En dat is drie! Jongens, dit gaat veel te snel! Mijn baby is 3 maanden en ging voor het eerst naar de opvang, we maakten ons eerste gezinsuitje en ik zocht alle te kleine kleertjes uit… Tijd voor een nieuwe Linn update, lees je mee?

Eerste gezinsuitje

De maand augustus vloog voor mijn gevoel voorbij. Het zal niemand ontgaan zijn dat het het grootste gedeelte van deze maand bloedheet was. Gelukkig leek Linn hier weinig last van te hebben en blijft ons huis redelijk koel. Ik liet haar vooral lekker binnen liggen, waar ze ‘m heerlijk childe in de box. Omdat we door Avonturenboerderij Molenwaard werden uitgenodigd om een dagje langs te komen, konden we weer een mini mijlpaal noteren: ons eerste gezinsuitje als family of 5! We hadden wel een hele warme dag uitgekozen, maar gewapend met voldoende flesjes water en factor 50 gingen we op pad. Oh, en gewapend met nog veel meer want ik was even vergeten wat je ook allemaal weer meesleept als je een dagje op pad gaat met een baby, maar afijn. Linn sliep de hele heenreis (ruim 2 uur) in de auto en eenmaal daar dronk ze meteen een fles. Ik had een grote hydrofiele doek bij me, waar ik met behulp van de clips van Lodger een luifeltje boven de reiswieg van de kinderwagen maakte tegen de felle zon. Halverwege de middag gingen we weer naar huis en op de terugweg huilde Linn alleen het laatste kwartiertje. Ik had verwacht dat ze misschien ’s avonds wat hangeriger zou zijn van al die indrukken, maar niets was minder waar. En zo ging ons eerste uitje in de boeken als geslaagd! De volgende keer kiezen we een iets koelere dag uit :)

Mamas Meisje blog

Eerste dagje naar de opvang

En zo rolden we door naar de volgende mini mijlpaal: het eerste dagje naar de opvang! Deze stond met koeienletters in mijn agenda genoteerd, want dit was sinds de geboorte van Linn de eerste werkdag die ik helemaal zonder kinderen zou doorbrengen. Ik ben dus niet zo’n moeder die wekenlang aanhikt tegen het wegbrengen van haar baby en dat ging ook deze keer als vanzelf. We kennen de opvang natuurlijk ook al goed doordat Suus en Niene er naartoe gaan. Dus zette ik de avond van tevoren braaf haar tasje klaar, zette de wekker extra vroeg om de morning routine soepeltjes te laten verlopen en dropte de dames op tijd bij de opvang! Ik had nog even een kort gesprekje met de leidsters om alle ins & outs rondom Linn te bespreken, maar die zijn eigenlijk vrij kort. Aan het eind van de dag haalde Erik de kids weer op en Linn had het super gedaan. Ik merkte dat ze wel heel moe was na zo’n eerste dagje, dus ze sliep als een blok. Sinds deze week gaat Suus ook naar school, dus ik vind het heerlijk dat we het gewone ritme weer oppakken en de vakantie- en verlofmodus officieel uit is!

Blije baby

Qua flessenschema is er nog weinig veranderd. Linn drinkt zo’n 5 à 6 flessen per dag van 150 ml water met 5 schepjes voeding. Wel merk ik dat ze al wat behoefte begint te krijgen aan meer, dus we zullen de hoeveelheden per fles binnen niet al te lange tijd verhogen. Meestal krijgt ze de laatste fles rond 23.00 en slaapt dan tot een uur of 07.00. Eigenlijk is ze ’s nachts nooit meer wakker, dus we mogen onze handjes dichtknijpen. Linn is inmiddels flink aan het brabbelen en kletsen, ook lachen doet ze graag. Het is gewoon een hele relaxte en blije baby, zo fijn! Ze begint al te grijpen naar speelgoed als we dit voor haar houden en ook haar voetjes gaan al de lucht in. Het wordt tijd om de babygym van zolder te halen… Ondertussen genieten we volop, al vind ik het allemaal wel véél te snel gaan! We kregen de foto’s van de babyshoot binnen die we bij Lisette Lubbers deden en zelf hang ik ook dagelijks de mamarazzi uit, dus ik ga binnenkort maar eens beginnen met het vullen van haar eerste fotoalbum! De maatjes 50 en 56 mogen echt de kast uit, dus heb ik drie bewaarstapeltjes gemaakt. Met de rest maak ik anderen weer blij!

baby 3 maanden - Mama's Meisje blog

Voor de mama’s die flesvoeding geven: hoeveel kreeg jouw kleintje rond 3 maanden? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1