Weet je nog dat ik vorige maand vertelde dat Linn zelfstandig kan zitten? Nou, inmiddels staan er ook alweer nieuwe kruisjes in de mijlpalenchecklist. Dit kind gaat hard, niet normaal! Mijn baby is 10 maanden, tijd voor een nieuwe update!

Vers vs. potjes

We vallen maar gelijk met de deur in huis: afgelopen maand kreeg ik via dm een aantal lelijke berichten naar aanleiding van stories die ik plaatste. Wekelijks laat ik onze boodschappen zien plus het bedrag dat we daaraan uitgeven. Daar krijg ik over het algemeen een heleboel positieve reacties op: veel herkenning en anderen vinden het leuk om te zien. Die bewuste keer had ik potjes babyvoeding in het boodschappenkrat zitten en eerlijk gezegd dacht ik dat we anno 2021 het fenomeen momshaming wel redelijk achter ons hadden gelaten, maar het tegendeel bleek waar. Een aantal (ik neem aan) moeders vonden het nodig om mij aan te vallen op het feit dat ik m’n kind eten uit een potje geef. De discussie vers vs. potjes werd er even bijgehaald en ik denk dat iemand die zulke berichten stuurt, vooral haar eigen onzekerheid projecteert op een ander. Er is niets mis met geïnteresseerde vragen, maar dit ging mij iets te ver. Block erop en door, want zulke inhoudsloze reacties raken mij allang niet meer. Mommy knows best en dus gaven wij Linn ook afgelopen maand weer lekker hapjes uit een potje én vers.

hapjes staan - Mama's Meisje blog

Ziekenboeg

Tandjes en snotneuzen wisselden elkaar af voor ons dametje. Ze had een aantal keer verhoging en koorts en in combinatie met de lamlendigheid van het verkouden zijn, ging het slapen ook niet helemaal top. Sneu hoor, want die kleintjes kunnen natuurlijk ook nog geen neus snuiten terwijl dat soms juist voor verlichting zorgt. Gelukkig hebben ze daar wel andere handigheidjes voor uitgevonden, maar met een gevoelig neusje was dat ook geen pretje. Al met al hebben we wel extra vaak geknuffeld en kon Linn er door haar traanoogjes heen wel om lachen. Het bedje verschonen mocht wel dagelijks met zo’n verkouden neus en ook de slaapzak, pyjama en kleertjes wisselden vaker dan normaal door het gekwijl van doorkomende tandjes. De wasmand zat gelukkig nog niet vol, haha! Op zonnige dagen nam ik Linn lekker mee in de wandelwagen voor een frisse neus, maar aan het einde van deze maand was ik zelf ook ziek, net als haar grote zussen. We moeten ons ritme nu dus weer een beetje oppakken, zowel voor het wandelen als het eet-slaap-fles ritme dat ik in de update van vorige maand deelde.

Baby 10 maanden - Mama's Meisje blog

Staan is het nieuwe zitten!

Vertelde ik vorige maand dat Linn zelfstandig kan zitten, besloot ze meteen level up te gaan… Staan is het nieuwe zitten! Enkele dagen nadat die vorige blog verscheen, zat ze in de box te spelen toen Suus ineens roep: “mam, Linn staat!!“. Nou, je snapt dat ik erheen vlóóg en ja hoor, daar stond ze. Ze houdt zich natuurlijk nog wel vast aan de box of tafel/kast, maar ik ben supertrots! En ook meteen een minuut of 5, superknap! Sindsdien staat ze alsof ze nooit anders deed en ook het kruipen heeft ze helemaal ontdekt. Ze kruipt ook echt heel snel dus ik kan haar niet ‘heel even’ ergens neerzetten als ik iets moet pakken of iemand moet helpen. Jep, deze meid wordt vliegensvlug groot en streept alle mijlpalen in nóg sneller tempo af dan haar zussen voor mijn gevoel deden. Ik moet er wel aan wennen dat mijn baby 10 maanden is en we dus nog maar 2 maanden te gaan hebben naar haar eerste verjaardag… Op naar de volgende update!

Hoe is het bij jou qua verkoudheid en snotterneuzen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1