En dan is het opeens alweer een jaar geleden dat ons meisje werd geboren en is mijn baby 12 maanden… Wat ging dat snel! Ik deel in deze laatste baby update nog één keer hoe haar schema er nu uitziet, waarom dit de laatste update is en wat ik met al die babyspullen heb gedaan. Lees je mee?

Schema baby 12 maanden

Google ‘schema baby 12 maanden’ en je vindt waarschijnlijk één of ander standaard voorbeeldschema. Daar trekt onze dame zich helemaal niets van aan. Jubelde ik in de vorige update nog dat ze van de late fles af leek te zijn, bleek ze ons mooi voor de gek te houden… Inmiddels zit ze weer iedere avond samen met papa of mama op de bank, want ze eet overdag nog nèt niet genoeg. Vooral het brood eten is nog een flinke uitdaging. Ze eet nu al een halve snee, maar de andere helft die we haar aanbieden eindigt meestal op de grond. Grappig dat je je daar bij een derde amper druk over kunt maken: ze zal vast brood eten voor haar 18e. Ook dit komt vanzelf wel goed! Op dit moment eet Linn gemiddeld het volgende op een dag:

  • ochtend: fles van 180 cc water en 6 schepjes voeding
  • tussendoor/lunch: fruithap, water, snee brood
  • tussendoor: fles van 180 cc water en 6 schepjes voeding
  • diner: warme hap + toetje (meestal Franse kwark)
  • avond: fles van 180 cc water, 6 schepjes voeding en pap

De komende tijd gaan we stapsgewijs een aantal dingetjes veranderen. Zo beginnen we met het aanpassen van het ontbijt: de fles wordt geschrapt en gaat afwisselend brood of pap worden. Brood als lunch blijven we haar aanbieden en wanneer haar slaapschema verandert, zullen de fruithap en het broodmoment hopelijk weer los van elkaar komen. Linn is een hele goede slaper die ’s nachts doorslaapt, ’s morgens ontbijt en vervolgens weer een aantal uren slaapt. ’s Middags slaapt ze veel korter en is ze dus in verhouding lang wakker. Al met al weet ik dat het ineens weer anders kan gaan en dat je over een maand weer een geheel nieuw schema kunt hebben!

cake smash taart zelf maken - Mama's Meisje blog

Cake smash

Voor Suus en Niene boekte ik twee keer een cake smash bij Lisette Lubbers. Helaas is zij gestopt met fotograferen dus besloten we zelf onze creatieve kant naar boven te halen! Samen met mijn zusje ging ik aan de slag en het resultaat is superleuk geworden, al zeg ik het zelf. Na mijn vakantie zal ik precies vertellen waar ik alle decoratie kocht, hoe ik de taart maakte en hoe we alles hebben aangepakt. Ik ben er in ieder geval superblij mee en we hebben een ontzettend gezellige dag gehad! Linn’s verjaardag hebben we uitgesplitst over meerdere dagen, zodat de visite niet allemaal tegelijkertijd in de huiskamer zit. En verder verbaas ik me er vooral over hoe snel een jaar is gegaan!

Baby 12 maanden: de laatste update

Net zoals bij Niene, deelde ik bij Linn vanaf haar geboorte iedere maand een update. Ook deze keer nam ik mezelf voor om dit alleen tijdens het eerste jaar te doen. Daarom is deze ‘baby 12 maanden’ de laatste update die op mijn blog zal verschijnen. Waarom? Ik vond het superleuk om deze updates te geven en kreeg veel reacties van mama’s die een kindje van ongeveer dezelfde leeftijd hebben. Zo leuk om te lezen! Maar zoals jullie weten, hecht ik veel waarde aan de privacy van mijn kindjes en heb ik ook in de updates bewust dingen weggelaten die ik niet nodig vind om te vertellen. Voor haar eerste verjaardag besloot ik een herkenbare foto van de cake smash te delen: Linn is nu nog klein en zal straks niet meer te herkennen zijn van deze foto. Maar dit is gelijk de laatste keer, want Linn komt vanaf nu (net als Suus en Niene) alleen nog onherkenbaar in beeld en ik schrijf niet meer maandelijks over haar ontwikkeling. Dat is waar ik me als moeder prettig bij voel, al kijk ik ook met een goed gevoel terug op deze baby updates! En kijk nou naar die schattige foto’s die ik maandelijks maakte. Ik zette ze allemaal in een collage en jeetje: wat is mijn baby snel groot geworden! Het kleine gaat er zo snel vanaf, van newborn naar dreumes: gelukkig hebben we de foto’s nog :)

Linn 12 maanden onherkenbaar - Mama's Meisje blog

Vind (of vond) jij de eerste 12 maanden/het eerste jaar van je baby(‘s) ook zo ontzettend snel gaan? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1