Jullie hebben er even op moeten wachten, maar ik wilde eerst per se alles af hebben voordat ik dit artikel zou plaatsen. Het is gelukt! De babykamer is af en hierbij presenteer ik u: DE ROOMTOUR!

Van mint naar roze

Aan het begin van de zwangerschap was ik eigenlijk niet van plan om iets te doen aan de babykamer. Suus kreeg een nieuwe slaapkamer en ik stortte me volop op dat project. Maar ga eens een leuk behangetje uitzoeken en zie eens van alles voorbij komen waarvan je denkt: ‘leuk!‘, ‘schattig‘ en al snel: ‘aaah, dat wil ik ook!‘. Blame it on the hormones, maar vrij snel schakelde ik van ‘niets meer aan doen‘ naar ‘project babykamer 2.0‘. Wat ben ik blij dat ik met relatief weinig middelen een compleet nieuw kamertje heb gerealiseerd. Ben je benieuwd naar hoe de babykamer er eerst uitzag? Je vindt hier alle foto’s!

Roomtour babykamer

Nieuw behang en muurstickers

Het creëren van een ‘nieuw‘ kamertje stelde eigenlijk niet zoveel voor. In principe hebben we maar één muur opnieuw behangen. Dat is de muur die eerst mintgroen was. We hadden nog een rol vliesbehang liggen en ook de witte saus was nog over van de kamer van Suus. Dus hebben we dat op de wand geplakt, deze wand gesaust en daarna versierd met de muurstickers in de vorm van de schattige veertjes. Die veertjes waren het uitgangspunt voor de rest van het kamertje. In het midden boven het bedje zie je nu nog een lege plek: hier komt een mooie naamsticker te hangen. Maar die laat ik nu natuurlijk nog niet zien ;) Verder is de indeling van het kamertje veranderd: het bedje en de commode zijn van plaats gewisseld. Hierdoor lijkt het totaalplaatje gelijk helemaal anders. Er is één muur mintgroen, maar die valt voor een groot gedeelte weg achter de kast en de deur. Daarom besloten we om deze niet verder onder handen te nemen.

SAM 5310

Roomtour babykamer1

SAM 5175

Accessoires voor de babykamer bij AliExpress

Bij AliExpress heb ik het grootste gedeelte aan accessoires voor de babykamer besteld. Hier vond ik alle posters en kaarten die weer aansluiten op de veertjes-muurstickers. Daardoor werd roze al snel de themakleur van deze kamer. Ik vind de combinatie met taupe heel romantisch en het sluit perfect aan bij onze landelijke inrichting. Om er niet alleen maar roze accessoires in te zetten, heb ik ook enkele goudkleurige en witte items gebruikt. De afwisseling van materiaal (hout tegenover glimmende items) maakt dat het zowel chique als landelijk is. Het brengt de perfecte balans en sluit perfect aan op onze smaak. In deze en deze shoplog vind je de meeste accessoires terug!

Roomtour babykamer2

Roomtour babykamer3

Een landelijke, romantische sfeer op de babykamer

Need I say more? Ik ben supertrots op het eindresultaat en kan niet wachten tot er een wolk van een baby op dit schattige, romantische, lieve babykamertje ligt! Het wiegje staat trouwens ook al klaar naast ons bed, want net zoals Suus slaapt ons meisje eerst een tijdje bij ons op de kamer. Wel wil ik haar overdag al sneller boven laten slapen, zodat ze ook kan wennen aan het geluid daar. Bijvoorbeeld een grote zus die na een middagdutje gezellig gaat roepen dat ze wakker is ;) Het aftellen is volop aan de gang, can’t wait! Het kamertje is in ieder geval af!

Roomtour babykamer4

SAM 5227

Roomtour babykamer5

Wat vind jij van onze babykamer? Welke stijl heb jij op de babykamer? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin 1