Kindje op komst maar geen zin om duizenden euro’s uit te geven aan een baby uitzet? Met deze babyspullen bespaartips blijf jij binnen budget! Lees maar mee!

Hoeveel kosten babyspullen?

Zodra je die positieve test in handen hebt, begint je toekomst… Hoe onwerkelijk het in de eerste maanden nog is en hoe spannend het soms kan zijn, als alles goed mag gaan ligt er over negen maanden een kindje in de wieg. En dat betekent: werk aan de winkel! Ik herinner me nog goed dat ik zwanger was van mijn oudste dochter en me aan had gemeld voor een gratis zwangerschapsbox. Daarin zat een uitzetlijstje en even later kwam ik een lijst tegen van een andere winkel. Stiekem schrok ik er best wel van: zouden we dat allemaal nodig hebben? Mijn baby was nog in the making maar de voorbereidingen begonnen al bij de start van het tweede trimester. Een verbouwing, een babykamer die moest worden ingericht én de aanschaf van alle spulletjes voor onze kleine dame. De kosten die dat met zich meebrengt zijn behoorlijk. Hoeveel kosten babyspullen nou eigenlijk? Volgens het Nibud zijn de kosten voor kleding, verzorging en het inrichten van een babykamer in totaal €747, maar dan heb je het puur over de basis. Alle extra spullen – die niet iedere ouder aanschaft – komen in totaal op nog eens ruim €1200. Ligt er natuurlijk aan of je alles nieuw koopt of prijsbewuster bent en bijvoorbeeld eerst Babyspullen Vergelijken.nl checkt. We weten allemaal dat de prijzen van boodschappen, energie en brandstof flink gestegen zijn en naar het schijnt blíjven stijgen, dus de babyspullen bespaartips die ik in deze blog deel, helpen soon to be parents hopelijk een beetje vooruit!

Babyspullen bespaartips een kleintje op komst betaalbaar houden - Mama's Meisje blog

Wees kritisch

De eerste uit de lijst met babyspullen bespaartips begint al bij het maken van je ‘boodschappenlijstje’: welke babyspullen heb je écht nodig en welke in eerste instantie niet (of misschien helemaal niet)? Terugkijkend naar mezelf was ik bang dat ik niet goed voorbereid was. Natuurlijk moet je babyspullen aanschaffen en wil je je kindje letterlijk en figuurlijk een gespreid bedje geven, maar wees gerust: alles is óók nog steeds te koop als je baby er eenmaal is. Je weet nog helemaal niet wat je fijn vindt, welke producten je gaat gebruiken en van welk merk. Plus je kraamvisite zal te zijner tijd ook informeren wat je cadeauwensen zijn, dus voor enkele artikelen die vooral léúk, maar niet per se noodzakelijk zijn, kun je ze op een cadeaulijstje zetten. Zo wilde een zwangere vriendin héél graag een goede kinderstoel en hield zij nauwlettend de Stokke Tripp Trapp aanbiedingen in de gaten. Na de geboorte van haar kindje besloten haar ouders die stoel cadeau te geven, wat ontzettend lief is. En een praktisch cadeau waar je nog jarenlang plezier van hebt!

Besparen op babyspullen

Heb je een lijst gemaakt van items die je wilt kopen vóór de geboorte van je kindje? Dan is het tijd om te shoppen! Hoe je lijst eruit ziet en welk budget je hebt, verschilt per persoon. Je kunt besparen op babyspullen met hulp van de volgende tips:

  • Tweedehands babyspullen: veel babyspullen worden maar voor een korte periode of enkele keren gebruikt. Tweedehands babyspullen zijn niet alleen goedkoper dan wanneer je alles nieuw koopt, het is ook een stuk duurzamer. Je kunt via verschillende verkoopkanalen je slag slaan, maar het is ook slim om in je omgeving te laten weten dat je op zoekt bent. Misschien is er nog een familielid, vriendin of kennis die toevallig net haar babyspullen aan het opruimen en verkopen is!
  • Prijzen vergelijken: één van de beste babyspullen bespaartips is om prijzen te vergelijken. Er kan soms tientallen euro’s verschil zitten in de aanschaf van bijvoorbeeld een autostoel bij winkel A of website B. Het loont dus zeker om hiervoor te gaan zitten!
  • Check folders en aanbiedingen: besparen op de grote aanschaf is één ding, maar wat dacht je van flesjes, spenen, luiers en billendoekjes die je na de geboorte van de kleine uk dagelijks nodig hebt? Je kunt veel geld besparen door de folders en aanbiedingen in de gaten te houden. Of je checkt iedere zondag mijn stories op Instagram, want daar deel ik de nieuwste Foldertips voor mama’s & mini’s! Vaak is het goedkoper om luiers en billendoekjes in bulk in te kopen dan wanneer je losse verpakkingen koopt. En veel kortingsacties zijn alleen geldig wanneer je een klantenkaart hebt, dus slim om die ook alvast aan te vragen!
  • Focus op de essentials: van alle babyspullen bespaartips is dit toch wel de moeilijkste: beheers je! Allemaal heel schattig: dat ene knuffeltje, die lieve outfit of dat zachte dekentje, maar heb je het echt nodig? Impulsaankopen zijn enorm verleidelijk, maar als je on a budget bent, is het verstandig om je eerst te richten op wat écht nodig is. Als je het scherp inkoopt, houd je misschien wel budget over voor een minder noodzakelijke shopsessie.

Welke babyspullen bespaartips zou jij aanraden aan newly parents? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer