Babyhapjes maken, dat doe ik iedere maand een middagje. Zo heb ik de vriezer weer vol en krijgt Suus een verse hap. Enige nadeel? De fruithapjes komen vaak bruin weer uit de vriezer en ze smaken wat verwaterd… Dat ziet er niet zo smakelijk uit. Ik mocht de Byzoo Vacuümblender Giraffe uitproberen en testte of het met deze techniek beter gaat!

Vacuüm blenden met de Byzoo Giraffe

Ik weet dat het uiteindelijk om de functie van het apparaat gaat, maar het mag even gezegd worden: de Byzoo Vacuümblender Giraffe scoort in design al hoge ogen. Een futuristische uitstraling en als ik ‘m aanzet hoor ik bijbehorende piepjes. Het ziet er al met al veelbelovend uit!

SAM 2828

Eerlijk gezegd had ik nog nooit van vacuümblenders gehoord totdat ik het persbericht over de Byzoo Vacuümblender Giraffe las. Deze manier van blenden houdt simpelweg in dat je etenswaren in een vacuüm klaarmaakt. Voor het blenden onttrekt de blender namelijk al de lucht uit de kan. Voor fruit- en groentesappen houdt dit in dat deze niet verkleuren of ‘scheiden’: het zorgt voor een betere structuur. Ik was dus vooral erg benieuwd of mijn hapjes nu ‘mooier’ uit de vriezer zouden komen en of ik de avond voor een werkdag een smoothie zou kunnen maken die niet bruin is bij het ontbijt…

Bruine smurrie in plaats van een mooie smoothie

Ik volg al een tijdje een leefstijlprogramma en er staat regelmatig een smoothie op het menu. Het is de bedoeling dat ik die als ontbijt drink. Maar als mama is een ochtend best hectisch, vooral als het een werkdag betreft. Dus sta ik niet ’s ochtends braaf fruit te snijden en een smoothie te maken. Gevolg: ik houd me niet goed aan het menu. Ik probeerde eens de avond van te voren de smoothie te bereiden en heb ‘m dan in zo’n Peppa Big bewaarbeker in de koelkast gezet. Dat was geen succes. De volgende ochtend zat er alleen maar bruine smurrie in de beker en de smoothie was helemaal niet meer mooi gemengd. Niet voor herhaling vatbaar dus. Samen met die bruine, waterige fruithapjes voor Suus, vroeg ik me af wat de vacuümblender voor verschil zou maken.

Aan de slag: vacuüm blenden

Ik begin met het maken van een smoothie. Ik gebruik hiervoor één banaan, 150 ml magere yoghurt, een desertlepel honing en een snufje kaneel. Alle ingrediënten doe ik in de grote kan, die van stevig glas is gemaakt.

SAM 2792

SAM 2796

Allereerst gebruik ik de functie vacuüm blend. De kop van de blender komt automatisch naar beneden, verwijdert alle lucht uit de glazen kan en blend vervolgens in één minuut mijn ingrediënten tot een smoothie. In de tussentijd maak ik ter vergelijking een smoothie met exact dezelfde ingrediënten, maar dan met de staafmixer.

SAM 2801 001

Links de smoothie die is gemaakt met de staafmixer, rechts de smoothie die is gemaakt met de Byzoo Vacuümblender Giraffe. Op de foto is verschil alleen zichtbaar door de luchtbelletjes. Door te proeven, merkte ik hoeveel verschil het blenden onder vacuüm maakt. De staafmixersmoothie is qua textuur minder goed gemengd. Zoals Erik het omschreef: de smaken komen meer achter elkaar. De Giraffe-smoothie is veel beter gemengd en heeft een ontzettend fijne textuur. Zachter, de smaken zijn meer gemengd. Typisch, want ik heb immers exact dezelfde ingrediënten gebruikt.

SAM 2809

Vervolgens maak ik nog eens twee smoothies (één met staafmixer en één met de Giraffe). De staafmixersmoothie giet ik meteen in de Peppa bewaarbeker en zet ik in de koelkast. De Giraffe-smoothie giet ik in de bijgeleverde bewaarbeker en plaats ik opnieuw in het apparaat. Daarna gebruik ik de knop vacuüm. Hierdoor wordt alle lucht uit de bewaarbeker gezogen. Ook deze smoothie zet ik in de koelkast.

SAM 2840 001

Na een nachtje in de koelkast, giet ik van beide smoothies een beetje in een glas. Op het oog zie ik niet veel verschil, alleen de staafmixersmoothie is bruiner van kleur. Maar bij het proeven is het verschil heel duidelijk. De staafmixersmoothie lijkt nog meer ‘gescheiden’ en de Giraffe-smoothie proeft eigenlijk nog precies hetzelfde als de versie smoothie. Alles is nog steeds goed gemengd, een zachte textuur en de smaak en kleur zijn behouden. Ik ben positief!

De babyhapjes test!

Nu ben ik erg nieuwsgierig of de Byzoo Vacuümblender Giraffe mijn babyhapjes smaakvoller en mooier van kleur uit de vriezer laat komen. Ik maak wederom twee versies: een hapje met de staafmixer en een hapje met de Giraffe. Ik gebruik hiervoor appel, peer en perzik.

SAM 2829

Na het maken van beide hapjes, giet ik ze in bewaarbakjes. Bij het schenken in de bakjes viel me al op dat het staafmixerhapje veel meer volume heeft (door lucht) en het Giraffe-hapje mooi glad gemengd is. Ook proeven we even voor: wederom komt het Giraffe-hapje beter uit de test.

SAM 2834 001

Deze gaan de vriezer in. Uiteindelijk hebben ze twee nachten in de vriezer gezeten en daarna nog een halve dag in de koelkast om te ontdooien. Na het ontdooien van de beide hapjes kijk en proef ik opnieuw.

SAM 2845

Op de foto zie je dat de hapjes beide dezelfde kleur hebben. Qua kleur is er dus geen verschil. De smaak van de hapjes is wel verschillend. Het staafmixerhapje is qua textuur niet meer goed gemengd en de smaak is verwaterd. Het Giraffe-hapje proeft amper anders: de smaak is veel beter behouden gebleven en de textuur is nog steeds zacht en goed gemengd. De Giraffe kan niet voorkomen dat mijn babyhapjes bruin uit de vriezer komen, maar de smaak is veel beter behouden. Ik geef Suus nu een hapje dat weliswaar van te voren is gemaakt en ingevroren, maar waarmee ik wel zeker weet dat ze een lekker ‘vers’ hapje binnenkrijgt. Samen met het resulaat van de smoothietest is mijn eindoordeel over de Byzoo Vacuümblender Giraffe erg positief!

De vacuümblender kost €499  en is verkrijgbaar via de Byzoo webshop.

Heb jij al eens gehoord van vacuüm blenden? Hoe denk je hierover? Ik lees graag je reactie terug in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

 

Liefs Karin

 

 

 

 

Deze blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.