De Goedheiligman is weer in het land en dat betekent: tijd voor cadeautjes! Op Mama’s Meisje kun je de komende weken leuke prijzen winnen in de Sint giveaways! Oh kom er eens kijken… Bij Baby Alive Plas & Dans Baby! Doe jij mee?

Zindelijkheidstraining

Met een peutertje van 2 jaar zitten wij op dit moment weer volop in de zindelijkheidstraining. En, ik heb het misschien al vaker gezegd, mijn ervaring is dat je daar als ouder vooral niet te veel druk op moet leggen. Dit heeft namelijk totaal geen zin en werkt vaak averechts. Nu heeft mijn jongste dochter een grote zus die haar precies voordoet hoe het allemaal werkt, maar wat is er nou leuker dan zelf een ‘baby’ hebben die je op het potje kan zetten en dan ook nog echt plast! En danst, en zingt, en kletst… Baby Alive Plas & Dans Baby van Hasbro zegt het allemaal te kunnen en wij mochten het uitproberen.

Collage Baby Alive plas en dans babypop review speelgoed - Mama's Meisje Blog

Pop met jongens- en meisjesstand

Hasbro’s Baby Alive Plas & Dans komt in een mooi pakket bestaande uit een pop (die in verschillende varianten verkrijgbaar is) gekleed in een jurkje, een onderbroekje (want luiers heb je natuurlijk niet meer nodig als je zindelijk bent), een potje, een drinkflesje, een zeeppompje (handjes wassen na het plassen!), een kammetje voor de haartjes van de pop en een stickervel met stickertjes als zijnde beloning voor het plassen op het potje. De pop ziet er vrolijk en lief uit en heeft achterop haar rug een duidelijke aan- en uit knop met de mogelijkheid om haar in een jongens- of meisjesstand te zetten. In de jongensstand word je papa genoemd en in de meisjesstand ben je mama. Leuk detail aangezien er naast poppenmoedertjes ook genoeg poppenvaders zijn. Hasbro gaat met zijn tijd mee. Er gaan 4 AA batterijen in het vakje op de rug van de pop maar, pluspunt, de pop wordt geleverd met demo-batterijen. Direct speelplezier dus. Met een druk op het buikje van de pop begint de pret. De pop zingt, danst, lacht en geeft al snel aan dat ze dorst heeft. Het flesje van de pop vul je met water en leeg je vervolgens in het mondje van de pop. Als je dit goed doet (en dit is niet zo lastig maar een beetje hulp papa en/of mama is wel handig), maakt de pop slurp geluidjes.

Review Baby Alive Plas en Dans Babypop speelgoed - Mama's Meisje Blog

Een plasje op het potje!

Kort nadat de pop water heeft gehad, geeft ze aan dat ze nodig moet: onder andere door te gaan wiebelen op haar voetjes. Hup, op het potje! Schrik niet van het geluid dat de beentjes maken als je ze in ‘de potjes stand’ buigt; ik dacht de eerste keer op zijn minst dat mijn dochter de beentjes van de pop aan het ontwrichten was maar dit geluid is normaal (bij Baby Alive dan). Vervolgens is het even geduld hebben. De pop danst op het potje maar doet eerst nog niets… Na een tijdje klinkt het geluid van een plasje en tadaa; Baby Alive heeft een plas gedaan op het potje! Handjes wassen, sticker voor het plassen op het potje, net echt! Mijn peuter en mijn kleuter waren in ieder geval flink onder de indruk ;) Baby Alive Plas & Dans is een leuk cadeau voor kindjes die bezig zijn met zindelijk worden. Je peuter leert dat plassen op het potje niet eng is, maar juist heel leuk. Naast de goede gewoonte van het plassen op het potje slijt je ook de routine van het handjes wassen er op een speelse manier in. En onze oudste dochter (4 jaar) mag dan al zindelijk zijn, ook zij speelt graag met de pop. Kleertjes aan en uit, drinken geven en laten plassen, haartjes kamen; Baby Alive leent zich ook uitstekend voor de wat oudere zorgzame poppenmoeder of –vader. Een leuke cadeau voor door de schoorsteen of voor onder de kerstboom!

Review Baby Alive Plas en Dans Babypop speelgoed - Mama's Meisje Blog

Baby Alive Plas & Dans Baby is voor €66,99 verkrijgbaar bij meerdere speelgoedwinkels en online

WIN: Baby Alive Plas & Dans Baby

Niet alleen Ilse en haar meiden werden door de Sint verblijd met deze schattige babypop. We mogen ook iemand blij maken met de Baby Alive Plas & Dans Baby! Wil jij kans maken op deze geweldige prijs? Lees dan even goed mee wat je moet doen:

  • Volg Mama’s Meisje op Facebook of Instagram
  • Laat in een reactie onder deze blog weten waarom je kans wilt maken op deze plas & dans babypop
  • Vul een geldig e-mailadres in! Meedoen kan tot en met 30 november 2018. De winnaar krijgt uiterlijk 1 december bericht via e-mail.
  • Let op: om kans te maken, moet je één van de genoemde social media kanalen van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt via e-mail op de hoogte gesteld. Reageert de winnaar niet binnen 48 uur na berichtgeving via e-mail, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd