Trek je konijnenpak aan en neem een biertje of wijntje in de hand want Het Feest der Feesten komt er weer aan: CARNAVAL! Wij kijken er ieder jaar weer naar uit, maar dit jaar wordt het toch anders. Het is namelijk de eerste carnaval voor onze dochter, dus dit vergde wat extra voorbereiding!

Wat is Carnaval?

Voor degene die nog geen kennis hebben gemaakt met het fenomeen carnaval, maar ook voor de carnavalsvierders: even een opfrissertje. Waarom vieren we ook alweer carnaval? Carnaval is van oudsher een katholiek feest en hiermee wordt het begin van het vasten gevierd. Vasten gebeurde (vroeger) gedurende de veertig dagen voor Pasen en startte op Aswoensdag. Om die vastenperiode goed te kunnen doorstaan werd nog even een feestje gevierd: carnaval!

Carnaval = verkleden

Bij carnaval hoort natuurlijk een tof kostuum. Dansen, gek doen, maar vooral verkleden máákt dit feest tot carnaval! In al die jaren dat ik inmiddels carnaval vier, zijn er al heel wat outfits de revue gepasseerd. Van zwangere Barbie (één van de elf vriendinnen) tot piraat en van Mario (die van Luigi) tot pinguin… En niet alleen ik heb me in heel wat creaties gestoken, ook om mij heen zag ik altijd de meest te gekke personages voorbij komen: een levensechte Captain Jack Sparrow (de gelijkenis was echt écht!), hele rugbyteams, SpongeBob Squirepants en (deze vond ik heel cool) een cameraploeg: één man had een bouwlamp op een stok, de ander had een defecte camera op z’n schouder en de derde had een pluizenbol bij zich die voor microfoon moest doorgaan. Je wilt niet weten hoeveel interviews ze die avond hebben ‘opgenomen‘: je doet gekke dingen met een bakkie op ;)

IMG 1627

Carnavalspak voor baby

Dit jaar moesten we niet alleen op zoek naar een pak voor mij en Erik, maar natuurlijk ook één voor Suus! Ik ga je alles vertellen over mijn zoektocht naar het perfecte babycarnavalspak. Allereerst dacht ik: wat is praktisch? Zo’n kleintje als Suus ligt natuurlijk in de wagen en moet geen kou vatten, dus een onesie of cape is het handigst. Schmink op haar gezicht gaat ‘m nog niet worden, dus het pak moet al duidelijk maken hoe ze verkleed is. En het fijnst is als het iets groter uitvalt, zodat ze er dikke kleren onder aan kan. We gaan natuurlijk ook optocht kijken en je weet nooit hoe koud het is. Met deze voorwaarden in mijn hoofd, kwam ik op de website van E-Carnavalskleding.nl. Ze hebben er uitgebreide keuze in allerlei carnavalskleding, óók voor baby’s! Het was supermoeilijk om een keuze te maken, want: zoveel schattigs! Uiteindelijk hebben we een keuze gemaakt en Suus is er helemaal klaar voor. Het is een kippenpak geworden :D Zie hieronder madame in haar kippenpak:

Carnaval winactie

Win een Baby Carnavalspak!

En weet je wat zo leuk is? Ik mag ook een kippenpak weggeven aan één van jullie! In maat 80 cm óf maat 92 (dit pakje valt vrij klein uit, advies om een maatje groter te kiezen: houd hier even rekening mee bij deelname).
Wat moet je doen om kans te maken:

  • Like Mama’s Meisje op Facebook en deel het bericht van de winactie
  • Laat in een reactie weten welke maat je zou willen winnen én voor wie!
  • De winnaar wordt op 15 februari bekend gemaakt op de blog!
  • Niet gewonnen of benieuwd naar de hele collectie carnavalskleding voor baby’s? Kijk even hier

Liefs Karin