Een paar weken geleden stond de pakketbezorger met een leuke verrassing voor de deur… Baby Alive Magisch Kapsel, een nieuwe pop waarbij je de haren kunt knippen met een toverschaar! Tijd om thuis kappertje te spelen en vandaag vertel ik alles over deze pop! Lees je mee?

Kappertje spelen

Volgens mij was ik 4 jaar toen ik, samen met mijn zusje, besloot om de schaar in de haren van onze poppen te zetten. Kappertje spelen, wie heeft dat als kind nu niet gedaan? Het verhaal wordt nog erger, want niet alleen knipten we de kapsels van onze poppen ‘kort pittig’, gewapend met een balpen die we vonden, voorzagen we ze ook van wat extra make-up. Je kunt je voorstellen dat mijn moeder not amused was en dat herhaalde zich toen ik enkele weken later besloot zelf de schaar in mijn eigen haar te zetten. Nu lachen we erom, maar ik heb wekenlang met een soort antenne op mijn hoofd gelopen. Inmiddels heeft mijn peuter de leeftijd bereikt waarin het risico op kappertje spelen groter en groter wordt en ik hou ondertussen mijn hart vast ;) Gelukkig kan ze nu oefenen op Baby Alive Magisch Kapsel, want voor deze pop is kappertje spelen niet zo’n groot probleem!

Kapperspop voor kinderen review ervaring beoordeling tip - Mama's Meisje blog

Baby Alive Magisch Kapsel

Bij Baby Alive Magisch Kapsel kan je kleine thuiskapper naar hartenlust aan de slag gaan, mits de toverschaar wordt gehanteerd. Sterker nog, knippen met deze speciale schaar kan eindeloos, want na gebruik van de zachte betoverde borstel ‘groeit’ het haar van de pop gewoon weer terug. En dat levert een heleboel speelplezier op! Naast het ‘knippen’ en borstelen van het haar, kan de inner hairstylist van jouw kapper helemaal los gaan met leuke accessoires! Baby Alive draagt namelijk een mooi diadeem waarop diverse bloemetjes en andere versiersels geklikt kunnen worden. Nou, dat hoef je mijn peuter geen twee keer te zeggen: ze kan er haar fantasie op loslaten en praat ook echt naar de pop alsof ze een klant in de kappersstoel heeft. Zo wijs!

collage Baby Alive Magisch Kapsel review pop kappertje spelen haar knippen - Mama's Meisje blog

review pop kapperspop kappertje spelen haar knippen - Mama's Meisje blog

Leren vlechten

Dit is de eerste pop met lange haren die we in huis hebben en waarvan ik niet bang hoef te zijn dat ze net zo eindigt als mijn poppen destijds… Natuurlijk is het wel van belang dat we de échte schaar ver van Baby Alive Magisch Kapsel vandaag houden. Maar met de bijgevoegde tools kan onze kapster helemaal opgaan in haar rollenspel met verzorgmomenten, grapjes en magische ervaringen. Deze pop heeft 3 standen: een demostand, een ‘papa’ en een ‘mama’ stand: dat maakt de pop geschikt voor poppenmama’s én -papa’s. De pop werkt op 3 AA-batterijen en mag niet nat gemaakt worden. Bij het aanzetten vond ik het volume wel iets aan de harde kant, het was een pluspunt geweest wanneer dit regelbaar geweest was (bijvoorbeeld 2 volumestanden). Suus is 3,5 jaar en qua leeftijd sluit deze pop perfect aan op haar spelniveau. Tevens kan deze pop worden ingezet wanneer het bezoekje aan de kapper misschien wat spannend is voor sommige kindjes. Ook vind ik het ideaal om Erik de beginselen van enkele makkelijke haarkunsten aan te leren. Leren vlechten bijvoorbeeld: het haar van Baby Alive is daar prima voor geschikt! Kortom: Baby Alive Magisch Kapsel is origineel, sluit leuk aan op het rollenspel van mijn peuter en is zowel voor meiden als jongens geschikt!

Baby Alive Magisch Kapsel heeft een adviesprijs van €49,99 en is verkrijgbaar bij diverse speelgoedzaken en online

Heb jij of heeft jouw kleintje al eens de schaar in het haar gezet? Wat vind jij van de Baby Alive Magisch Kapsel pop? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer