschien zelfs ervaring met het gebruik ervan? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer