7 maanden op de teller, dus tijd voor een nieuwe update! Ik vertel hoe het gaat met de hapjes, we spotten de eerste tandjes en het was kerst! Lees je mee?

Hapjes

Wat kan er veel veranderen in een maand! In de vorige update vertelde ik dat Linn nog geen fan was van de hapjes en dat dat nog geen groot succes was. Inmiddels is dat compleet andersom: ze begint al te trappelen van plezier als ik haar een slab om doe. Zo grappig hoe snel dat ineens kan gaan! We bleven haar om de paar dagen hapjes aanbieden en van de een op de andere dag had ze letterlijk en figuurlijk de smaak te pakken. Fruit is haar favoriet, groente is weer een ander verhaal maar mijn ervaring is dat dat vanzelf wel volgt. Als wij ’s avonds aan tafel zitten om te eten is ze 9 van de 10 keer wakker en zit ze er gezellig bij. Vorige week maakte ik een kerstdiner voor Suus en Niene omdat het op school en kdv niet door kon gaan vanwege de aangescherpte maatregelen. Linn had haar kerstpyjama aan en keek haar ogen uit naar de kaarsjes en haar vrolijke zussen. Echt leuk om te zien dat die interactie steeds meer toeneemt en dat ze er zichtbaar van geniet om onderdeel te zijn van dit soort dingen.

Mama's Meisje blog 2020

Tandjes

Nog zo’n mijlpaal die we afgelopen maand mochten afstrepen: ik spotte twee tandjes! Ondertandjes welteverstaan en het ziet er ontzettend schattig uit. Gelukkig heeft Linn er amper last van gehad, maar wat niet is kan nog komen natuurlijk. Wel zit alles sindsdien onder de kwijl dus 100.000 slabbers, doekjes en boxkleden in de was. Maar dat mag de pret niet drukken, haha. Ook kwam ik erachter dat ze een buikslaper is, want als ze de kans krijgt, draait ze zich op haar buik en slaapt dan urenlang achtereen. Haar zussen deden dit op veel latere leeftijd, dus ik vond het in het begin wel een beetje spannend. Wat als ze met haar gezichtje in het matras terecht komt terwijl wij slapen? Maar tot nu toe hebben we ervaren dat áls ze wakker wordt, ze dit ook meer dan duidelijk kenbaar maakt. Ook wordt ze steeds sterker in haar armen en nek en sinds kort ook in haar beentjes: ze maakt al rondjes door de box en de billen gaan ook al de lucht in. Ziet er wel grappig uit, want in mijn ogen is ze echt nog klein. Niet dus!

Baby 7 maanden Linn update - Mama's Meisje blog

Eerste kerst

Ondertussen zitten we volop in de luiertest en zijn er al een heleboel merken de revue gepasseerd. In januari volgt het resultaat op de blog! Voorlopig heeft Linn geen nieuwe luiers nodig, want we hebben nog wel een ‘voorraadje’. Wat ook leuk is: ze heeft ineens in de gaten dat we een hond hebben! Jackie ligt vaak op haar kleedje naast de box van Linn en sinds ze dat heeft gezien, kijkt ze steeds naar Jackie en die snuffelt dan weer terug. Zo schattig! En toen was het tijd voor kerst! Haar eerste kerst en natuurlijk scoorde ik een schattig jurkje voor deze gelegenheid. Dat heb ik voor Suus en Niene destijds ook gedaan en het eerste kerstjurkje werd ook gelijk een bewaarexemplaar. Leuk voor later! Linn heeft trouwens weinig in de gaten gehad van kerst, maar we hebben wel een heleboel schattige foto’s. Op naar een nieuw jaar, waarin we de eerste verjaardag van Linn zullen vieren. Tot die tijd tellen we ‘op’ met een maandelijkse update, dus tot de volgende!

Heb jij speciale kleertjes gekocht voor de eerste kerst van je kleintje? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1