De babykamer inrichten: ik vond het één van de allerleukste dingen om te doen tijdens mijn zwangerschappen. Beide keren ging ik voor landelijk, maar wat als ik de babykamer opnieuw mocht inrichten? Hoe zou de babykamer eruit zien als ik een zoontje had? En hebben we wel voldoende aan twee slaapkamers…? Kijk maar mee!

Van rommelzolder naar babykamer

We woonden net een paar maanden in ons pas verbouwde huis toen ik een positieve test deed. De anderhalf jaar hiervoor hadden we de gehele benedenverdieping verbouwd, maar boven was alles nog oud. Toen ik 24 weken zwanger was, begon Erik met de verbouwing boven. Van rommelzolder naar babykamer dus, een hele verandering! Ondertussen stortte ik me op de inrichting van wat de slaapkamer voor ons kleintje moest worden en oh, wat vond ik dat geweldig om te doen! Ik kon uren op internet surfen, borden volpinnen op Pinterest en natuurlijk struinen door babywinkels. Uiteindelijk vonden we een mooie landelijke tweedehands babykamer en koos ik bij beide meisjes voor zachte kleurtjes met taupe, roze en mint. Maar de ontwikkelingen in babykamerland gaan supersnel en inmiddels zijn er alweer allemaal nieuwe, prachtige trends. Daarom laat ik vandaag zien van welke look mijn eierstokken gaan rammelen én hoe ik de babykamer zou inrichten als ik een zoontje zou hebben gekregen! En hebben wij wel genoeg ruimte met twee slaapkamers boven of moeten we nog meer ruimte creëren…?

Als ik de babykamer opnieuw mocht inrichten - Mama's Meisje blog

Wat zou ik nu kiezen?

Niene is nog maar net tien maanden oud en de nieuwste trends op het gebied van babykamers zijn alweer zó anders! Dat gaat echt supersnel en er komen dingen voorbij die ik echt enorm leuk vind. Als ik de babykamer opnieuw mocht inrichten, dan was ik zeker voor een ‘half geverfde‘ muur gegaan. Ik zag ook muren voorbij komen met een soort ‘mozaïek‘ of met verf dat is aangebracht in driehoeken: erg tof! Ik zou het dan combineren met een witte muur en daarop zwarte muurstickers in de vorm van ‘dots‘ plakken. Suus heeft ook een muur met stippenbehang, maar dat patroon is iets drukker en in mijn ogen minder geschikt voor een babykamer. Ook zou ik iets meer voor de ‘Nordic‘ stijl gaan: blank hout, een moderne schommelstoel en die leuke stapelbare kratjes die je nu veel ziet. Qua accessoires zou ik een leuke naamsticker boven het half geverfde gedeelte van de muur plakken en mag een schattige wolkjesslinger niet ontbreken. De posters zou ik niet meer in lijsten aan de muur hangen, maar aanbrengen met washi tape. Als finishing touch zou ik een wandrekje of houten ladder neerzetten om schattige babypakjes aan te hangen.

Ideeën babykamer meisje inrichten nordic stijl als ik opnieuw mocht kiezen - Mama's Meisje blog

 

Als ik een jongensmama was…

Dat ik een meisjesmama ben, daar is geen twijfel over mogelijk. Het is allemaal roze wat de klok slaat, maar ik vind het ook wel heel tof om op zoek te gaan naar voorbeelden van babykamers voor jongens! Voor een jongetje zou ik een blauwgrijze kleur op de muur willen en de kamer afmaken met zwart-witte accessoires. En omdat ik okergeel zo’n stoere kleur vind, zou ik daar ook een klein beetje van toevoegen. Bijvoorbeeld door muurstickers in de vorm van driehoekjes of een mooie naamposter. Heb je die dierenkoppen wel eens gezien op Pinterest? Die vind ik ook ontzettend gaaf!

Ideeën babykamer jongens inrichten nordic scandinavische stijl als ik opnieuw mocht kiezen - Mama's Meisje blog

Nog twee slaapkamers

We hebben nu maar twee slaapkamers boven, maar in de toekomst worden daar nog twee slaapkamers bij aangetrokken. Destijds is daar al een dakkapel op geplaatst, dus tegen de tijd dat we daar aan de slag kunnen, willen we daar graag een logeerkamer en een speelkamer van maken. Om iets meer ruimte te creëren, zullen we op de logeerkamer de vaste kast eruit halen, zodat er voor logés een tweepersoons bed kan staan. Wel zo handig, met familie die verder weg woont en eens wil blijven overnachten! Gelukkig hebben we geen flinke verbouwing meer in het vooruitzicht, maar kunnen we het opfrissen met een nieuwe vloer en een likje verf. Hoewel er voor de komst van Suus flink verbouwd is, hebben we de babykamer voor Niene slechts een kleine touch up gegeven. Nadat ze werd geboren zijn er nog wel nieuwe kozijnen in de bovenverdieping geplaatst. Achteraf hadden we wel een airco mogen plaatsen, want afgelopen zomer was het maandenlang rond de 33 graden op de bovenverdieping. Geen temperatuur om onze kindjes in te laten slapen, dus dat is iets wat zeker nog op onze wishlist staat. Suus heeft natuurlijk een nieuwe meidenkamer gekregen en in de toekomst zal ook Niene’s kamer weer eens veranderd worden. Voor nu ligt ze nog lekker in haar ledikantje en hebben we geen plannen om nóg een babykamer in te richten, als je begrijpt wat ik bedoel ;)

Hoe zou jij de babykamer inrichten als je het opnieuw mocht doen? En wat als je een babykamer voor het andere geslacht zou mogen inrichten? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.