2018 was het jaar waarin ik voor de tweede keer mama werd. Maar ik was natuurlijk niet de enige zwangere in bloggersland… Tijd voor een heel leuk jaaroverzicht, want ik zette alle geboortes van 2018 voor je op een rijtje. Kijk je mee naar ‘Baby’s van Bloggers 2018′? 

Zwanger als blogger

Zwanger zijn op zich is natuurlijk al ontzettend bijzonder, maar als blogger koos ik ervoor om ook veel dingen over mijn zwangerschap te delen op mijn blog. Ik vond zwanger zijn als blogger extra bijzonder, omdat er ontzettend veel mensen met je meeleven. Maar wat misschien nog wel leuker is, is dat ik natuurlijk niet de enige blogger was die in 2018 zwanger was en beviel van haar kindje. Met mij waren er nog een heleboel andere zwangere bloggers en daarom leek het me leuk om een ‘baby jaaroverzicht’ te maken! Ik gooide er een oproepje uit en ontving superleuke reacties en tips. Welke bloggers zijn in 2018 (opnieuw) mama geworden? Lees maar mee!

Linda van mallemama.nl

Ik ben Linda en op 16 januari 2018 ben ik mama geworden. Onze prachtige dochter Benthe werd geboren met een termijn van 38 weken en 5 dagen. Dat was helaas niet spontaan, maar ik ben ingeleid. Vanaf week 36 ongeveer begon Benthe namelijk al minder te schoppen, ondanks dat er voldoende vruchtwater was, voldoende ruimte en een goed werkende navelstreng. Ze vond het gewoon niet meer leuk daarbinnen (denk ik). Met 38 weken en 2 dagen hield alle activiteit op en na een aantal dagen aan de echo’s en hartfilmpjes is besloten om niet meer te wachten. Het was tijd om ons meisje te ontmoeten. Na 22 uur rugweeën en gelukkig ook een ruggenprik, was ze daar eindelijk. Natuurlijk staat het hele verhaal uitgebreid op mijn blog www.mallemama.nl.

Baby's van Bloggers 2018 - Linda Malle Mama - Mama's Meisje blog

Lesley van mylittlehappiness.nl

Mijn dochter Mimi Féline is geboren op 21 februari 2018. Ik ben ingeleid met 40 weken + 1 dag en ben uiteindelijk bevallen met 40 + 2 dagen. De bevalling ging erg snel. Na de inleiding moest ik mij de volgende ochtend melden en toen ze de ballon verwijderd hadden bleek dat ik al 5 cm ontsluiting had. Toen kreeg ik weeënopwekkers en daarna ging het helemaal snel (hallo weeënstorm). 5 uur later was ze er. Omdat mijn placenta bleef zitten, moest deze er nog operatief uitgehaald worden en daarom moest wij een nachtje blijven. Met Mimi ging alles gelukkig gelijk goed. Inmiddels is het een vrolijke baby van al bijna 10 maanden! Mijn bevallingsverhaal staat uitgebreid op mijn blog.

Baby's van Bloggers 2018 - Lesley my little happiness - Mama's Meisje blog

Simone van papaisdeliefste.com

Ik ben Simone Bosters, vlogger en blogger op papaisdeliefste.com. Op 24 februari 2018 ben ik bevallen van mijn zoontje Ruben. Ruben is mijn tweede kindje; Mirthe is zijn trotse grote zus. Omdat Ruben behoorlijk hard groeide in mijn buik ben ik met 39 weken ingeleid in het ziekenhuis. Zo’n 5 uur nadat de weeënopwekkers zijn toegediend had ik Ruben in mijn armen. Door de vele (soms nare) verhalen over inleiden was ik van te voren bang dat het pittig zou worden, maar ik zou deze bevalling zo overdoen. Mijn zwangerschap én de maanden erna tot op heden heb ik volledig gedocumenteerd in de vorm van mijn weekvlogs op mijn Youtube kanaal.

Baby's van Bloggers 2018 - Simone Papa is de liefste - Mama's Meisje blog

Karin van mamasmeisje.com

Op 20 maart 2018 werd onze tweede dochter Niene geboren, precies op de uitgerekende datum! Ik werd de avond ervoor opgenomen met een ballonkatheter. De volgende ochtend was ik inleidbaar, werden mijn vliezen gebroken en startten de weeënopwekkers. Tussen 18:00 en 20:00 uur was het even heel spannend, want indien ik niet genoeg opschoot, zouden we naar de OK moeten voor een keizersnede. We gingen tóch door, maar om 22:00 uur had ik volledige ontsluiting zonder persdrang. Er traden complicaties op en we gingen alsnog naar de OK voor een spoedkeizersnede. De uitgebreide versie van mijn bevallingsverhaal lees je hier!

Baby's van Bloggers - Karin Mama's Meisje blog

Mathiske van gelukineenrompertje.nl

Kate Olivia is op 28 maart 2018 geboren. Na een pittig ivf traject en een niet zo’n soepele zwangerschap die eindigde met zwangerschapscholestase ben ik met 37 weken ingeleid. Wij wisten niet of we een jongen of meisje kregen, de verrassing was erg groot op het moment dat we er achter kwamen dat we ouders waren van 2 meiden. Op de blog vind je natuurlijk ook mijn bevallingsverhaal!

Baby's van Bloggers 2018 - Mathiske Geluk in een Rompertje - Mama's Meisje blog

Roxanne van roxxy84.nl

Op 7 april 2018 werd onze tweede zoon geboren bij een termijn van 41 weken en 1 dag. Ik zat er behoorlijk doorheen en werd die ochtend ingeleid. Dat was voor mij de eerste keer en ik had geen idee wat me te wachten stond. Gelukkig verliep het allemaal redelijk vlot en die avond om 19:05 werd Espen geboren. Hij woog 3574 gram en hij deed het prima. We mochten de volgende ochtend lekker naar huis toe. Inmiddels is Espen bijna 9 maanden oud en het is een lieve en vrolijke baby. Mijn bevallingsverhaal lees je hier!

Baby's van Bloggers 2018 - Roxanne roxxy84 - Mama's Meisje blog

Susanne van suuscupoftea.com

Ik was het zwanger zijn zó zat. Ik kon bijna niets meer, alles kostte moeite. Familie en vrienden woonden ver weg want ik was net verhuisd dus ‘even‘ langskomen zat er ook niet in. Ik verveelde me kapot! Ik zag het daarom echt niet zitten om over tijd te lopen en gelukkig dacht de baby er net zo over. De vliezen braken al met 39+3 maar helaas kwamen de weeën niet op gang. Dus heb ik de hele dag en nacht op een blauw zeiltje doorgebracht om te proberen geen vruchtwater de morsen op de bank en in bed. Wat een gedoe! In het ziekenhuis zijn toen maar de weeën opgewekt. Met 39+5 was dan eindelijk op 11 april om 20:20 Jasmijn geboren na 20 minuten persen. Mijn bevallingsverhaal staat natuurlijk ook op mijn blog!

Baby's van Bloggers 2018 - Susanne Suus Cup of Tea - Mama's Meisje blog

Elise van elisemilou.nl

Op 24-04-2018 ben ik bevallen van mijn tweede kindje, een zoontje Filip. Ik was 39+6 toen mijn vliezen vlak voor middernacht braken. Ik was helemaal overdonderd, ik had verwacht minimaal een week overtijd te gaan! Al snel gingen we naar het ziekenhuis, waar ik na 7 uur ben bevallen op de baarkruk. Deze bevalling vond ik zoveel fijner dan mijn vorige, maar toen Filip geboren was heb ik toch zeker 4x gezegd dat ik zó blij was dat ik dit nooit meer zou hoeven doen! Inmiddels genieten we alweer 8 maanden van ons gezin van 4, we zijn helemaal compleet :-). Daarover vertel ik meer op mijn blog!

Baby's van Bloggers 2018 - Elise Milou - Mama's Meisje blog

Anique van meisjemama.nl

Mijn naam is Anique, 28 jaar en mama van Kees (okt 2016) en Toon (mei 2018). Op 25 mei 2018 is Toon geboren onze 2e zoon. Mijn bevalling begon rustig bij 39 weken. Na het breken van de vliezen had ik vlot 7 cm ontsluiting. Hierna stagneerde de ontsluiting en zijn we naar het ziekenhuis gegaan. Na heel kort wat weeënopwekkers te hebben gehad is Toon geboren in bijzijn van mijn man, vriendin (ook verloskundige) en collega verloskundige. Stephanie heeft foto’s van de bevalling gemaakt en daar ben ik tot op de dag van vandaag nog heel blij mee. Mijn bevallingsverhaal lees je natuurlijk op mijn blog.

Baby's van Bloggers 2018 - Anique meisje mama - Mama's Meisje blog

Marije van mrsmama.nl

Noor is spontaan geboren op 3 juli 2018, bij 40+5, na een razendsnelle bevalling. Van wakker worden van de eerste weeën tot de geboorte heb ik er drie uur en 45 minuten over gedaan. Ze is geboren zonder dat ik écht geperst heb, heel bijzonder was dat. Inmiddels is Marije gestopt met bloggen (red.).

Baby's van Bloggers 2018 - Marije Mrs. Mama - Mama's Meisje blog

Kari van columnsbykari.com

Kari is op 20 juli 2018 bevallen van haar tweede dochter, Alela. Het was een natuurlijke bevalling, drie dagen na de uitgerekende datum. Alela is gezond geboren, in het ziekenhuis. Na de bevalling hapte ze gelijk aan de borst en ze drinkt & groeit nog steeds heel goed. Alela is, net zoals haar grote zus Isaya (3 jaar) verwekt met behulp van een donor. Kari is namelijk getrouwd met een vrouw. Kari is super blij met haar vrouwenhuis en ontzettend dankbaar voor haar gezonde meisjes. Ze blogt 5x per week over haar mamaleven, natuurlijke cosmetica, veganistisch eten en meer, op columnsbykari.com.

Baby's van Bloggers 2018 - Kari Columns by Kari - Mama's Meisje blog

Femke van onlineopvoeden.nl

Op 22 september 2018 werden wij de trotse ouders van Mees. Hij werd prematuur geboren met 36+2. Wij waren super blij met dit termijn aangezien ik met 30 weken en 32 weken zwangerschap al in het ziekenhuis had gelegen vanwege een dreigende (extreme) vroeggeboorte.
Toen ik 35 weken en 5 dagen zwanger was, braken mijn vliezen. Ik moest toen meteen naar het ziekenhuis waar ik werd opgenomen. Iedere dag kreeg ik een CTG (hartfilmpje van de baby), antibiotica en moest ik mezelf 4 keer temperaturen vanwege het risico op een infectie. Met 36+1 begonnen de weeën en na een hele zware, spannende nacht kwam Mees ter wereld met 2164 gram. Hij had wat opstartprobleempjes waardoor hij 2 dagen in de couveuse heeft gelegen en we 5 dagen in het ziekenhuis moesten blijven, maar inmiddels gaat alles super goed met ons! Mijn bevallingsverhaal kun je natuurlijk ook lezen op mijn blog!

Baby's van Bloggers 2018 - Femke Online Opvoeden - Mama's Meisje blog

Niels van tipsvoorpapas.nl

Onze 3e zoon Skyler is op 19 december geboren na een vrij lange en zware bevalling. Veel mensen zeggen dat de bevalling van een derde kindje makkelijker is dan de eerste (of tweede), maar niets was minder waar. De ontsluitingsweëen duurden bijna 12 uur en waren niet regelmatig. Daardoor kreeg B het laatste uur nog weëenopwekkers toegediend. Uiteindelijk werd hij geboren na maar liefst 1 minuut persweëen. Dat stuk ging dus wel iets makkelijker… ?. We mochten al na een uur of 3 naar huis en genieten nu al ruim twee weken van onze blauwe wolk! Op mijn blog deel ik handige tips voor tijdens de kraamweek met je.

Baby's van Bloggers - Niels tips voor papa's - Mama's Meisje blog

Baby jaaroverzicht

Wauw, een heus baby jaaroverzicht en naast deze blogmama’s waren er nog veel meer bloggende, vloggende en Insta-mommy’s die in 2018 een kindje kregen! Helaas reageerde niet iedereen op mijn oproepje, maar staat er evengoed een geweldig geboorte overzicht van prachtige baby’s geboren in 2018.

Heb jij al een kijkje genomen bij de andere bloggende mama’s? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin