Waar zit die pauzeknop? Mijn baby is alweer 4 maanden en de ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op.
Tijd voor een nieuwe update! Lees je mee?

Consultatiebureau

Afgelopen maand stond er een date met het consultatiebureau op de agenda. We zijn daar één keer geweest toen Linn een maandje was, dus ik was wel benieuwd naar het meet- en weegmoment! Linn is nu 62 centimeter en woog 6880 gram bij de afspraak. Ze volgt dus netjes haar eigen lijn en doet het prima! Omdat ik tijdens de zwangerschap de 22-weken prik (kinkhoest vaccinatie) heb gehad, stonden nu ook de eerste prikjes op de planning. De prikjes die normaal gesproken eerder op het programma staan, mocht ze overslaan omdat ze de antistoffen in de buik via mij al binnen heeft gekregen. Natuurlijk waren de prikken even pijnlijk, maar Linn was het al snel vergeten. Ik had voor de zekerheid paracetamol zetpillen in huis gehaald, maar Linn heeft amper last gehad. Ze sliep wel meer dan normaal en de volgende dag huilde ze iets vaker, maar dat was dan ook alles. De volgende afspraak staat pas over 2 maanden gepland. Enerzijds vind ik het wel jammer dat het vanwege de maatregelen niet zo vaak is als normaal, omdat we nu minder meten en wegen. Aan de andere kant scheelt het een bult gesleep en aangezien wij met Linn geen bijzonderheden hebben, is het niet anders. Qua flessen is er het één en ander veranderd afgelopen maand: we bieden nu flessen van 180 cc water met 6 schepjes voeding aan. Ze zit nu op 5 flessen en doet het hier goed op!

Mama's Meisje blog

Baby spa

Een tijdje geleden ontving ik een leuke uitnodiging van Bieboe Baby Spa in Enschede: of ik met Linn wilde komen floaten, want er zou een filmpje gemaakt worden voor de regionale omroep. Superleuk! En dus reden we op een zaterdagochtend naar Enschede, waar ik Linn nog een fles aanbood. Ze had er weinig zin in en met een halfvolle maag mocht ze uiteindelijk in het bad. Ze kreeg een band om haar nekje en hoewel dat er best gek uitziet, was ze heerlijk ontspannen. Niet direct hoor: ze schrok eerst een beetje maar ik hield haar handjes vast en vervolgens was ze lekker aan het genieten. Na afloop van het floaten kregen we nog uitleg over babymassage, wat we meteen konden toepassen. Dat was leuk om een keer te proberen, al hield Linn het niet de hele tijd vol. Op een gegeven moment merkte ik dat ze moe werd en toen ik haar eenmaal aangekleed in de Maxi-Cosi deed, sliep ze al snel. En slapen, dat heeft ze de twee dagen erna superveel gedaan! Ik kon echt merken dat ze helemaal zen was, dus ze heeft er zichtbaar van genoten. Een aanrader! En ook leuk als kraamcadeautje, bijvoorbeeld namens collega’s of een vriendinnengroep.

baby 4 maanden - Mama's Meisje blog

Pauzeknop

En nu is mijn baby alweer 4 maanden en ben ik af en toe op zoek naar de pauzeknop. Wat gaat het snel! Ze heeft haar stembanden ontdekt en ligt als een malle te kraaien in de box. Wel gezellig natuurlijk en haar zussen vinden dat ook geweldig, haha. Ze grijpt gericht met haar handjes, trappelt steeds meer met haar beentjes en is echt het zonnetje in huis. Als ik haar ’s morgens uit bed haal, begroet ze me áltijd met een brede lach, heerlijk! Ondertussen probeert ze zelfs al op haar zij te rollen, dus snap je dat ik er met mijn hoofd niet bij kan dat dit frummeltje vier maanden geleden nog mini en pasgeboren was? Nou, dat newborn is er nu wel af haha. Ondertussen besloot ik er maar eens een opruimsessie in te gooien. Zo hadden we een prachtige rotan wieg te leen van familie, maar daar is Linn inmiddels wel uitgegroeid. Tijd om ‘m weer terug te geven, maar niet voordat ik een mooie fotoserie maakte. Verder heb ik de kleinste maatjes kleding uitgezocht: een deel gaat naar Stichting Babyspullen en een deel heb ik weggegeven aan een mommy to be uit onze vriendenkring. Ik heb zo’n vaag vermoeden dat deze baby in mijn beleving nóg sneller groot wordt dan haar zussen, al duurt een jaar natuurlijk net zo lang. Gevoelsmatig neem ik me daarom voor om gewoon net zo veel foto’s en filmpjes te maken en mag Linn lekker iedere avond extra lang met mama op de bank knuffelen, want voordat je het weet zijn ze groot. Ik ben even huilen in een hoekje!

Ben jij weleens bij een baby spa geweest met je kleintje? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1