Wist jij dat Dove een lijn met babyproducten heeft? Ik liep er tegenaan bij Action! Nee hè, is ze nu alweer bij Action geweest? Wees niet bang, dit stond al een tijdje op de plank, want ik was zó nieuwsgierig naar Baby Dove dat ik het voor €1,49 niet kon laten staan. En vandaag lees je wat we ervan vonden!

Baby Dove: waar te koop?

Dove is zo’n merk dat regelmatig nieuwe producten uitbrengt, maar ik had één ding een beetje gemist. Al jaren gebruik ik deodorant van dit merk, maar dat ze een heuse babylijn hadden, dat was even langs mij heen gegaan. En dus liep ik vol verbazing de Action uit met vier producten van de Baby Dove lijn! Ik was erg benieuwd naar deze wasgel en lotion, die zowel voor de ‘normale’ als de hele gevoelige babyhuid verkrijgbaar is. En dat voor een leuk prijsje: de verpakkingen van Baby Dove kosten €1,49 per stuk bij Action. Maar waar is Baby Dove nog meer te koop? Na een beetje onderzoek op internet blijkt het al een tijdje op de markt, maar niet heel breed verkrijgbaar te zijn en stuit ik vooral op Britse websites. Bij bol.com is deze lijn ook verkrijgbaar, maar betaal je voor dezelfde verpakkingen meer dan €8. Dan is een bezoekje aan de Action toch een beter idee! Het lijkt erop dat er partijen zijn opgekocht die voor budgetprijsjes de winkel uit mogen, dus ik heb geen idee hoe langdurig Baby Dove verkrijgbaar is. Tijd voor de test dus: is het de moeite waard of kun je het beter laten staan?

Baby Dove review ervaring Action producten getest - Mama's Meisje blog

Head to toe wash & lotion

Als ik aan Dove denk, dan denk ik aan een zachte, warme geur die ik niet echt onder woorden kan brengen. De eerste indruk van de Baby Dove producten met de blauwe dop, bedoeld voor de ‘normale’ babyhuid, sluit hier naar mijn mening helemaal bij aan. Ik ruik namelijk dat typische Dove geurtje en degene die ook bekend zijn met dit merk, zullen weten wat ik bedoel. De Head to toe wash zit in een pompverpakking en zodra ik ‘m aanbreng op de huid van mijn dreumes, merk ik al dat ik echt maar één pompje nodig heb. Zuinig in gebruik dus. Het verdeelt goed over de huid en schuimt. Omdat het vrij ‘rijk’ aanvoelt, vraag ik me af of het wel makkelijk afspoelt, zo voelt het namelijk niet als ik haar inzeep. Maar het tegendeel is waar: het spoelt super makkelijk af. Een meevaller dus! Wat overblijft is een lekker geurende baby. De lotion ruikt licht zoetig en smeert ontzettend goed uit. Niet teveel op je hand doen! Deze lotion is heel licht van textuur en trekt heel snel in. Ik vind het wel heel erg overeenkomen met de geur van de volwassen bodylotion en dat is niet wat ik wil voor mijn kleintje. Daardoor ben ik er niet zo van gecharmeerd. Het is mij iets teveel van het goede. Ik wil dan ook liever een babygeurtje ruiken :)

Baby Dove head to toe wash lotion waar te koop ervaring nederland - Mama's Meisje blog

Baby Dove Sensitive

Voor de meer gevoelige babyhuidjes is er Baby Dove Sensitive. Ook deze lijn bestaat uit een Head to toe wash en een lotion, maar wat is het verschil met de gewone variant? De sensitive variant is ‘fregrance free‘. Uit de lotion zijn de ingrediënten parfum, alcohol, citronelol (geurstof) en limonene (geurstof) weggelaten. Parfumvrij dus. De lotion is dan ook neutraal van geur maar heeft verder dezelfde fijne eigenschappen als de gewone variant. Datzelfde geldt voor de Head to toe wash. En eerlijk gezegd vind ik het als mama ook veel prettiger. Hoewel ik het geurtje van de normale wash wel kan waarderen, vind ik het voor de normale lotion echt too much! De hypoallergene sensitive variant vind ik meer geschikt voor mijn kleintje en smeer ik met een beter gevoel op haar huidje. Al met al valt dus alleen de normale lotion een beetje tegen, maar de rest vind ik een leuke ontdekking!

ACTION TIP: EMMA x OLIVER BABYVERZORGING

Dove voor baby sensitive gevoelige huid ervaring - Mama's Meisje blog

Heb jij deze Baby Dove lijn al gespot bij Action? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1