Wij werden uitgenodigd voor een dagje Heksendoorn bij Avonturenpark Hellendoorn! Is dat een goed idee met kleine kinderen? Dat vertel ik je graag in deze blog!

Een dagje naar Avonturenpark Hellendoorn

Afgelopen weekend deden we een trip down memory lane, want we gingen een dagje naar Avonturenpark Hellendoorn! We werden uitgenodigd tijdens het ‘Heksendoorn’ evenement, wat inhoudt dat het hele pretpark in Halloween stijl was aangekleed. Avonturenpark Hellendoorn en ik, we go way back… Toen ik een jaar of 10 was, gingen we er een keer naartoe op schoolreisje en een paar jaar later volgde een gezinsuitje tijdens de zomervakantie. De laatste keer dat ik er was, was tijdens een personeelsfeest van de zorginstelling waarvoor ik destijds werkzaam was en ik was dus erg nieuwsgierig hoe het park nu zou zijn. Aangezien niet alleen het pretpark maar ook mijn leven er inmiddels héél anders uitziet, was er vooral één vraag die ik beantwoord wilde hebben: is het pretpark geschikt voor een dagje uit met peuter en kleuter? Kortom: Avonturenpark Hellendoorn met kleine kinderen: yay of nee? Lees maar mee!

covid-19 maatregelen coronamaatregelen bij avonturenpark hellendoorn - Mama's Meisje blog

COVID-19 maatregelen

Pretparken, dagjes uit: sinds de uitbraak van het coronavirus gaat het er allemaal iets anders aan toe dan we voorheen gewend waren. Ook bij Avonturenpark Hellendoorn zijn COVID-19 maatregelen doorgevoerd zodat we op een verantwoorde manier van een uitje kunnen genieten. Het begint bij het voornemen om een dagje naar het pretpark te komen: hiervoor dien je te reserveren via de website. Zij zijn namelijk gebonden aan een maximum aantal bezoekers en dit is de enige manier waarop dit gemonitord kan worden. Eenmaal aangekomen werden we bij de ingang geïnformeerd over de 1,5 meter regel die overal is doorgevoerd. Er geldt een looproute met éénrichtingsverkeer, in de wachtrijen is alles coronaproof ingedeeld en ook in attracties werd rekening gehouden met voldoende afstand. Er zijn verschillende punten aanwezig waar je je handen kunt wassen en natuurlijk wordt er een beroep gedaan op je eigen verantwoordelijkheid: kom niet naar het pretpark als je klachten hebt. Je wordt verzocht met pin te betalen, contante betalingen zijn niet mogelijk. Ondanks de maatregelen blijft het voor veel mensen een uitdaging om afstand te houden en spotte ik weinig personeel om deze mensen daarop te wijzen. Toch kwamen wij over het algemeen géén drukke plekken tegen, en met goed opletten vond ik het dus veilig en verantwoord om als gezin naar Avonturenpark Hellendoorn te gaan.

dreumesland speciale attracties voor de allerkleinsten avonturenpark hellendoorn met peuter of kleuter - Mama's Meisje blog

Dreumesland: attracties voor de allerkleinsten

Goed, we gingen dus naar Avonturenpark Hellendoorn en natuurlijk konden onze peuter en kleuter zich daar nog niets bij voorstellen toen we het onderweg in de auto vertelden. Eenmaal binnen liepen we als eerst naar de wildwaterbaan. Kinderen vanaf 90 centimeter mogen daar met begeleiding in en dat wilden onze dames wel! Echt heel slim, want na dit ritje waren we doorweekt, máár we hadden wel veel plezier en daar gaat het om. Van te voren heb ik op de website van het pretpark gekeken om te zien welke attracties geschikt zijn voor kleine kinderen. Dat zijn er best veel en de meesten zitten gegroepeerd in Dreumesland. Je vindt daar een heleboel attracties voor de allerkleinsten, zoals een draaimolen, vliegtuigjes, vrachtwagentjes en de Berenboom. Het duurde even voordat we het hadden gevonden. Door het eenrichtingsverkeer liepen we verkeerd en dus kwamen we Dreumesland pas op het eind van de route tegen. De korte beentjes waren toen al moe, maar we hebben onderweg wel een heleboel andere leuke attracties meegepakt! Zoals een boottochtje door de jungle, rijden in oldtimers, vliegen in de olifantjes, met een treintje door de lucht én een fietstocht in een heuse dinofiets (ook door de lucht). Er waren ook enkele attracties gesloten, desalniettemin bleven er genoeg over om ons uitje mee te vullen. Bij de meeste pretparken ontvang je een plattegrond bij binnenkomst, dat is bij Avonturenpark Hellendoorn niet het geval. Je kunt een app downloaden waar de plattegrond in staat. We hadden ons iets beter moeten voorbereiden qua handige route, dus tipje voor als jij nog een bezoekje in het vooruitzicht hebt ;)

Glutenvrij eten

Als mama van een dochter met coeliakie verdiep ik me sinds de diagnose extra in (het ontbreken van) de mogelijkheid om glutenvrije opties te bestellen tijdens een dagje uit. Hoe zit het met glutenvrij eten bij Avonturenpark Hellendoorn? Als voorbereiding heb ik de website bezocht, maar daar is helaas geen informatie over glutenvrij eten te vinden. Gelukkig ben ik lid van een fijne Facebookgroep waarin ouders hun ervaringen op dit gebied delen en raadpleegde ik die dus. Daar las ik hele positieve ervaringen: blijkbaar hebben ze goede kennis van zaken. Er is glutenvrije patat en frikandel verkrijgbaar, over sausjes kon ik geen informatie vinden. Er schijnen glutenvrije ijshoorntjes verkrijgbaar te zijn. Ook las ik dat het in een aparte frituur gaat, dus soms kan het daardoor iets langer duren, maar dat is in mijn ogen geen probleem. Het is tevens toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen. Wij namen tijdens ons bezoek zelf broodjes mee, maar voor een volgende keer is het een prettig idee dat we een dagje onbezorgd op pad kunnen waarbij we allemaal mee kunnen genieten.

pretpark overijssel geschikt voor jonge kids - Mama's Meisje blog

Avonturenpark Hellendoorn met peuter en kleuter: yay of nee?

Avonturenpark Hellendoorn met peuter en kleuter: yay of nee? Je raadt het vast al: ik ben erg positief over ons dagje uit! Wij zijn zo’n 3,5 uur in het pretpark geweest, in mijn ogen lang genoeg voor onze kinderen. Vooral als je nagaat dat Niene het middagslaapje weer heeft hervonden, hield ze het knap vol. In Dreumesland zijn sowieso geschikte attracties waar je met gemak 1,5 uur onder de pannen bent. Als je vervolgens nog een rondje door het park maakt, hoef je je zeker niet te vervelen. Tijdens ons bezoek was er de mogelijkheid om een theatershow bij te wonen, dit hebben wij niet gedaan omdat we volop van de attracties wilden genieten. Nu moet ik zeggen dat we best nog meer hadden willen doen, maar door de hevige regenbui die we op onze koppies kregen (na net te zijn opgedroogd van ons avontuur in de wildwaterbaan…), besloten we toch naar huis te gaan. Evengoed hebben we een superleuke dag gehad en zagen we alleen maar blije gezichtjes die op de terugweg moe maar voldaan op de achterbank zaten. Voor herhaling vatbaar én een aanrader!

Praktische informatie

Met deze praktische informatie en tips kan jouw dagje naar Avonturenpark Hellendoorn niet meer stuk:

 • Bezoekadres: Luttenbergerweg 22 in Hellendoorn
 • Entreeprijzen (geüpdatet in 2022):
  • kinderen tot en met 2 jaar: gratis (alleen op vertoon van geldige legitimatie)
  • kinderen vanaf 3 jaar & volwassenen: de reguliere prijs is €27,50 p.p. maar via de website zijn kaarten te reserveren vanaf €17,50 p.p.
  • jaarabonnement: Avonturenpas: €65 – Familiepas: €275 – Slidepark abonnement: €12 bovenop bestaand abonnement
  • Jarigen t/m 12 jaar: gratis (alleen op vertoon van geldige legitimatie)
 • Parkeren kost €7,50, je kunt een parkeerkaart mee bestellen tijdens het online reserveren van de entreekaarten.
 • In diverse toiletten zijn verschoonruimtes voor baby’s aanwezig.
 • Zelf meegebrachte etenswaren zijn toegestaan.
 • In het pretpark zijn geen (huis)dieren toegestaan, met uitzondering van honden. De toegangsprijs voor een hond is €2, je ontvangt dan een hondenschepje en de hond met ten alle tijde aangelijnd zijn en mag niet mee in attracties.
 • Avonturenpark Hellendoorn is goed toegankelijk voor buggy’s, rolstoelen en rollators. Echter kunnen er, door de COVID-19 maatregelen, enkele aanpassingen gedaan zijn waardoor sommige attracties minder makkelijk of niet toegankelijk zijn. Raadpleeg de website voor meer informatie.
 • Mijn tip als je een dagje naar Avonturenpark Hellendoorn gaat: zorg dat je op tijd gaat, zodat je alles kunt zien. Download van te voren de app, zodat je een plattegrond bij de hand hebt en kijk eventueel alvast naar welke attracties je niet wilt missen. Doordat er tijdens ons bezoek eenrichtingsverkeer goldt, was het iets meer zoeken en liepen we er soms voorbij.
 • Neem reservekleding en eventueel een paraplu mee, door sommige attracties én regen kun je een behoorlijk nat pak krijgen (ik spreek uit ervaring).
 • Meer informatie vind je op de website van het Avonturenpark!

Ben jij al eens bij Avonturenpark Hellendoorn geweest? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer