Stiekem begin ik een beetje in paniek te raken. Ik ben al 25 weken zwanger en we zijn pas net begonnen met klussen… Help! Gelukkig slaapt de baby straks eerst een tijdje bij ons op de slaapkamer in een wiegje en ligt het hele plan al klaar. Afgelopen weekend zijn we begonnen op de babykamer en kan ik eindelijk mijn nesteldrang een beetje botvieren op dit project. Hoewel ik voor de grote zussen een kamertje met een wat stoerdere sfeer samenstelde, ga ik voor de babykamer voor een romantisch en landelijk sfeertje. Vandaag laat ik onze plannen zien in een moodboard, kijk je mee?

Babykamer stress

Het zal wel met de ervaringen van het verleden te maken hebben, maar ik ben lichtelijk in paniek. De tijd gaat zó snel en lichamelijk wordt het steeds zwaarder. De babykamer hebben we nog niet af, laat staan dat we begonnen zijn aan de andere slaapkamer voor Niene. Deze babykamer stress komt me niet geheel onbekend voor… Tijdens mijn eerste zwangerschap moest de complete bovenverdieping gesloopt en opnieuw opgebouwd worden. We begonnen toen rond 24 weken en onder een mega tijdsdruk. Daarbij liep de zwangerschap totaal niet volgens het boekje en liep ik langzaam vol met vocht, terwijl ik me steeds zieker voelde. Uiteindelijk hielp één van mijn beste vriendinnen met 36 weken het kamertje schoon te maken en alles in te richten, inclusief al die kleine kleertjes in de kast leggen. En werd de avond vóór mijn inleiding de vloerbedekking op de overloop gelegd. Niet bepaald relaxt kan ik je vertellen. Gelukkig ligt het plan voor de grote meidenkamer van Niene al klaar en heb ik me de afgelopen weken gebogen over een plan voor de babykamer, waar we inmiddels mee zijn begonnen. Kijk je mee?

babykamer opnieuw inrichten derde kindje - Mama's Meisje blog

Drie keer een andere stijl

Bij Suus koos ik voor natureltinten gecombineerd met mint. Zo verfden we één muur in mintkleur, plakten we mintkleurig bloemetjesbehang op de muur achter de commode en kochten we mintkleurige accessoires zoals een commodemandje, ledikantdekentjes en andere decoratie. Toen ik zwanger was van Niene en Suus inmiddels verhuisd was naar een nieuwe peuterkamer, besloten we de meubels anders neer te zetten. Qua verf hebben we op de babykamer weinig gedaan: alleen het mintkleurige bloemetjesbehang werd weggehaald en vervangen voor een witte muur met daarop muurstickers. Ook kocht ik wat andere posters en decoratie zodat het kamertje meer in een zoet, roze sausje gedompeld werd. Omdat we de meubels verschoven en de grote kast nu vóór de mintkleurige muur stond, was dit helemaal niet storend. De foto’s die je hierboven ziet, zijn gemaakt vlak voordat Niene werd geboren. Voor onze derde dochter gaan we wel weer aan de slag met verf en behang en hebben we ook deze keer de meubels weer anders neergezet. Waar hierboven het ledikant staat, staat nu de commode en op de plek van de commode staat nu de garderobekast. Het ledikant staat nu voor de (nog) mintgroene muur. Door de meubels te verschuiven, ontstond er alweer een heel ander sfeertje en dat is precies wat ik wil. Alleen pakken we het nu wat uitgebreider aan. Drie keer een andere stijl dus, maar wel drie keer landelijk door de meubels die er staan.

LEES OOK: KEN JIJ HET DEENSE LABEL FRANCK & FISCHER AL?

Babykamer moodboard

Urenlang struinde ik over Pinterest en deed ik allerlei ideetjes op. Maar tot een definitief plan komen bleek lastiger dan gedacht, ik vind gewoon téveel leuk… Al die keuzes! Het is gelukt en ik maakte van ál die leuke ideeën een babykamer moodboard. Het geeft direct het sfeertje weer dat ik op de kamer voor ons derde meisje wil creëren.

babykamer moodboard landelijk romantisch industrieel - Mama's Meisje blog

Landelijk en romantisch

De basis in dit babykamer moodboard ligt voor een groot deel vast. We hebben de meubels op de babykamer natuurlijk al jaren in huis en ik was absoluut niet van plan om deze te vervangen of te pimpen. De stijl voor de babykamer wordt landelijk en romantisch omdat we met crèmetinten te maken hebben. De kleur van de meubeltjes is romig en daar heb ik omheen gewerkt. De mintgroene muur wordt in een lichte rozetint gesausd en op de muur achter de commode wil ik dit fotobehang van VTwonen aanbrengen. Het heeft een soort betonlook met toffe kleuren die perfect in dit stijltje passen. Ook zullen we sowieso één muur wit maken om het geheel wat rustiger te krijgen. Er is nog één muur waar taupekleurig behang met een lichte glitter op zit. Hier staat nu de kledingkast voor, waardoor er heel veel van de muur wegvalt. Daarom laten we die muur intact. Ook de vloer en de rotan hanglamp zullen hetzelfde blijven.

Accessoires

Qua accessoires ga ik enkele dingen veranderen. Omdat we gaan verven, kan ik de spijkergaatjes weer dicht plamuren en straks opnieuw bepalen waar we lijsten en decoratie gaan ophangen. Boven de commode hoort eigenlijk een bijpassende wandplank, deze hangen we er nu niet boven. In plaats daarvan kies ik voor een zwart wandrek die het geheel net iets stoerder maakt. Op de commode wil ik deze metalen opberger vullen met luiers en verzorgingsspulletjes. Daarnaast wil ik een nieuw aankleedkussenhoes aanschaffen. Ik heb lang gezocht, maar spotte uiteindelijk een prachtige aankleedkussenhoes met bloemen van Mies&Co. Die past echt perfect bij de stijl op het kamertje! Aan de kant waar het ledikant staat, komt dus een zachtroze muur. Daarop wil ik een ronde spiegel en een grote lijst met een schattige tekening ophangen. Ook hebben we nu een witte schommelstoel op de kamer staan. Eerlijk gezegd heb ik er amper in gezeten en vind ik het vooral een grote sta-in-de-weg. Deze gaat op een verkoophoek en in plaats daarvan staat de roze velvet fauteuil op m’n wishlist. Als laatst spotte ik nog een schattige boxmobiel. Qua design en stof sluit die perfect aan op het stijltje, maar de zoektocht naar dit soort accessoires gaat nog even door! Ik moet nog even wachten voordat ik los mag gaan met inrichten, maar de nesteldrang begint aardig op te lopen. Hopelijk lukt het om dit babykamer moodboard te vertalen naar eenzelfde sfeertje op het kamertje voor onze derde dochter! Waar ze straks mooie dromen kan dromen…

Wat vind jij van het babykamer moodboard voor onze baby op komst? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1