Wil iemand me even knijpen? We zijn aanbeland bij de een-na-laatste update: mijn baby is 11 maanden en ook deze keer streepten we een heleboel mijlpalen af… Haar eerste woordje, birthday preps en een ritje naar de apotheek. Lees je mee?

‘Mama’

Wat gaat zo’n eerste jaar toch ongelooflijk snel! Enerzijds heb ik ook deze keer een poging gedaan om alles in me op te nemen, volop te genieten en 36 miljoen foto’s en filmpjes te maken van deze fase. Maar ja, de tijd… Het vloog echt voorbij, dat vond ik de vorige keer al en zo zijn we alweer aanbeland bij de een-na-laatste baby update. Nu is het aftellen naar haar eerste verjaardag écht begonnen en volgens mij heeft ze dat gehoord, want ze besloot ook maar gewoon te gaan praten. Natuurlijk komen er 9 van de 10 keer allerlei onverstaanbare babybrabbels uit, maar sinds een week of twee zegt ze ‘mama’ en iets wat op ‘papa’ lijkt. Echt heel schattig, maar ook gek! Terwijl ik in de badkamer stond (die op de begane grond van ons huis is), stond ze in de box ‘mama’ te roepen. Ik dacht alleen maar: ‘huh? Suus is op school en Niene staat naast me? Wie roept er dan om mama?!’. Oke, dat was best een besefmomentje: Linn maakt zoveel stappen, ze wordt echt heel snel groot voor mijn gevoel! Eerder deze week schreef ik al dat ons gezin compleet is, er komen geen baby’tjes meer. Afscheid nemen van de babyfase doet heus wel wat met me, maar ik weet óók dat er een heleboel nieuwe en mooie fases voor terugkomen. Wat zijn ze maar kort klein hè?

Mamablogger - Mama's Meisje blog

Neusspray

Afgelopen maand kwamen we met z’n allen in de lappenmand terecht. Verkoudheid, hoesten, koorts: ik ben zelf nog naar de teststraat geweest maar de uitslag was negatief. Een gevalletje griep en Linn ontsprong de dans helaas niet. Voor die kleintjes vind ik zulke klachten altijd extra zielig, want zowel neus snuiten als hoesten is eigenlijk een no go als je zo’n ukkie bent. Inmiddels zijn wij allemaal weer fris en fruitig, maar Linn heeft een wat langere nasleep. Ze bleef maar verkouden en we hadden al van alles geprobeerd, maar het werd niet minder. Gelukkig had ze geen koorts en ze dronk de flessen verder ook goed leeg, maar ’s nachts was ze veel onrustiger. Na twee weken was ik het zat en ging ik in overleg met de huisarts. Ik kreeg het advies om een neusspray op te halen bij de apotheek die geschikt is voor de allerkleinsten (xylometazoline 0,025%) en deze heeft er echt voor gezorgd dat de boel loskwam. Ze is nog steeds niet helemaal snotvrij, maar we gaan de goede kant op.

Baby 11 maanden - Mama's Meisje blog

Birthday preps

Ondertussen ben ik natuurlijk al máánden bezig met de verjaardagsvoorbereidingen voor Linn! Haha, nee hoor want we hebben nog geen idéé hoe we het te zijner tijd kunnen vieren… Waar ik wél heel druk mee ben geweest, zijn de cake smash voorbereidingen. Voor Suus en Niene maakte ik destijds een afspraak bij Lisette Lubbers, maar zij stopte een paar maanden geleden helaas met fotograferen. Daarom sliep ik er een paar nachtjes over, want ik wilde hoe dan ook een cake smash voor Linn! Inmiddels ligt er een plan en begon mijn gedeelte van deze creatieve uitspatting met shoppen. Je moet doen waar je het beste in bent, toch? Ik verklap nog helemaal niets, liet laatst wel een sneak peek in mijn stories op Instagram zien, maar verder zeg ik nietssss. Het gaat vast héél gaaf worden en natuurlijk zal ik er naderhand nog een blog over schrijven! Nou, laat het aftellen beginnen… Mijn baby wordt één!

Heb jij een cake smash shoot gedaan voor je kindje(s)? En vond jij het eerste jaar ook zo belachelijk snel gaan? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1