Niene is nu twee maanden oud en daarom leek het me leuk om jullie een kijkje te geven in onze dagindeling. Hoeveel slaapjes doet ze, wat drinkt ze per dag en hoe ziet ons ritme eruit? Ik vertel er vandaag meer over! Lees je mee?

Mijlpaal: twee maanden!

Twee maanden geleden, correctie, nóg maar twee maanden geleden werd Niene geboren, maar inmiddels kunnen we haar niet meer wegdenken uit ons gezin. Gek eigenlijk hoe snel je gewend raakt aan zo’n nieuwe member of the family, want hoewel de komst van een tweede kindje echt niet minder bijzonder was, gaat het ons nu allemaal makkelijker af dan bij de eerste. Je zit er zo weer in en bij de tweede weet je natuurlijk al veel meer dan toen je voor de eerste keer mama en papa werd. Deze keer ging ik helemaal op mijn gevoel af en koos ik voor flesvoeding. we deden rustig aan met kraamvisite omwille van Suus en onze start was totaal anders dan die van Suus. We tellen nu geen weken meer maar maanden en gisteren tikten we de twee maanden mijlpaal aan!

img 2674

Een flinke baby

Niene woog bij de geboorte negen pond en vanzelfsprekend had zij dus ook een grotere behoefte aan voeding dan een kindje van bijvoorbeeld zes pond. We startten op de OK al met het eerste flesje. De reden hiervan was dat de eerste 24 uur de glucosewaarden bij Niene werden geprikt. Zo kon extra gecheckt worden of het hoge geboortegewicht misschien veroorzaakt werd door zwangerschapsdiabetes. Dit was gelukkig niet het geval en alles was verder goed! Toen we na drie dagen thuiskwamen, gaven we al flesjes van 90 cc (+ 3 schepjes poeder) en mochten we vrij snel verhogen naar 120 cc (+4 schepjes voeding). Volgens de boekjes zou je dan op zeven voedingen per dag mogen zitten, maar wij bleven op zes hangen omdat we voeden op verzoek. Dit houdt in dat we Niene een fles aanbieden wanneer ze er zelf om vraagt en niet gebonden aan de klok. We houden natuurlijk wel in de gaten dat ze er niet teveel uur tussen laat. Al na een maand gingen we langzaam verhogen naar 150 cc per fles en inmiddels zit ze op zes voedingen van 150 cc (+ 5 schepjes poeder) die ze allemaal netjes opdrinkt. Grote baby, grote honger!

niene update 2 maanden

Slapen, lachen en brabbelen

Al eerder vertelde ik dat Niene een hele makkelijke baby is. Dat is ze nog steeds! Natuurlijk heeft ze ook sprongetjes en huilerige dagen, maar dit valt allemaal aan die ontwikkeling te koppelen. Voor ons geen issues die we met Suus wel hadden en ik vind het heerlijk om mee te mogen maken dat het ook op deze manier kan. Wat dat betreft valt werkelijk alles nu erg positief uit. Van de bevalling tot de kraamweek en van de baby tot mijn herstel ;) Niene heeft inmiddels het lachen ontdekt en doet dat ook veel en vaak! Daar komt nu bij dat ze gezellig ligt te brabbelen en het liefst met papa, mama of Suus wil kletsen. Ze kijkt veel om zich heen, vooral de lamp aan het plafond is favoriet. Over een paar weken wil ik de babygym weer van zolder halen, dat zal ze vast prachtig vinden. Ook in de Stokke Newborn set zit ze erg graag als wij samen eten. Slapen doet ze ’s nachts bij ons op de kamer. Overdag lukt dat nog niet zo goed en slaapt ze vooral veel in de box. Ik maak me er niet zo druk om, ze gaat vanzelf wel meer in haar eigen bedje slapen. Bij Suus ging het wat dat betreft precies hetzelfde, die lag ook niet graag alleen. En kijk nu eens: vanaf 7 maanden sliep ze op haar eigen kamer en nu slaapt ze al in het peuterbed! Een ritme hebben we niet echt, we zien iedere dag wel wat er komt en dat is voor ons allemaal relaxt. ’s Nachts komt Niene nog voor één fles, al schuift dat langzaam door naar vroeg in de ochtend. Slapen doen we nu eenmaal wat minder met zo’n kleintje, dat hoort er allemaal bij. Ik ben erg blij dat het zo goed gaat met Niene en ik geniet ontzettend van onze meisjes!

Hoe ziet/zag het schema van jouw kleintje(s) eruit met twee maanden? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin