Nadat de muren geverfd en behangen waren en de vloer gelegd, kon ik beginnen met inrichten! In mijn vorige blog vertelde ik dat we de basis neutraal wilden houden. Ik heb daarom gekozen voor een roomwitte babykamer:

kidsmill-malmo

Babykamer MALMO van Kidsmill

Deze babykamer hebben we tweedehands gekocht. Het zijn meubels van zware kwaliteit en de vorige eigenaren zijn er super zuinig op geweest, want we konden er geen krasje op ontdekken. De prijs was heel aantrekkelijk, want we waren nu ongeveer 70% goedkoper uit dan wanneer we deze kamer nieuw hadden gekocht. De matras hebben we wel nieuw gekocht. De schommelstoel leek me handig voor de nachtvoedingen. Het hartvormige kussen in de schommelstoel heb ik bij Primark gekocht.

De basis was dus gelegd, namelijk mint, taupe en roomwit. Op verschillende manieren komen de kleuren weer terug in het geheel, met een ’touch of pink’.

Deze foto’s laten zien dat ik vooral met accessoires het ‘meisjesachtige’ heb gecreëerd.

Bij betaalbare winkels heb ik hele schattige dingetjes gevonden. Zo komen de vaasjes met kant van de Action, net als de kapstok met hartjes. De wolkenhanger en het houten kastje met 3 laatjes komt bij Wibra vandaan. Het groene tekstbordje trouwens ook.
De lijsten zijn van Ikea, de kaarten die erin zitten, zaten in een andere lijst van Wibra. Die heb ik eruit gehaald in de Ikea lijst gedaan. Maar omdat de kaarten te klein waren, heb ik als achtergrond restanten van het behang gebruikt.

De verzorgingslijn is de Knabbel & Babbel versie van Bébé-Jou. De kleur past heel mooi in het geheel. De hoes om het aankleedkussen is van Baby Anne-Cy. Deze hoes was vrij prijzig, dus de andere hoezen zijn goedkoper, maar deze is wel favoriet. Het commodemandje is van Baby’s Only en daarin hangt een roze knuffeldoekje in de vorm van een ster, van hetzelfde merk.

Knuffels! Die horen natuurlijk in een babykamer thuis. Ik kreeg er een heleboel en om ze nou allemaal in het ledikant te zetten… Dan zou Suus er niet meer bij in passen ;)
Dus kocht ik bij de Action een grote ronde mand en heb ik ze daar in gedaan. De twee Happy Horse konijnen heb ik wel in het bedje gezet, dit zijn Meneer en Mevrouw Konijn en hebben een speciale betekenis. Mijn nichtje heeft deze twee knuffels ook en mijn zusje heeft ze daarom ook aan Suus gegeven! Dus die mogen wel in het bedje :)
En omdat de deur soms op een kiertje staat, maar niet dicht mag waaien, kocht ik een deurstopper bij de Action. Wel een hele schattige, namelijk het schaap! Ik wou de hele kudde wel opkopen ;)

De babykamer was, met hele fijne hulp van één van mijn beste vriendinnetjes, gelukkig op tijd gestyled en ingericht! Alle kleertjes in de kast en klaar voor gebruik! Maar omdat wij zelf beneden slapen heeft Suus eerst bij ons in de wieg gelegen:

Het wiegje is tweedehands van Lief! Lifestyle. De klamboe is ook tweedehands, geen idee waarvan. In het wiegje heb ik een roze wafeldeken van Cottonbaby. Het lakentje is van Jollein en heeft een mintkleurig kantrandje. In de wieg hebben we eventueel een tweede deken van Jollein en die is taupekleurig. Ook hier zit een nieuw matrasje in.

Hoe ziet jou babykamer eruit? Heeft je kleintje ook bij je op de kamer geslapen of meteen op de eigen kamer? En hoe was je ervaring hiermee? Laat het weten in de reactie!