En zo is mijn baby 2 maanden! Hallo, anders gaat de tijd even veel te snel! Ik schreef weer een nieuwe baby update: over het eerste sprongetje (jeukwoord!), de flesvoeding, het soort van ritme dat we hebben, kraamvisite en de echo van de heupjes die ze kreeg. Lees je mee?

Eerste sprongetje

Joehoe, voor mijn gevoel schreef ik pas net de Linn update voor maand 1, en zo is mijn baby 2 maanden! De tijd gaat vliegensvlug en Linn ontwikkelt zich razendsnel. Het echte ‘newborn’ is er in de afgelopen maand alweer af gegaan, al is ze nog steeds mini voor mijn gevoel. Ik pakte voorzichtig maatje 62 uit de bewaarboxen en kwam tot de conclusie dat we bijna vaarwel mogen zeggen tegen maat 56. Wel met een nieuw record, want haar grote zussen zaten beide veel korter in dat kleine maatje. Deze chick heeft het toch zo’n 7 weken gedragen, haha! Ook stond haar eerste sprongetje op de agenda. Ik krijg serieus jeuk van het woord ‘sprongetje’, maar moet toegeven dat deze hier zeker niet ongemerkt voorbij gaan. Op mijn telefoon staat de app van Oei, ik groei! en daarin las ik meer over wat er precies gebeurde tijdens deze sprong. Linn was inderdaad een week heel onrustig en huilde veel. Daarom knuffelden we extra veel en toen de donderwolkjes weer verdwenen waren, merkte ik dat ze veel meer contact maakt. Ze volgt met haar ogen en lacht breeduit als we tegen haar praten. Ze maakt zelfs geluidjes terug. Superlief! Suus heeft dat ook ontdekt en staat sindsdien vooraan als Linn haar oogjes open heeft. En Linn maar lachen! Inmiddels tellen we af naar de volgende sprong, die ongeveer ten tijde van het verschijnen van deze blog weer is afgelopen als ik de app moet geloven.

Mamas Meisje blog 1

Kraamvisite

Tot de eerste update hebben we alleen nog maar raamvisite gehad. Noem het overbezorgd, maar met die infectie nog vers in het geheugen wilden we geen enkel risico nemen. Er is nog zoveel onbekend over het coronavirus en uiteindelijk beslissen wij als ouders over de gezondheid van ons kindje. Wat als ze over tien jaar zeggen: “aah, ik zie het al: jij hebt vroeger corona gehad of niet?”. Je weet gewoon niet waar je goed aan doet dus wij maakten onze keuze op basis van ons gevoel. Na een maandje kwam de eerste kraamvisite binnen, maar wel met 1,5 meter afstand. Superleuk, want veel familie en vrienden hebben we al maanden niet gezien en iedereen was natuurlijk vreselijk benieuwd naar Linn. Tussendoor zijn zowel ik als Linn nog verkouden geweest, dus hebben we ook weer wat moeten verplaatsen. Ik moet wel zeggen dat die kraamperiode voor mijn gevoel in de afgelopen maand is afgesloten. Ik heb alle cadeautjes opgeruimd, de kaartjes in een opbergdoos gedaan en alle gemaakte foto’s op een reeks verwisselbare schijven gezet. De kraamhulpmiddelen zijn opgehaald en ik had een nacontrole bij de gynaecoloog. Eerder deze week schreef ik al over het krijgen van een kindje in coronatijden: het blijft een gekke gewaarwording dat we nu in een wereld leven waarin zoiets als kraamvisite niet vanzelfsprekend is. Vooralsnog zijn we vooral heel blij dat iedereen gezond is en het is onze derde baby, dus we hebben onze portie al gehad ;)

Echo van de heupjes

Vanwege corona hoefden we de maand niet naar het consultatiebureau, maar er stond wel een echo van de heupjes op het programma. Daarvoor moesten we naar het ziekenhuis en deze werd gemaakt omdat er sprake is van familiaire belasting. Een check voor de zekerheid dus! Met Suus en Niene ben ik destijds ook geweest, dus ik wist wat ik kon verwachten. Na een klein kwartiertje was alles in beeld gebracht en zagen ze op het eerste oog geen afwijking. Heel fijn! Ook qua voedingen is het schema inmiddels weer veranderd. Vertelde ik de vorige keer dat ze het goed deed op de Dr. Brown’s fles met prematuurspeen, hebben we die inmiddels verruild voor een S-fles van Difrax met een maat S speen. De voeding werd weer opgehoogd en dat zorgde voor problemen. Met de Dr. Brown’s was ze bijna drie kwartier bezig om een voeding van 150 ml water en 5 schepjes poeder leeg te drinken, met een grotere speen kwam de helft er vervolgens weer uit. Dus hebben we die van Difrax geprobeerd en dat gaat wel goed. Gek hoe dat ineens kan veranderen, maar met 6 voedingen op een dag was dit geen doen, dus ik ben blij dat we een oplossing hebben gevonden. Ze wisselt de aantallen trouwens wel af: de ene dag zit ze op 6 voedingen, de andere op 5. Het ligt er net aan hoe de nacht gaat: soms slaapt ze al door van 23.00 tot 06.00 en soms komt ze ’s nachts nog voor een voeding.

Baby 2 maanden update - Mama's Meisje blog

Tips voor het ritme van de baby

Via Instagram Stories deelde ik afgelopen week al dat we een ritme hebben, 10 punten voor mama! Ik kreeg daarna best veel vragen over hoe we dat hebben gedaan en of ik tips voor het ritme van de baby heb. Meer dan het delen van mijn eigen ervaring kan ik eigenlijk niet. Eerlijk gezegd doe ik ook maar wat! Een baby wordt immers niet geleverd met een handleiding, die ontdekken we hier gaandeweg. In de afgelopen weken heb ik van alles geprobeerd om te zien wat werkte en waar Linn het goed op deed. Zo sliep ze eerst overdag vooral in de box of in de kinderwagen in de woonkamer. Ze had veel behoefte aan knuffelmomentjes, wilde dichtbij ons zijn en sliep nog niet goed in haar eigen wiegje op onze slaapkamer. Maar dat veranderde gaandeweg en ze werd steeds meer geprikkeld door het geluid dat wij maken. En dus legde ik haar wel in het wiegje, dat bleek te werken: ze slaapt er sindsdien overdag ook in. De nachten slaapt ze meestal door, na de ochtendfles ligt ze even in de box en valt daar soms ook in slaap. Na de volgende fles leg ik haar in de wieg, vervolgens wordt ze wakker bij de fles die daarop volgt en daarna is ze weer wat meer wakker. Na de fles in het begin van de avond wil ze knuffelen en vervolgens slaapt ze weer in de wieg, tot aan de fles die voor de nacht komt. Ik let er op dat ik haar in de wieg leg op het moment dat ze nog wakker is, maar wel begint te gapen of in haar gezichtje te wrijven. Dat gaat hier beter dan wanneer ik haar slapend in de wieg leg. En er zit ook heus weleens een dag tussen waarop ze veel huilt, de slaap niet kan vatten of het ritme in geen velden of wegen te bekennen is, maar eigenlijk is Linn tot nu toe een hele tevreden en makkelijke baby. Al met al hebben we een aardig ritme te pakken, maar ik weet ook dat dit morgen weer allemaal anders kan zijn. Geen probleem: go with the flow en ik vind het heerlijk om die rust nu te mogen ervaren bij een derde kindje. Mijn verlof is bijna afgelopen, al ben ik alweer een dikke maand aan het werk. We genieten ondertussen volop!

Gebruik jij de Oei, ik groei! app ook? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1