Wat heb je écht nodig en welke spullen kun je later alsnog kopen als de kleine er eenmaal is? Ik deel mijn baby uitzetlijst tips: deze items vind ik onmisbaar! Lees je mee?

Deze dingen mogen niet ontbreken in je baby uitzet

Wat weet ik nog goed dat ik zwanger was van Suus en dat de baby uitzetlijstjes die ik overal tegenkwam mijn holy grail waren. Het was echt mijn houvast: alles wat erop stond, moest ik hebben en dan zou het helemaal goedkomen. Little did I know dat er een knap staaltje marketing bij die lijstjes komt kijken. Een heleboel dingen die erop staan kun je bijvoorbeeld nog prima kopen als de baby er eenmaal is en er zijn ook een aantal dingen waarvan je nog helemaal niet weet of je die wel fijn vindt of regelmatig gaat gebruiken. Inmiddels ben ik moeder van drie kinderen en weet ik voor mezelf veel beter was ik wel of niet zou aanraden als een mommy to be in mijn omgeving me om tips vraagt. De meeste dingen zijn vrij logisch, zoals het aanleggen van een voorraad swaddles, shoppen voor babykleertjes en het inrichten van het babykamertje. Die ga ik in dit lijstje dus niet noemen. Maar sommige had ik zelf graag eerder willen weten! Daarom besloot ik een overzicht te maken met items die ik onmisbaar vind. Deze dingen mogen niet ontbreken in je baby uitzet!

Onmisbaar op de baby uitzetlijst douche handschoen - Mama's Meisje blog

Douche handschoen

Van mijn ouders kregen we een complete badset met alles erop en eraan. Ook hadden we een Tummy Tub en beiden hebben we bij Suus regelmatig gebruikt. Totdat ze zelfstandig kon zitten: toen gingen we over op het grote bad, met een speciale zitting waar ze rechtop in kon zitten (altijd onder toezicht natuurlijk). Bij baby nummer twee veranderde dit al: hoewel we het badje nog wel eens voor de dag haalden, gebruikten we het echt al stukken minder omdat het gewoon niet zo praktisch was. We waren echt een stuk drukker met twee kindjes dan met één en dus namen we Niene liever mee onder de douche. Na de geboorte van Linn is de badset alleen tijdens de kraamweek gebruikt. Verder staat ie stof te happen op de overloop, want het ding neemt een boel ruimte in en Linn gaat gewoon lekker mee onder de douche. Dat is behoorlijk tijdbesparend en Linn vindt het één groot feest. Met stipt op mijn baby uitzetlijst staat dus een douche handschoen: op deze manier kun je je kindje stevig vasthouden terwijl je onder het vallende water staat en kan de kleine niet uit je handen glibberen.

Ikea trolley lifehack life hack voor moeders tip opbergruimte verschoonspullen - Mama's Meisje blog

Trolley

Een eettafel waar allemaal prulletjes op liggen: ik werd er helemaal onrustig van tijdens mijn allereerste kraamweek. Hoe blij we ook waren met de geboorte van onze dochter, het voelde alsof de babyspullen zich als een soort vlek verspreidden door ons huis: overal lag iets. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd, dus ik had behoefte aan een makkelijke opbergplek. Al snel kocht ik een trolley nadat ik dit idee via Pinterest gespot had. Zo handig! Ik legde er luiers, lotiondoekjes, spuug- en hydrofiele doeken én reservekleertjes in. Alles bij de hand voor een verschoning of een eventuele poepexplosie en niet steeds naar boven hoeven lopen: in mijn ogen onmisbaar op de baby uitzetlijst! De eettafel was weer opgeruimd dus blije mama alert! En ze zijn er tegenwoordig in allerlei variaties, dus er is altijd wel één die mooi bij de inrichting past. Bij ons staat er eentje in de keuken en ik vind het een uitkomst!

Difrax S-flessen ervaring tip - Mama's Meisje blog

S-flessen van Difrax

Voor alle drie de meiden gebruik(t)en we de S-flessen van Difrax. Deze flessen gingen steeds mee in de vluchttas naar het ziekenhuis, samen met een pak flesvoeding en tevens een speentje van Difrax. Ze zien er niet alleen mooi uit, maar zijn ook erg praktisch: deze fles kan helemaal uit elkaar gedraaid worden en dus optimaal schoongemaakt worden. Een ander pluspunt vinden wij dat het gebruik van de S-fles boeren, spugen en darmkrampjes verminderd. Door de vorm en een speciaal ventiel stroomt er constant flesvoeding waardoor je kindje minder lucht hapt. Als je me vraagt wat de beste anti-colic fles is, dan zou ik je uit eigen ervaring deze flessen aanraden. De S-fles mag wat mij betreft niet tussen het lijstje met baby uitzetlijst tips ontbreken. Er is net een gloednieuwe collectie gelanceerd met prachtige kleuren en prints. Ook is er een glazen variant verkrijgbaar in verschillende maten. De speentjes zijn er trouwens in bijpassende kleuren en je kunt allerlei losse onderdelen aanschaffen, zodat je de fles niet in zijn geheel hoeft te vervangen.

baby uitzetlijst tips - Mama's Meisje blog

Lees ook deze REVIEW: Thule Spring Buggy

Handige clips

Als laatst een tip voor tijdens de zonnige dagen, want dan gaan we er natuurlijk graag op uit! Maar niets is vervelender dan felle zon in het snoetje van je kleintje en daarom leek me zo’n parasol erg handig. Al snel kwam ik erachter dat het parasolletje dat bij de kinderwagen geleverd werd, een ontzettend onding was. Ik kreeg een tip: koop van die handige clips van Lodger! Dat heb ik gedaan en in combinatie met een hydrofiele doek kun je zelf heel makkelijk een luifeltje maken. Je moet natuurlijk wel zorgen dat de doek niet de gehele kinderwagen afsluit, dus dat er nog ruim lucht kan circuleren. Zelf span ik dan een dubbelgevouwen doek tussen de kap van de kinderwagen (die ik vastzet met 1 clip) en het handvat (ook vastgezet met 1 clip). Aan de zijde waar de zon eventueel onder de doek doorschijnt, laat ik het doek iets langer, aan de andere zijde laat ik het open. Hierdoor krijgt de baby geen zon in haar gezicht én is er ruim voldoende ventilatie. En is de zon tijdens het wandelen verplaatst naar de andere kant, dan kun je heel makkelijk de doek verplaatsen en vastzetten.

Welke items vind jij onmisbaar voor een mommy to be? En wat zou jij willen toevoegen aan deze baby uitzetlijst tips? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer