Een leuk uitje dat geschikt is voor jonge kinderen en nog leerzaam ook? Wij gingen op bezoek bij Fien en Teun, bij Avonturenboerderij Molenwaard! Benieuwd hoe onze dag was? Lees maar mee!

Een dagje naar Avonturenboerderij Molenwaard

Je kent ze misschien wel van tv: Fien en Teun, het vrolijke boertje en boerinnetje. Aangezien wij zelf op een boerderij wonen, nemen we ook graag een kijkje bij anderen en dus waren we dolenthousiast toen we werden uitgenodigd om een dagje naar Avonturenboerderij Molenwaard in Groot-Ammers te komen! Ik had dit uitje voor jonge kinderen al regelmatig voorbij zien komen en hij stond hoog op onze ’to visit list’, je kunt je dus voorstellen dat we er veel zin in hadden. En om dan dit uitje in boerderijthema als eerste gezinsuitje met onze family of 5 te kunnen afstrepen, vond ik helemaal leuk! Hoppa, een kinderwagen en een buggy mee, tassen met flesjes, voedingen en luiers én extra veel drinken, want het beloofde een warme dag te worden. Na een autorit van iets meer dan 2 uur kwamen wij aan bij het park en kon ons avontuur beginnen!

Fien en Teun - Mama's Meisje blog

COVID-19-maatregelen

Om te beginnen leven we natuurlijk in een tijd waarin pretparken en uitjes rekening moeten houden met COVID-19-maatregelen. Voordat je Avonturenboerderij Molenwaard bezoekt, dien je online kaarten te reserveren. Op die manier kunnen zij een veilig bezoek waarborgen en wordt voorkomen dat er teveel mensen tegelijk op het park zijn. Eenmaal aangekomen op het park spotten we al snel de eerste borden waarop de diverse maatregelen werden vermeld. Inmiddels ken je ze vast wel: 1,5 meter afstand houden, bij klachten het bezoek uitstellen, regelmatig de handen wassen en desinfecteren en ga zo maar door. Het viel mij op dat er meer dan genoeg gelegenheid is om je hieraan te houden tijdens dit leuke uitje. Het park is ruim opgezet, dus afstand bewaren is heel goed mogelijk. Bij iedere activiteit, horecapunt of toilet is het mogelijk om de handen te wassen en/of te desinfecteren. Er hangen, verspreid over het park, kleinere bordjes die je helpen herinneren en er lopen ook medewerkers rond die hier toezicht op houden. Wij bezochten de Avonturenboerderij op een dag die midden in de zomervakantie viel, maar ik heb het geen moment te druk gevonden. Er is een route met eenrichtingsverkeer en daar hielden de bezoekers die wij tegenkwamen zich ook netjes aan. Dat is prettig voor iedereen, want op deze manier is een bezoekje aan de boerderij van Fien en Teun veilig en verantwoord, ondanks de gekke tijden waarin we nu leven. Na maandenlang veel thuis te zijn gebleven, vond ik het heerlijk om er weer even uit te zijn met de kinderen en was ik blij dat dit met de maatregelen goed mogelijk was.

leuk uitje met jonge kinderen dagje uit uitjes met kinderen Zuid Holland - Mama's Meisje blog

Wat is er allemaal te doen?

Een goede voorbereiding is het halve werk, want voor een dagje uit vind ik het altijd prettig om even te checken wat er allemaal te doen is! Bij Avonturenboerderij Molenwaard zijn tal van leuke activiteiten en ik kan alvast verklappen dat wij nog een keertje terug moeten komen, want we hebben in één dag niet alles kunnen zien. Sidenote: we bezochten dit leuke uitje tijdens een hittegolf, dus hebben van te voren een lijstje gemaakt van dingen die we graag wilden zien en doen. Op de boerderij van Fien en Teun valt van alles te beleven, ontdekken, leren en spelen: in deze categorieën zijn de activiteiten opgedeeld. Zo kun je bootje varen, is er een prachtige molen, leer je meer over groente en fruit in de moestuin en kun je een kijkje nemen in Oma’s huisje van vroeger. Onze dames vermaakten zich op en top in de diverse speeltuinen, die qua styling perfect aansluiten op het boerderijthema: landelijke materialen en kleuren. Daarnaast staken we met een vlot het water over, maakte Suus een ritje op de pony, gingen alle remmen los op de trekkerbaan en molken ze koeien in de koeienweide (geen echte natuurlijk). Ik raad je dus aan om op tijd naar het park te gaan, zodat je kindje(s) alle kans hebben om van de diverse activiteiten te genieten.

uitjes met kinderen - Mama's Meisje blog

Glutenvrij eten bij Avonturenboerderij Molenwaard

Als mama van een dochter met coeliakie verdiep ik me sinds de diagnose extra in (het ontbreken van) de mogelijkheid om glutenvrije opties te bestellen tijdens een dagje uit. Hoe zit het met glutenvrij eten bij Avonturenboerderij Molenwaard? Als voorbereiding heb ik de website bezocht en las ik bij de veelgestelde vragen dat het mogelijk is om voor het bezoek telefonisch of via e-mail contact op te nemen. Dat heb ik uiteraard gedaan en daarin werd al snel duidelijk dat ze op de boerderij van Fien en Teun goed op de hoogte zijn. Er zijn diverse mogelijkheden: glutenvrije patat, frikandel, brood en ijsjes zijn sowieso aanwezig. Er werd aangeraden om het bij de kassa even aan te geven als je glutenvrij wilt eten, dus bij aankomst heb ik dat vermeld. Eenmaal in het restaurant bleek het personeel goede kennis van zaken te hebben: een fijn gevoel! Bij Eeterij Molenwaard kun je het beste terecht. Er staat een glutenvrije tosti op de menukaart, evenals een glutenvrije frikandel. De mayonaise is glutenvrij en er zijn kuipjes appelmoes. We bestelden een Fien en Teun smulbox en alles was glutenvrij: onze dochter is er niet ziek van geworden. Het is tevens toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen, dit kun je nuttigen op aan de diverse picknicktafels die verspreid zijn over het park. Ik vind het erg prettig dat we een dagje onbezorgd op pad konden en dat onze dochter ook mee kon genieten tijdens dit uitje.

Glutenvrij eten bij Avonturenboerderij Molenwaard - Mama's Meisje blog

Vakantiepark Molenwaard

Zoals ik al zei is Avonturenboerderij Molenwaard zo divers en voorzien van talloze leuke activiteiten voor de kids, dat wij eigenlijk te weinig hadden aan één dag. Daar komt een leuke oplossing voor, want in juni 2021 opent Vakantiepark Molenwaard! Een oer-Hollands vakantiepark dat qua stijl aansluit op de Avonturenboerderij: er komen gezellige Vissershuisjes, luxe Biesboschchalets, sfeervolle Polderlodges of Fien & Teun Boerderijtjes. Iets om in de gaten te houden dus!

Ons eindoordeel

Volgens mij is het wel duidelijk: ons eindoordeel over Avonturenboerderij Molenwaard is super positief! Wij hebben echt een hele leuke dag gehad en de kinderen hebben ontzettend genoten. Ze zijn 4 en 2 jaar en voor beide waren er geschikte activiteiten. Wat ik zo leuk vind, is dat er een leerzaam karakter aan dit uitje zit. Daardoor is het ook geschikt voor wat oudere kinderen, ik zou zeggen de basisschoolleeftijd. Bij de entree kregen de kinderen een opdrachtenboekje waar ze mee aan de slag konden en toen we op weg waren naar de auto, konden ze bij de uitgang een geweldige boerderijdiploma ophalen. Tijdens ons bezoek waren er ook shows van Peppa big, maar dit wordt regelmatig afgewisseld met andere bekende figuren. Wij hebben ons ruim 4 uur prima vermaakt. Dit had nog veel langer kunnen zijn, maar vanwege de méér dan zomerse temperaturen en de leeftijd van onze kids, besloten we op een gegeven moment naar huis te gaan. Maar wél met het voornemen om zeker nog eens terug te komen, want Fien en Teun hebben nog veel meer leuks op hun boerderij!

Groot-Ammers dagje uit boerderij boerderijthema - Mama's Meisje blog

Praktische informatie

Met deze praktische informatie en tips kan jouw dagje naar Avonturenboerderij Molenwaard niet meer stuk:

 • Bezoekadres: Wilgenweg 3 in Groot-Ammers
 • Entreeprijzen (geüpdatet 2022):
  • kinderen t/m 1 jaar: gratis
  • kinderen vanaf 2 jaar & volwassenen: €16,95 p.p.
  • jaarabonnement: vanaf €39,50 p.p.
 • Parkeren kost €5, je kunt een uitrijmuntje kopen bij de kassa. Kom je vaker bij de Avonturenboerderij? Dan kun je een 10-rittenkaart voor parkeren kopen bij de kassa (€40).
 • In het toilet bij Eeterij Molenwaard is een verschoonruimte voor baby’s. Tevens is daar een magnetron aanwezig voor het opwarmen van babyvoeding.
 • Zelf meegebrachte etenswaren mogen genuttigd worden aan de diverse picknicktafels die over het park verspreid zijn. Nuttigen van eigen consumpties is niet toegestaan op het terras van Eeterij Molenwaard.
 • Avonturenboerderij Molenwaard is goed toegankelijk voor buggy’s, rolstoelen en rollators. Er zijn diverse bruggetjes aanwezig op het park, deze zijn zonder hulp lastiger toegankelijk.
 • Ben je van plan om de dieren te voeren? Bij de kassa en op enkele andere plekken in het park zijn zakjes voer te koop voor €1.
 • Mijn tip als je een dagje naar Avonturenboerderij Molenwaard gaat: zorg dat je op tijd gaat, zodat je alles kunt zien. Bij de kassa ontvang je een plattegrond: maak hier gebruik van, zodat je niets overslaat. Dat zou jammer zijn! Tevens staat er iets voorbij de kassa een bord met daarop het programma van die dag. Dit kun je ook via de website vinden, als je op de homepage jouw bezoekdag aanklikt op de weergegeven kalender.
 • Neem reservekleding mee. Trek niet de nieuwste kleren aan, want van de avontuurlijke polderspelen en het aaien van de dieren kunnen de kinderen vies worden!

Ben jij al eens bij Avonturenboerderij Molenwaard geweest? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer

Pinterest pin dagje uit Avonturenboerderij Molenwaard met Fien en Teun - Mama's Meisje blog