Het gaat sneller dan snel: mijn baby is alweer 5 maanden! In deze nieuwe update vertel ik over de eerste hapjes, een mama die even niet zo goed oplette en omrollen… Lees je mee?

Net niet

Joehoeee, het leek nog maar kort geleden dat ik de vorige update schreef maar niets is minder waar: mijn baby is alweer 5 maanden. Time flies! De vorige keer schreef ik over het flessenschema van Linn: ze dronk toen 5 flessen van 180 cc water met 6 schepjes flesvoeding. In principe bieden we dit nog steeds aan, maar de afgelopen weken liet ze regelmatig bodempjes staan. Ook wel iets meer dan bodempjes trouwens, dus ik verwachtte dat ze misschien over ging naar 4 flessen. Ondertussen had ik ook al even in de Oei ik Groei app gespiekt, daar stonden inderdaad een heleboel donderwolkjes. In principe hadden we redelijk vaste tijden waarop ze dronk, maar die tijden geeft ze meestal zelf aan. Van dat ritme bleef de afgelopen weken vrij weinig over: de ene dag dronk ze wel 6 keer, de andere dag 4 en weer een dag later ‘gewoon’ 5 keer, maar niet alles op. Lekker dus, als je denkt dat je een ritme hebt, verandert alles weer. What else is new haha, na 3 kinderen is dat in ieder geval nog niet veranderd :)

Mama's Meisje blog

De eerste hapjes

Omdat er op sommige dagen een soort ‘gat’ ontstond in de ochtend, besloot ik Linn haar eerste hapjes aan te bieden. Ze was tenslotte de 4 maanden gepasseerd en zit regelmatig geïnteresseerd te kijken als wij eten. In de boekjes staat dat je móét beginnen met groente, maar wij doen hier thuis lekker niets volgens het boekje dus we begonnen gewoon met fruit. Twee happen, want het gezicht van Linn sprak boekdelen. Ik heb het in de weken erop nog sporadisch geprobeerd, maar Linn is er nog niet aan toe. Geen probleem, we wachten gewoon weer een maandje en dan kijken we opnieuw of een fruithapje haar aanstaat. Wel heerlijk hoor, want bij Suus vroeg ik me direct af of dat geen kwaad kon, terwijl ik nu schouderophalend weet dat het vanzelf komt. Maar ja, zat ik dus nog steeds met die flessen die niet goed opgingen en een huilend wurmpje. Wat bleek de oplossing? Soms is het wel handig om de speen van de fles te vervangen, oeps. Er zaten al die tijd S-spenen op, want dat ging tot dan toe prima. Een M-speen bleek ervoor te zorgen dat de rust terug is gekeerd. Ze was gewoon gefrustreerd dat ze haar fles niet op een vlotter tempo leeg kon drinken en deze mama had haar gedachten er even niet bij. Kan de beste overkomen ;)

Linn update 5 maanden - Mama's Meisje blog

Omrollen

Vlak na het schrijven van de vorige update besloot Linn dat omrollen nu ook afgevinkt mag worden. Dat je ineens je baby heel gek hoort huilen en ze op haar buik in de box ligt, zo ging het ongeveer. Sindsdien heeft ze de smaak te pakken, gelukkig doet ze dit nog niet in bed… Ik bereid me alvast geestelijk voor op de vele momenten waarop ze gedraaid is, maar nog niet zelf terug kan rollen. Suus en Niene waren veel later met omrollen, dus ik was best even verbaasd. Ondertussen vinden die grote zussen het een sport om Linn aan het lachen te maken en met succes. De schaterlachjes vliegen ons hier om de oren, zo leuk! Ze vermaakt zich opperbest onder de babygym en gaat al rollebollend de hele box door. Ik had op zolder nog een bigshopper met babyspeelgoed staan, die hebben we dus naar beneden gehaald. Suus en Niene hebben de inhoud ook herontdekt, maar er zaten nog leuke dingen in voor Linn, zoals een zingend olifantje en de Koetje Boe Bal van VTech. Af en toe heb ik het gevoel dat haar tandjes al beginnen door te komen, dan heeft ze flink rode wangen, maar tot nu toe bespeur ik nog niets. Op naar de volgende maand, dan is ze al een half jaar. Het gaat zooooo snel!

Hoe oud was jouw kleintje toen hij/zij kon omrollen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1