Mini mijlpaal alert: Linn is een half jaar! Vorige week lag ze nog pasgeboren in de wieg, ik knipper een keer met mijn ogen en ineens is mijn baby 6 maanden… Hoe dan?! Tijd voor een nieuwe update, lees je mee?

Een half jaar

Het lijkt ineens een trend te zijn om halve verjaardagen te vieren, maar dat gaat in huize Mama’s Meisje niet gebeuren hoor ;) Natuurlijk staan we er wel bij stil, maar zonder taart en slingers haha. Het blijft gek hoe snel de tijd gaat als je eenmaal een kindje hebt, hoe nóg sneller de tijd gaat als je twee kindjes hebt en hoe niet bij te houden snel het gaat bij een derde kindje. Zo voelt het ongeveer nu mijn baby 6 maanden is: when did that happen? Een half jaar, dat betekent dat we dichter bij haar eerste verjaardag zijn dan bij de dag dat ze geboren werd. Het doet me beseffen dat ik nóg veel harder wil genieten, want (daar is ie weer): het gaat allemaal zó snel. Ik zei laatst nog tegen Erik, dat het eigenlijk oneerlijk is dat je zoveel vergeet van dat hele kleine. Je wilt ieder momentje wel als een spons opzuigen en soms nog even terug naar dat fijne knuffelmomentje, het eerste lachje of die allereerste ontmoeting. Kan natuurlijk niet en we genieten ook enorm van het hier en nu én kijken uit naar de toekomst, maar toch vind ik het wel heel stom. Ik ben even huilen in een hoekje.

Mama's Meisje blog

Nachtelijke feestjes

Vanaf het begin mogen wij ons in de handjes knijpen: Linn is een relaxte baby die prima slaapt. Maar sinds een paar weken was ze wat onrustiger en toen ik in de Oei ik groei app keek, zag ik al dat ze weer in een sprong zat. Deze sprong duurt volgens die app best lang en dat kan ik echt beamen haha. We vieren namelijk weer regelmatig nachtelijke feestjes waarbij ze de ene keer lekker aan het kraaien en lachen is, maar ook weleens huilt of toch nog behoefte heeft aan een fles. Ik was even vergeten dat we dit bij haar zussen natuurlijk ook wel hebben gehad en hoewel we echt geen klagen hebben, is het in combinatie met de drukste maanden van het jaar soms best pittig. Overdag is Linn er niet minder vrolijk om, die doet het prima op wat slaapgebrek: deze mama íetsje minder. Laten we het erop houden dat dit weer zo’n fase is. Overdag hebben we nu wel een soort van ritme: ’s ochtends na de ochtendfles slaapt Linn al vrij snel weer en in de middag doet ze ook een lange dut. Afhankelijk van hoe de dag verlopen is, slaapt ze soms ook als wij zitten te eten. Ik probeer dagelijks zo’n beetje dezelfde tijden aan te houden, omdat ik merk dat Linn er onrustig van wordt als we hiervan afwijken. Die tijden gaf ze trouwens herhaaldelijk zelf aan, dus ik heb haar daar gewoon in gevolgd.

baby 6 maanden - Mama's Meisje blog

Consultatiebureau

Naast slapen (of soms ook niet) is Linn overdag errrrg druk met draaien op haar buik. Superleuk en ze heeft er veel plezier in, schaterlacht het uit en ontdekt steeds meer de wereld om zich heen. Er stond ook weer een date met het consultatiebureau op de planning. Linn woog deze keer 7680 gram en was ruim 66 centimeter lang. Ze volgt mooi haar eigen lijn en drinkt nog steeds 5 flessen van 180 cc water met 6 scheppen voeding. We mogen overstappen naar voeding nr. 2, maar maken eerst de pakken van nr. 1 nog even op. Wel doen we nu in de avondfles een schep rijstebloem, want dan slaapt ze 9 van de 10 keer door. De hapjes zijn nog steeds geen succes, maar dat komt vanzelf wel. Bij het bezoekje aan het bureau kreeg ze ook weer prikjes en deze keer kreeg ze daar wat koorts van. Gelukkig maar één nachtje, daarna was er niets meer aan de hand. Al met al is ons meisje nu 6 maanden en wat een heerlijk, lief en knap kind is het toch. Oké ik ben misschien een beetje bevooroordeeld. Normaal gesproken deel ik mijn kinderen alleen onherkenbaar op the gram, maar voor deze gelegenheid maakte ik één hoge uitzondering. Ik ben en blijf een trotse mama, maar hierna verbergen we dit prachtige snoetje gewoon weer. Op naar maand 7!

Vind jij het ook zo snel gaan? En hoe ziet/zag jouw ritme eruit toen de baby 6 maanden was? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1