Engeland, het ligt op een steenworp afstand en toch ben ik er pas één keer geweest. Stiekem trekt het land mij enorm, waarschijnlijk ook door alle Engelse series die iets in mij triggeren. In menig tijdschrift zag ik een advertentie met daarin verschillende boottrips voor een vakantie naar Engeland voorbij komen, dat wil ik héél graag nog eens zelf ervaren. Bijgeschreven op mijn bucketlist!  Daarom vandaag: 6 redenen waarom ik echt op vakantie naar Engeland wil!

1. Op pad met je eigen auto: vrijheid!

De eerste en enige keer dat ik naar Engeland ging, was met het vliegtuig. Voor een stedentrip is dat prima, maar nu we een gezin hebben is de vrijheid van reizen met onze eigen auto meer gewenst. Door met de boot naar Engeland te reizen, kun je gewoon je eigen auto meenemen. Plus kinderstoel, wandelwagen, nodige bagage enzovoorts. Daarnaast ben je in het land zelf ook veel minder beperkt. Een rondreis wordt een stuk makkelijker met je eigen vervoer, zonder afhankelijk te zijn van vervoersdiensten en reistijden. In Engeland rijden ze links, dat zal vast even gek zijn, maar dat wil ik toch echt een keer zelf ervaren!

2. Engeland heeft zoveel kanten

Een trip naar London was fantastisch om te beleven, maar Engeland heeft zoveel meer te bieden! Wat dacht je van Wales, de streek met de meeste kastelen van Groot-Britannië. Adembenemend landschap, mooie brede stranden en prachtige wandelpaden. Maar ook Kent is een aanrader, want daar vind je de krijtrotsen die ik zelf graag in real life zou willen fotograferen. De gezellige stadjes om te winkelen of een bezoekje aan een heus Farm Park: er is voor iedere vakantievierder wel een geschikte regio met bijhorende activiteiten te vinden in Engeland!

3. Een bootreis: instant vakantiegevoel

Duinkerken is vanuit Nederland de dichtsbijzijnde haven voor een overtocht naar Dover. Binnen twee uur brengt de Ferry jullie naar Engeland en de auto eenmaal aan boord gereden, begint je vakantiegevoel. Reis je vanuit IJmuiden met de boot naar Newcastle? Dan mogen jullie zelfs een nachtje op de boot slapen! Aan boord is van alles te doen: van uitgebreid winkelen tot dineren en ook aan de kleine reizigers is gedacht. Zij kunnen zich vermaken in de Kids’Club. Let your vacation begin!

Ferry

4. Strand, helderblauwe zee, palmbomen: de tropen dichtbij!

Cornwall, ook wel de Engelse Rivera genoemd, heeft een klimaat dat nergens anders in Engeland voorkomt. Het is er namelijk subtropisch. Ik wist dit niet, maar je kunt er dus heerlijk genieten van een breed strand, een helderblauwe zee en palmbomen… Ik zeg: wanneer gaan we?

Vakantie Engeland DFDS

5. Een belevenis voor de kinderen!

Met de auto naar Duinkerken, de overtocht met de boot en vervolgens binnen enkele uurtjes op de plaats van bestemming zijn. Het is voor de kinderen een groot avontuur! Kastelen, gezellige badplaatsen, attractieparken: Zuid-Engeland heeft alles te bieden voor een avontuurlijke gezinsvakantie. Ik hoop in de toekomst een bezoek te brengen aan dit gedeelte van Engeland, want het is veelzijdig en leuk voor jong en oud.

810x540 hipster1

6. Ik wil dit per sé afstrepen van mijn Bucket List!

Als ik de plaatjes zie van prachtige kastelen, krijtrotsen, een subtropische badplaats en de mooie natuur, dan kriebelt het enorm en weet ik één ding zeker: ik wil een vakantie naar Engeland per sé afstrepen van mijn Bucket List! Al weet ik ook zeker dat ik wel meer dan één vakantie nodig heb om alles wat het land te bieden heeft, te kunnen zien. Maar dat is echt geen straf ;)

Witte krijtrotsen

 

Ben jij wel eens met de boot naar Engeland geweest? Of staat dit nog op je wensenlijstje? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

 

Liefs Karin 1

 

 

 

 

Deze blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking